«Φίδι κολοβό» αποκάλεσαν τον Μπιμπίλα, φίλοι του Π. Φιλιππίδη – Επεισόδιο στη δίκη του ηθοποιού

Υποστήριξε πως η σύζυγός του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, γνώριζε για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του συζύγου της.

ΕΚ φιλιππιδης μπιμπίλας

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη η οποία συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη με την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα.

Μόλις το δικαστήριο διέκοψε κάποιοι φίλοι από το περιβάλλον του κατηγορουμένου φώναζαν στον Σπύρο Μπιμπιλα «Φίδι! Φίδι! Εσύ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό!», ενώ ο εκείνος απαντούσε: «Ντροπή

Ο Σπύρος Μπιμπίλας στη χθεσινή του κατάθεση ήταν καταπέλτης παρουσιάζοντας τον Πέτρο Φιλιππίδη ως έναν άνθρωπο με πολλές εξάρσεις που δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του όταν θύμωνε με κάτι ενώ παράλληλα υποστήριξε πως η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου γνώριζε για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του συζύγου της.

«Ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια, αυτό δεν αλλάζει. Τα όσα αποκαλύφθηκαν μετά με απογοήτευσαν. Οι καταγγελίες ήταν ισχυρότατες. Και μόνο που με πήρε και μου είπε πάρε την τάδε να μη μιλήσει, και μόνο που είχε αγωνία για το πόσες καταγγελίες έρχονταν, λέει πολλά» σημείωσε ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης.

Οι δικηγόροι του κατηγορουμένου ζήτησαν μάλιστα από το μάρτυρα να σταματήσει να αποκαλεί δημόσια τον κατηγορούμενο και τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου φίλους του. «Οι φίλοι λένε την αλήθεια για να διορθωθούν οι φίλοι τους», ανέφερε κάποια στιγμή ο κ. Μπιμπίλας, καταθέτοντας η συνθήκη του θεάτρου είναι πολύ δύσκολη και πολλοί ηθοποιοί έχουν υποστεί πολύ «άσχημα πράγματα» αλλά έχουν ξαναγυρίσει σε αυτό για να εργαστούν.

Ο μάρτυρας, δέχθηκε μεταξύ άλλων, τις εξής ερωτήσεις από τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, εκ των δικηγόρων του κατηγορούμενου:

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Η πρώτη καταγγέλλουσα περιγράφει στο ΣΕΗ βιασμό;

Σπ. Μπιμπίλας: Περιγράφει γεγονότα στο πειθαρχικό συμβούλιο. Δε θα αποφασίσω εγώ αν περιγράφει βιασμό ή όχι.

Υπεράσπιση: Δεν περιγράφει βιασμό;
Μάρτυρας: Δεν θα το κρίνω εγώ

Πρόεδρος: Τη ρωτήσατε εσείς που την γνωρίζετε γιατί δεν τα είπε και στο ΣΕΗ όσα αργότερα κατέθεσε στον εισαγγελέα;
Μάρτυρας: Μια φορά τη ρώτησα και μου είπε ότι κάθισε και θυμήθηκε και άλλα πράγματα, ότι έστυψε το μυαλό της, είναι λογικό. Λένε στο πειθαρχικό κάποια πράγματα και όταν πάνε στον εισαγγελέα τους ρωτάει και ενδεχομένως να θυμούνται και άλλα. Αυτή είναι η κρίση μου.

Υπεράσπιση: Δηλαδή, έχει υποστεί μια γυναίκα τέτοιο πράγμα και δε το θυμάται; Έχει υποστεί αυτή τη πράξη και πάει μετά στο θέατρο «Ήβη» να εργαστεί με τον άνθρωπο που τον κακοποίησε; Αυτή η συμπεριφορά είναι συνηθισμένη;
Μάρτυρας: Δεν είναι συνηθισμένη, αλλά δυστυχώς στο χώρο του θεάτρου πολλές γυναίκες ηθοποιοί και άντρες δέχονται άσχημα πράγματα αλλά μετά πάνε στο θέατρο. Η συνθήκη του θεάτρου είναι δύσκολη και πολλοί άνθρωποι πάνε σε δουλειές ενώ έχουν υποστεί πράγματα. Εάν η ίδια δεν αισθάνθηκε ότι αυτό δεν είναι βιασμός πήγε μετά να δουλέψει.

Υπεράσπιση : Έγινε αυτή η πράξη και μετά από δυο μήνες πήγε να δουλέψει μαζί του;
Μάρτυρας: Δε συνηθίζεται αλλά μπορεί να συμβεί. Ξέρετε τι σήμαινε Φιλιππίδης στο θέατρο;

Υπερασπιση: Δηλαδή αυτό του έδινε τη δυνατότητα να κάνει τέτοιες πράξεις όπως αυτές για τις οποίες δικάζεται και μετά η καταγγέλλουσα να τις ξεχνά;
Μάρτυρας: Ναι ήταν μεγάλη ευκαιρία να δουλεύεις με τον Πέτρο.
Υπεράσπιση: Θα μπορούσε να κάνει αυτές τις πράξεις στο παρασκήνιο στο θέατρο σε βάρος μια γυναίκας;
Μάρτυρας: Ξέροντας τον Πέτρο θα μπορούσε. Εγώ φίλο μου τον αισθάνομαι ακόμη και τώρα, ξέρω όμως το χαρακτήρα του …Κάνω μια έκκληση σε αυτές τις κυρίες που μας έχουν πει διάφορα να τα έρθουν και να τα καταθέσουν και εδώ.

Υπεράσπιση: Λέτε συνέχεια ο φίλος μου ο Πέτρος και έχετε πει τόσα πράγματα για το φίλο σας…
Μάρτυρας: Οι φίλοι λένε την αλήθεια ώστε να διορθωθούν οι φίλοι τους…

Ένταση και διακοπή

Ένταση που οδήγησε σε διακοπή δημιουργήθηκε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατά την εξέταση του Σπύρου Μπιμπίλα είπε πως η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου, τον διαψεύδει σε όσα κατέθεσε χθες σχετικά με σχέση που φέρεται να είχε συνάψει ο Πέτρος Φιλιππίδης με κοπέλα του γιου του.

Υπεράσπιση: Σας διαψεύδει η κα Νινου! Δεν σας είπε ποτέ κάτι τέτοιο!
Μάρτυρας: Τη διαψεύδω κι εγώ!

Αφού το δικαστήριο διέκοψε κάποιοι φίλοι από το περιβάλλον του κατηγορουμένου φώναζαν στον Σπύρο Μπιμπιλα «Φίδι! Φίδι! Εσυ δεν είσαι φίλος, είσαι φίδι κολοβό!», ενώ ο εκείνος απαντούσε: «Ντροπή!»

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Σαλαμίνας: Νεκρός ένας 63χρονος εργάτης και τραυματίας ένας 22χρονος

ναυπηγεια

Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Σαλαμίνας: Νεκρός ένας 63χρονος εργάτης και τραυματίας ένας 22χρονος

Ο άτυχος εργάτης έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες

«Doukas for president» – Το χιουμοριστικό βίντεο του Χάρη Δούκα με τη Σάσα Σταμάτη και το debate με… Τραμπ

ΔΟΥΚΑΣ 1

«Doukas for president» – Το χιουμοριστικό βίντεο του Χάρη Δούκα με τη Σάσα Σταμάτη και το debate με… Τραμπ

Η δημοσιογράφος και ο δήμαρχος Αθηναίων «ανακοίνωσαν» την υποψηφιότητα του για την προεδρία των ΗΠΑ