FIFA και UEFA προειδοποιούν Αυγενάκη-κυβέρνηση και απειλούν με Grexit

Oι δύο Ομοσπονδίες στέλνουν μήνυμα προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ανεχθούν το να συνεχιστούν οι... ενοχλήσεις προς την ΕΠΟ για την διεξαγωγή των εκλογών.

mitsotakis aygenakis

Στο «στόχαστρο» της FIFA και της UEFA οι «αθέμιτες παρεμβάσεις τρίτων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να απειλούν με Grexit εάν εντοπίσουν οποιαδήποτε παρέμβαση στις εκλογές της ΕΠΟ.

Oι δύο Ομοσπονδίες  στηλιτεύουν τις προσπάθειες Μητσοτάκη και Αυγενάκη να ελέγξουν τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, απειλώντας ευθέως με ποδοσφαιρικό Grexit
«Η FIFA και η UEFA προβληματίζονται σοβαρά με το ζήτημα των επαναλαμβανόμενων και συνεχιζόμενων συζητήσεων που αφορούν στην ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, οι οποίες θέτουν τη λειτουργία των υποθέσεων της Ομοσπονδίας σε αστάθεια και αβεβαιότητα.

Η FIFA και η UEFA είναι ανένδοτες ότι οι αρχαιρεσίες της ΕΠΟ πρέπει να παραμείνουν απαλλαγμένες από οποιαδήποτε αθέμιτη παρέμβαση», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επιστολή των δύο Ομοσπονδιών προς τον πρόεδρο τη ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.

 

Αναλυτικά η επιστολή των FIFA και UEFA

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Παραπέμπουμε στην αλληλογραφία σας της 31ης Ιουλίου 2020 σε σχέση με την εκλογική διαδικασία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).

Πιο συγκεκριμένα, κατανοούμε ότι κατόπιν εισήγησης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Ελληνικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε στις 29 Ιουλίου 2020 τροπολογία στον αθλητικό νόμο η οποία απαιτεί από όλες τις ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης της ΕΠΟ, να διεξάγουν τις εκλογές των εκτελεστικών τους οργάνων εντός των δύο τελευταίων μηνών του τρέχοντος έτος.

Ο νέος νόμος ψηφίστηκε δύο μόλις ημέρες μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να συγκαλέσει έκτακτη εκλογική Γενική Συνέλευση στις 9 Οκτωβρίου 2020. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη σε πλήρη συμμόρφωση με το Καταστατικό της ΕΠΟ και, εξ όσων γνωρίζουμε, τις οικείες διατάξεις της εθνικής αθλητικής νομοθεσίας που ίσχυαν κατά τον χρόνο εκείνο.

Η εφαρμογή της νεοεισαχθείσης τροπολογίας στον αθλητικό νόμο αφενός θα υποχρέωνε την ΕΠΟ να τροποποιήσει το δικό της Καταστατικό και τους κανονισμούς της σύμφωνα με τους οποίους οι εκλογές πρέπει να διεξάγονται κατά τον μήνα Οκτώβριο του έτους των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ήτοι το 2020. Αφετέρου θα είχε αναδρομική ισχύ δεδομένου ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να διεξάγει αρχαιρεσίες στις 9 Οκτωβρίου 2020 είχε ληφθεί πριν την ψήφιση του νέου νόμου. Κατά συνέπεια, η ΕΠΟ αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νομική αβεβαιότητα, η οποία πρέπει να επιλυθεί προκειμένου να επιτραπεί η διεξαγωγή μιας διαφανούς, ανεξάρτητης και δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας.

Η FIFA και η UEFA προβληματίζονται σοβαρά με το ζήτημα των επαναλαμβανόμενων και συνεχιζόμενων συζητήσεων που αφορούν στην ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, οι οποίες θέτουν τη λειτουργία των υποθέσεων της Ομοσπονδίας σε αστάθεια και αβεβαιότητα. Η FIFA και η UEFA είναι ανένδοτες ότι οι αρχαιρεσίες της ΕΠΟ πρέπει να παραμείνουν απαλλαγμένες από οποιαδήποτε αθέμιτη παρέμβαση.

Στο πλαίσιο αυτό, και όπως ήδη επισημαίνεται στην επιστολή της 29ης Ιουλίου 2020 την οποία υπογράφει ο διορισμένος παρατηρητής και σύμβουλος στην ΕΠΟ, κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, η FIFA και η UEFA δίνουν εκ νέου έμφαση στο ότι σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 1 εδ. i) και άρθρο 19 του Καταστατικού της FIFA και άρθρο 7β παρ. 2 του Καταστατικού της UEFA, οι εθνικές ομοσπονδίες είναι υποχρεωμένες να χειρίζονται τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς αθέμιτη παρέμβαση από τρίτους. Η αδυναμία συμμόρφωσης με την υποχρέωση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις, όπως αυτές προβλέπονται τόσο στο Καταστατικό της FIFA όσο και της UEFA, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αναστολής ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ, ακόμα και αν η επιρροή τρίτων δεν αποτελεί υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας. Εν όψει της κατάστασης αυτής, οι FIFA και UEFA σας παρακαλούν όπως γνωστοποιήσετε το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής στους οικείους αξιωματούχους της Ελληνικής Κυβέρνησης και όπως συζητήσετε με τις αρχές τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της ΕΠΟ σε πλήρη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ και με σεβασμό στην ανεξαρτησία της ΕΠΟ. Αναμένουμε να μας ενημερώσετε για το αποτέλεσμα των συζητήσεων το αργότερο μέχρι τις 26 Αυγούστου 2020.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας επί των ανωτέρω, παραμένουμε στην πλήρη διάθεσή σας σε περίπτωση που απαιτείτε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή συνδρομή και προσβλέπουμε στην άμεση ενημέρωση εκ μέρους σας
 

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…