Φιάσκο Σαμαρά η Αμφίπολη – Τι αποκαλύπτουν οι αρχαιολόγοι

Πριν περάσει ένας χρόνος από την ανακοίνωση των ευρημάτων στην Αμφίπολη και του αρχαιολογικού πυροτεχνήματος που επί μήνες παρακολουθούσε η ελληνική κοινή γνώμη…

2138303

Πριν περάσει ένας χρόνος από την ανακοίνωση των ευρημάτων στην Αμφίπολη και του αρχαιολογικού πυροτεχνήματος που επί μήνες παρακολουθούσε η ελληνική κοινή γνώμη από τα τηλεοπτικά κανάλια, τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από την ανασκαφική έρευνα έρχονται να ανατρέψουν τη χρονολόγηση του μνημείου, η οποία διολισθαίνει από τον 4ο αι. π.Χ. στους ύστερους ελληνιστικούς χρόνους (δεύτερο μισό 2ου αι. π.Χ. – 1ος αι. π.Χ.).

Το HOT DOC σε αφιέρωμά του είχε αποκαλύψει όλο το φιάσκο και τις αντιεπιστημονικές σκοπιμότητες

Το τεύχος 77 του HOT DOC με μια συγκροτημένη ανάλυση των γεγονότων των όσων έχουν έρθει στο φως αυτούς τους  μήνες, οδηγήθηκε στο εξής θλιβερό συμπέρασμα: Στοχεύοντας στις εντυπώσεις, ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεργασία με την Κατερίνα Περιστέρη όχι μόνο σκηνοθέτησαν έναν εθνικό μύθο για να κρύψουν την αποτυχία της τότε κυβέρνησης σε όλους τους τομείς αλλά κατέστρεψαν την προοπτική να μάθουμε σπουδαία μυστικά που το μνημείο έκρυβε. 

Αυτό επιβεβαιώνει σήμερα και η εφημερίδα “Αυγή” με την έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησε κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού αποτελούμενο από έγκριτους αρχαιολόγους, με πολυετή ανασκαφική εμπειρία στη Μακεδονία, στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Αμφίπολης όπου φυλάσσονται η κεραμική και άλλα κινητά ευρήματα της ανασκαφής, στις 30 Μαΐου.

Το μνημείο χρονολογείται στα ύστερα ελληνιστικά χρόνια και δεν έχει καμία σχέση με τον βασιλικό οίκο των Μακεδόνων

Μαζί με τη διολίσθηση της χρονολόγησης του σπουδαίου μνημείου ενταφιάζονται οι πολιτικές και επικοινωνιακές μέθοδοι χειραγώγησης και παραπλάνησης των πολιτών που επιστράτευσε η κυβέρνηση Σαμαρά για μικροπολιτικά οφέλη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ 

 


 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…