Ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA), Κέβιν Λαμούρ, αποχώρησε χθες από την διοικητική αρχή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, λίγες εβδομάδες αφότου επέκρινε δημόσια τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, για το σχέδιό του να επιτρέψει ιδιωτικές επενδύσεις σε μέρος των εμπορικών δραστηριοτήτων της FIFA.
Η FIFA επιβεβαίωσε ότι η εργασιακή της σχέση με τον Λαμούρ έχει λήξει, αλλά δεν παρείχε τον λόγο για την αποχώρησή του.
«Η FIFA επιβεβαιώνει ότι η εργασιακή σχέση μεταξύ της FIFA και του Κέβιν Λαμούρ, Γενικού Διευθυντή Επιχειρήσεων, έληξε στις 17 Αυγούστου 2026», δήλωσε εκπρόσωπος της FIFA σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.

Ο Λαμούρ, από τα ανώτερα στελέχη της FIFA, είχε αντιταχθεί δημόσια στην FIFA Forward Enterprise (FFE), της οποίας τη σύσταση εισηγήθηκε ο Ινφαντίνο και η οποία θα είχε μεταφέρει τις εμπορικές και διοργανωτικές δραστηριότητες του οργανισμού σε μια νέα θυγατρική και θα επέτρεπε μειοψηφικές επενδύσεις από τρίτους.
Σε δήλωση που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της διαμάχης, ο Λαμούρ κατηγόρησε τον Ινφαντίνο ότι εξαπάτησε το προσωπικό της FIFA σχετικά με την πρόταση και είπε ότι το έργο είχε καθοδηγηθεί από τον πρόεδρο και δεν είχε σχεδιαστεί μέσω των καθιερωμένων δομών του οργανισμού.
Ο Λαμούρ σημείωσε τότε ότι η δημόσια λήψη θέσης θα μπορούσε να του κοστίσει τη δουλειά του, αλλά είπε ότι δεν μπορούσε να παραμείνει σιωπηλός.
Είχε συνεργαστεί στενά με τον Ινφαντίνο για χρόνια και υποστήριξε την καμπάνια του για την προεδρία της FIFA το 2016. Ο Λαμούρ εντάχθηκε στη FIFA έχοντας εργαστεί προηγουμένως στην Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA).
Η αποχώρησή του έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων επιπτώσεων από την διαμάχη για την FFE, η οποία προκάλεσε την αντίθεση αρκετών ηπειρωτικών συνομοσπονδιών και εθνικών ομοσπονδιών ποδοσφαίρου.
Η FIFA απέσυρε την πρόταση αφού οι 55 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA απείλησαν να μποϊκοτάρουν τις διοργανώσεις της FIFA, ενώ η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (CONCACAF) ζήτησε μια «ολοκληρωμένη αναμέτρηση» για την προεδρία του Ινφαντίνο.
Οι επιπτώσεις έρχονται καθώς ο Ινφαντίνο αντιμετωπίζει αυξανόμενες επικρίσεις ενόψει των επόμενων εκλογών για την προεδρία της FIFA το 2027.
Διαβάστε επίσης:
FIFA: H «συγγνώμη» στις ομοσπονδίες για τους χειρισμούς Ινφαντίνο
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια