Newsroom

Newsroom

Φίλης: Είμαι σάρκα εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει σύσσωμη την πρόταση με τα μέτρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, εξέφρασε ο Νίκος Φίλης τονίζοντας ότι οι βουλευτές του κόμματος «δεν χρειάζονται μασάζ» για να πειστούν» αλλά υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει στη Βουλή μείωση αφορολόγητου των επιχειρήσεων, καθώς «δεν περνά τέτοιο μέτρο».

58aee28d1dc524743d8b47c8

  Παρά την απουσία τελικής συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση, ο Ν. Φίλης εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο, καθώς «είναι κοντά τα γραφεία μας». Σχετικά με την προσωπική του στάση απέναντι στην κυβέρνηση, ο Ν. Φίλης ξεκαθάρισε ότι είναι «σάρκα εκ της σαρκός» του χώρου κι όχι «σαρκοβόρο», όπως συμβαίνει με τα αστικά κόμματα όπου τα στελέχη προσπαθούν να «φάει» το ένα το άλλο.

Όσον αφορά τις σχέσεις με τους ΑΝ.ΕΛ., ο Ν. Φίλης επανέλαβε ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν «συγκυριακή» κι όχι «στρατηγική» κι ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην λογική των πολιτικών οικογενειών, ιδιαίτερα τώρα που ξεπερνιέται σιγά-σιγά ο διαχωρισμός Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο. Ο Ν. Φίλης απέκλεισε κάθε σενάριο συνεργασίας με την Ν.Δ. σε οικουμενική κυβέρνηση και τάχθηκε εκ νέου υπέρ μιας προγραμματικής σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Ν. Φίλης σχολίασε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση ως προς την γραμμή του για τις πολιτικές συμμαχίες και το κάλεσε να ψηφίσει την άμεση εφαρμογή της απλής αναλογικής. Ο Ν. Φίλης αναφέρθηκε και στις απόψεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Β. Βενιζέλου, σημειώνοντας ότι η «γραμμή» του Β. Βενιζέλου περί αναγκαιότητας ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα προϋποθέτει νίκη της Ν.Δ.

  

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…