Newsroom

Newsroom

Φιγιόν: Κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει να είμαι υποψήφιος – Εξελίξεις στην γαλλική Κεντροδεξιά

«Κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει να είμαι υποψήφιος» δήλωσε ο Φρανσουά Φιγιόν, αρνούμενος να εγκαταλείψει την προεκλογική εκστρατεία για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές. Την ίδια ώρα ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ φαίνεται ότι επανέρχεται στο προσκήνιο. Αναμένονται δηλώσεις του αύριο το πρωί.

58bc6f291dc524ed248b458a

«Την υποψηφιότητά μου υποστηρίζει πάντα η πλειονότητα των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς, το πιστεύω αυτό και το απέδειξα σήμερα το απόγευμα» πρόσθεσε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «France 2».

Νωρίτερα, ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς είχε μιλήσει σε προεκλογική του συγκέντρωση, στο Παρίσι, ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του.

«Η επιλογή είναι σε εσάς και όχι στους πολιτικούς» τόνισε, απευθυνόμενος προς το συγκεντρωμένο πλήθος και επιτέθηκε στους υπόλοιπους υποψήφιους. «Εσείς αποφασίζεται με την ψήφο σας» έσπευσε να προσθέσει.

Το πρωί, κατέστη γνωστό πως υψηλόβαθμα στελέχη του κεντροδεξιού κόμματος, μεταξύ άλλων και ο Νικολά Σαρκοζί, ετοιμάζουν μία «πολιτική πρωτοβουλία», προκειμένου ο Φιγιόν να αντικατασταθεί από τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέν Ζιπέ.  

«Μέσα στις επόμενες ώρες θα προτείνουμε μια πρωτοβουλία», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Κριστιάν Εστροζί, συνεργάτης του τέως προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει το πρωί της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα με ανάρτησή του στο twitter ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο twitter ότι θα προβεί σε δηλώσεις αύριο το πρωί.

Ο Ζιπέ ανάρτησε το μήνυμα αυτό λεπτά αφότου ο Φρανσουά Φιγιόν διαβεβαίωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 ότι δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του κι ότι η υποψηφιότητα του Ζιπέ δεν θα ανταποκρινόταν στις επιθυμίες των ψηφοφόρων, καθώς εκείνος ηττήθηκε στις προκριματικές εκλογές του Νοεμβρίου στην παράταξη της κεντροδεξιάς.”Εάν ήθελαν το σχέδιο του Αλέν Ζιπέ, τότε θα ψήφιζαν τον Αλέν Ζιπέ σε εκείνη την εκλογική αναμέτρηση” τόνισε ο Φιγιόν.

Η φημολογία περί παραίτησης του Φιγιόν «φούντωσε» εκ νέου το πρωί της Κυριακής, μετά την είδηση περί ακύρωσης ραδιοφωνικής του συνέντευξης. «Ο Φρανσουά Φιγιόν ματαίωσε επισήμως την εμφάνισή του στο πρωινό πρόγραμμα του Europe 1», έγραψε στο Twitter ο παρουσιαστής της εκπομπής, Τομάς Σότο.

Χθες, οι γαλλικές αρχές έκαναν έρευνα στην εξοχική κατοικία του ζεύγους Φιγιόν, εξέλιξη η οποία σφίγγει περαιτέρω τον δικαστικό κλοιό γύρω από τον υποψήφιο του κεντροδεξιού κόμματος.  

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…