«Φιλελεύθεροι» εθνικιστές

Έχουν δοκιμάσει τα πάντα. Δεν τους βγήκε τίποτα. Κυρίως δεν τους βγήκε ο εκλεκτός τους και για αυτό ακριβώς έχουν δοκιμάσει τα πάντα. Έχει έρθει, λοιπόν, η ώρα να δρέψουν τους "καρπούς" από το "αυγό του φιδιού" που με στοργή επωάζουν απ' την αρχή της κρίσης… χρησιμοποιώντας για τους σκοπούς τους μέχρι και μαθητές.

FILELE ETHNIKISTES COVER

Οι μάσκες βέβαια δεν έπεσαν με τον στοργικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει σύσσωμη η «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη» τις καταλήψεις στα σχολεία. Αυτό, δηλαδή το να επαινούν την αγωνιστικότητα των νέων ανθρώπων, θα ήταν υπό άλλες περιπτώσεις ακόμα και αισιόδοξο. Όχι όμως τώρα. Όχι έτσι. Όχι επενδύοντας στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία.

Το νεοφιλελεύθερο τσίρκο, οι #Μένουμε_Ευρώπη και οι #Παραιτηθείται, έχουν αποδεχθεί εδώ και καιρό πως το μόνο προνομιακό πεδίο αντιπολίτευσης  στην κυβέρνηση είναι ο εθνικισμός, η θρησκεία, η «τάξη και η ασφάλεια». Λογικό. Όταν οι ίδιοι οι “προστάτες” του αρχηγού της ΝΔ τον αποκαλούν πλέον ανοιχτά, “Γκούφι“, τότε δεν σου μένουν και πολλές επιλογές.

Οι πρώτες εντατικές προσπάθειες και η πλήρης επικράτηση της ακροδεξιάς συνιστώσας Σαμαρα, Άδωνη, Βορίδη, στη ΝΔ, έγιναν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Ας μην πάμε σε προφανή παραδείγματα της περιόδου αυτής, ας δούμε παρακάτω πως αντιμετώπισε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα, ένας θαυμαστής του Κυριάκου Μητσοτάκη που τυγχάνει να είναι και μεγαλοδημοσιογράφος του ΣΚΑΙ.

Το “ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κώλος μας“, δεν έπιασε τελικά με το Μακεδονικό. Τότε.

Ας έρθουμε όμως στα ακόμα πιο πρόσφατα και ακόμα πιο ανησυχητικά. Προχθές, o Γιώργος Τετράδης, σε ένα παραληρηματικό άρθρο του στο liberal.gr, με τίτλο «Φασίστες είστε εσείς. Όχι οι μαθητές» (λες και χαρακτήρισε κανείς ως φασίστες τους μαθητές), γράφει:

«Δεν ξέρω αν τους καταληψίες μαθητές «για τη Μακεδονία» στη Β. Ελλάδα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν χρυσαυγίτες -και το θεωρώ πιθανό- αλλά ξέρω ότι αυτοί που έχουν κάνει τις καταλήψεις θεσμό εξανίστανται ξαφνικά και κατηγορούν αυτούς τους μαθητές για φασίστες, με πρώτο τον υπουργό Παιδείας! Οι φασίστες…Όταν τα συριζόπαιδα έκαναν καταλήψεις δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι μια μέρα θα κάνουν και άλλοι καταλήψεις… Η Παιδεία είναι εδώ και χρόνια μονοπώλιο μιας σδράκας κρατικοδίαιτου καθηγητικού κομματικού κατεστημένου με διαστρεβλωμένες και ανιστόρητες αντιδιαλεκτικές απόψεις για την πατρίδα, το έθνος, τον εθνικισμό, τον σωβινισμό, τον ιμπεριαλισμό, που τις διδάσκουν σε δυό γενιές μαθητών ήδη. Και όπου η αγάπη για την πατρίδα, που είναι φυσική για όλους τους λαούς της Γής χωρίς εξαίρεση, ονομάζεται εθνικισμός, ενώ η υπεράσπιση αυτής της αγάπης χαρακτηρίζεται πια φασισμός»

Το πρόβλημα, όπως κάθε νοήμον και δημοκράτης άνθρωπος καταλαβαίνει, δεν είναι ότι ο Γιώργος Τετράδης σε άρθρο του (που δημοσιεύθηκε παρεμπιπτόντως σε ενημερωτική ιστοσελίδα την ημέρα της γενικής απεργίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ), διαδίδει τη ψευδή είδηση πως ο υπουργός παιδείας, Κ. Γαβρόγλου αποκάλεσε τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις, φασίστες. Στο liberal.gr γράφει άλλωστε. Το πρόβλημα είναι ότι το παραλήρημα του είναι από την πρώτη έως την τελευταία λέξη, ένα -όχι πολύ καλά κεκαλυμμένο- ξέπλυμα στους νεοναζί και η απόδειξη πως σύσσωμο το σύστημα που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ακροδεξιό του μόρφωμα (όπως ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει χαρακτηρίσει το κόμμα που τον πρότεινε), αποδεικνύουν κάθε μέρα που περνάει πως δε θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα. Προτιμούν να γεμίσουν με μαυρίλα τις ψυχές νέων ανθρώπων, παρά να πάρουν θέση ενάντια στην επέλαση του εθνικισμού.

Χθες μόνο, είχαμε άλλα δύο “χτυπήματα” από το “ευρωπαϊκό μέτωπο της λογικής”.

Η ΔΑΚΕ (συνδικαλιστικό όργανο δημοσίων υπαλλήλων της ΝΔ) που εκπροσωπεί τους εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, πήρε τη σκυτάλη από τους συναδέλφους και ομοϊδεάτες της στη Μυτιλήνη όπου πριν λίγους μήνες διεκδίκησαν και πέτυχαν το να επιτρέπεται στους μαθητές στο νησί, να χρησιμοποιούν τη λέξη «λαθρομεταναστης» για τους πρόσφυγες.

Σε χθεσινή τους ανακοίνωση – μνημείο χρυσαυγιτισμού, όχι μόνο χρησιμοποιούν εκφράσεις των νεοναζί και των ακροδεξιών όπως το: «αριστερή θολοκουλτούρα», αλλά χωρίς ίχνος ντροπής κλείνουν -όπως θα δείτε παρακάτω- την ανακοίνωσή με κείμενο που δημοσίευσε στο Twitter και o βουλευτής της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παπάς.

Η φράση είναι η εξής: «Όταν στις καταλήψεις βλέπεις σαρανταπεντάρηδες μουσάτους καραφλοκοτσίδες με ταγάρια να ηγούνται, τότε έχεις ένα αυθόρμητο προοδευτικό μαθητικό κίνημα. Όταν όμως βλέπεις μαθητούδια μ’ ελληνικές σημαίες, τότε έχεις υποκινούμενες διαμαρτυρίες σκοτεινών δυνάμεων»

Επίσης χθες, σε άρθρο της στην Athens Voice, η “διανοούμενος” των #Μένουμε_Ευρώπη, Σώτη Τριανταφύλλου, ανακάλυψε το λόγο που η ακροδεξιά δεν ανεβαίνει στην Ελλάδα (;) όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη (προφανώς η ΝΔ και η ΧΑ δεν πιάνονται). Ο λόγος λοιπόν είναι, σύμφωνα με τη Σώτη, πως… οι ακροδεξιοί ψηφίζουν αριστερά. Όχι, δεν είναι πλάκα, όντως το έγραψε, το διάβασα τρεις φορές για να σιγουρευτώ.

Στην αναδημοσίευση μάλιστα που έκανε γνωστή “μητσοτακική” ιστοσελίδα, χαρακτηρίζει το άρθρο, «συναρπαστικό», και τη Σώτη Τριανταφύλλου, «διάσημη συγγραφέα»… καταλαβαίνεται πόσο άσχημα είναι τα πράγματα.

Όλα αυτά την περίοδο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει σβάρνα τους “αντάρτες” παπάδες και τους διαβεβαιώνει πως ακόμα και αν ο Τσίπρας τους βγάλει από το δημόσιο μισθολόγιο, αυτός αν γίνει πρωθυπουργός θα τους επαναφέρει και δε θα συναινέσει ποτέ στο διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους.

Όχι άλλο φιλελευθερισμό παιδιά, φτάνει, γκώσαμε!

 

ΥΓ. Οι καταλήψεις δε σταματάνε με σπασίματα τζαμαριών και λουκέτων. Ούτε με διώξεις μαθητών. Οι καταλήψεις σταματάνε με διάλογο. Οι συγκεκριμένες αυτή την περίοδο, με το να δώσεις στους μαθητές να καταλάβουν ότι οι λόγοι της κατάληψης πρέπει να είναι για μια καλύτερη και ανθρώπινη δημόσια παιδεία. Όχι για το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων, τον εθνικισμό.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr