«Φιάσκο» με τη σύλληψη του «Ινδιάνου»; – «Δεν ήταν στη Νέα Σμύρνη, φορούσε άλλα ρούχα»

Οι νέες καταθέσεις που επιβεβαιώνουν τα άλλοθι του «Ινδιάνου» ενώ παράλληλα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο η ΕΛ.ΑΣ βιάστηκε να συλλάβει τον συγκεκριμένο άνθρωπο για τα περιστατικά στη Νέα Σμύρνη.   

5259887 2

Νέα τροπή δίνουν στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη και την προφυλάκιση του 30χρονου συλληφθέντα με το «ψευδώνυμο» Ινδιάνος οι καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον της 13ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση. Πρόκειται για τις καταθέσεις ενός οδηγού λεωφορείου, ενός συναδέλφου του και της συζύγου του οι οποίοι ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τα άλλοθι του 30χρονου προφυλακισθέντα για την επίμαχη ημέρα. Όπως κατέθεσαν την ώρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη οι ίδιοι συναντήθηκαν με τον 30χρονο στην Ελευσίνα, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου τον παρέλαβε από την εταιρεία όπου εργάζεται. Οι καταθέσεις αυτές επιβεβαιώνουν τα άλλοθι του «Ινδιάνου» ενώ παράλληλα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο η ΕΛ.ΑΣ βιάστηκε να συλλάβει τον συγκεκριμένο.

«Τον παρέλαβε από την εταιρεία»

Πιο αναλυτικά ο οδηγός του λεωφορείου κατέθεσε στην ανακρίτρια πως πράγματι την επίμαχη ημέρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη ο ίδιος παρέλαβε τον 30χρονο στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαρτίου από το χώρο της εταιρείας όπου εργάζεται. Κάτι τέτοιο είχε υποστηρίξει ο συλληφθείς στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας το περασμένο Σάββατο.

«Είμαι οδηγός που μεταφέρει τους εργαζόμενους της αποθήκης του (αναφέρει το όνομα της εταιρείας) όπου εκεί εργάζεται ο κατηγορούμενος. 9 Μαρτίου 2021 τον παρέλαβα στο σχόλασμα του από την αποθήκη στον Ασπρόπυργο γύρω στις 18.00 και κατέβηκε στην Ελευσίνα, στο ύψος της εταιρείας γύρω στις 18.20. Ήταν ο μόνος εργαζόμενος που είχα να μεταφέρω από την αποθήκη. Την επόμενη μέρα, όταν έχασε για να την παραλάβω πάλι, είδα τρεις αστυνομικός με πολιτικά να τον συλλαμβάνουν. Τον είδα σαστισμένο. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

«Ήταν μαζί μου μέχρι τις 19:30 το απόγευμα»

Την παρουσία του «Ινδιάνου» στην περιοχή του Ασπροπύργου το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαρτίου και ένας συνάδελφος του κατηγορούμενου. Σύμφωνα με την κατάθεσή του πράγματι στις 9 Μαρτίου συναντήθηκε μαζί του στις 18:30 το απόγευμα σε παρκάκι στην Ελευσίνα. Εκεί έμεινε μαζί του μέχρι και τις 19:30 και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος έφυγε.

«Είμαι συνάδελφος του κατηγορουμένου εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών στον Ασπρόπυργο. Ο κατηγορούμενος τελευταίες εβδομάδες είχε βάρδια 10 με 18.00 το απόγευμα. Στις 9 Μαρτίου είχα άδεια. Την ίδια ημέρα στις 11.00 π.μ, τον πήρα τηλέφωνο, ήταν στη δουλειά και του είπα αν θέλει μετά τη δουλειά να έρθει για καφέ και να συναντηθούμε στο παρκάκι δίπλα από το σπίτι μου. Ήρθε τελικά στις 18.30 με 19.00 παρά. Ήταν και γυναίκα μου μαζί και ένας ακόμη φίλος μου. Έκατσε μαζί μας καμιά ώρα. Στις 19.15 πήγαμε προς το σπίτι μου και στις 19.30 περίπου ο κατηγορούμενος έφυγε. Μου είπε ότι θα έπαιρνε λεωφορείο και θα πήγαινε στο σπίτι του. Από κει και πέρα δε γνωρίζω τίποτα. Την επόμενη μέρα δεν πήγα πάλι στη δουλειά, ούτε ο κατηγορούμενος ξέρω αν πήγε στη δουλειά. Την ημέρα σύλληψης του τον αναζήτησα στο κινητό αλλά το είχε κλειστό. Στις 11 Μαρτίου 2021 ημέρα Πέμπτη μου έστειλε μήνυμα η αδερφή του κατηγορούμενου και μου είπε ότι τον συνέλαβαν. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέματα για τον κατηγορούμενο. Είναι καλό παιδί και τον αγαπάω πολύ. Είναι ευγενικός, μορφωμένος και συνεσταλμένος. Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να βρίζει. Έχω πέσει από τα σύννεφα γι’ αυτό που έγινε. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω», ανέφερε στην κατάθεσή του ο συνάδελφος του Ινδιάνου

«Έφυγε στις 20:00 παρά»

Την παρουσία του κατηγορούμενου Ινδιάνου στο παρκάκι στην Ελευσίνα μέχρι τις 19:30 το απόγευμα των επεισοδίων επιβεβαίωσε και η σύζυγος του συναδέλφου του «Ινδιάνου».

«Γνωρίζω εδώ και ένα μήνα τον κατηγορούμενο. Ήρθε πριν ένα μήνα μαζί με τον άντρα μου στο σπίτι και φάγαμε όλοι μαζί. Μου φάνηκε ντροπαλό παιδί. Στις 9 Μαρτίου το απόγευμα είχαμε βγάλει με τον άντρα με το σκυλάκι μας βόλτα στο παρκάκι. Μετά ήρθε και ένας φίλος του και επίσης ο άντρας μου είπε ότι θα ερχόταν ο κατηγορούμενος, με τον οποίο είχε μιλήσει το πρωί. Στις 18.30 με 19.00 παρά ήρθε ο κατηγορούμενος στο παρκάκι.» τόνισε.

«Τα τρία αγόρια μαζεύτηκαν, έριξαν μια βολή στην μπασκέτα και μετά πήγαμε σπίτι. Στις 19.15 ξεκινήσαμε να πάμε στο σπίτι όλοι μαζί εκτός από τον τρίτο φίλο του που είχε ήδη φύγει. Καθίσαμε λίγο έξω από το σπίτι, τους κέρασα πορτοκαλάδα, μετά πήγα στην κουζίνα και στις 19.30 με 20.00 παρά έφυγε ο κατηγορούμενος. Την επόμενη μέρα ο άντρας μου δεν πήγε στη δουλειά και κάλεσε τον κατηγορούμενο στο κινητό, αλλά δεν απαντούσε. Δε θα έλεγα κάποιο ψέμα, γιατί στην κατάσταση που είμαι στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης μου, δε θα έμπαινα στη διαδικασία να έρθω εδώ» κατέθεσε ακόμη.

«Φορούσε άλλα ρούχα»

Κρίσιμο στοιχείο της κατάθεσης είναι και αυτό στο οποίο η γυναίκα απαντά για το τι φορούσε την ημέρα εκείνη ο «Ινδιάνος». Ερωτηθείς σχετικά η γυναίκα απάντησε πως «φορούσε μία μαύρη φόρμα και από πάνω ένα φουσκωτό αμάνικο γιλέκο και μέσα ένα σκουρόχρωμο φούτερ. Η κατάθεση αυτή έρχεται όμως σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει στις καταθέσεις του ο κουνιάδος του «Ινδιάνου». Συγκεκριμένα ο βασικός μάρτυρας σε βάρος του Ινδιάνου, στην κατάθεση του οποίου στηρίχτηκαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν, είχε καταθέσει πως φορούσε «σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με μία λευκή ρίγα στα πλάγια και μπουφάν χρώματος χακί που στο πίσω μέρος είχε ένα είδος ανοιχτόχρωμης στάμπας», ακριβώς δηλαδή τα ρούχα που φαίνεται  από τα βίντεο να φοράει ο δράστης. Η νέα κατάθεση όμως δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση. Άλλωστε σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην ανακρίτρια ο «Ινδιάνος» από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του εντοπίστηκε μόνο  «μια αθλητική φόρμα, χρώματος μαύρου με τρεις γραμμές χρώματος λευκού στα πλαϊνά μέρη».

Να σημειωθεί ότι ο βασικός μάρτυρας και κουνιάδος του Ινδιάνου σε δεύτερη κατάθεσή το περασμένο Σάββατο στην ανακρίτρια, ανασκεύασε την αρχική του κατάθεση. Όπως υποστήριξε  ο 30χρονος από τη Μαγούλα δεν είναι αυτός που έριξε τον αστυνομικό αλλά έτρεξε εκ των υστέρων στο σημείο.

«Δε γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι απλά ο κουνιάδο μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε». Την επόμενη μέρα Κυριακή ανασκεύασε και πάλι και επανήλθε στην αρχική του κατάθεση.

Σαράκης: Εσφαλμένη η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 30χρονου, Παύλος Σαράκης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως περί προσωρινής κράτησης του εντολέα μας είναι άκρως εσφαλμένη, αφού δεν υφίσταται ούτε υπόνοια εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Ιδιαίτερα μετά την ανασκευή της αρχικής επιβαρυντικής κατάθεσης του γαμπρού του, ο οποίος με την εν γένει συμπεριφορά του μαρτυρεί ότι είναι ένα πρόσωπο ανισόρροπο και κακόβουλο με ψυχική ροπή στη μυθοπλασία. Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται εις βάρος του εντολέα μας. Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τόσο τη νομική θέση του εντολέως μας, όσο και το κύρος της Δικαιοσύνης».

Πηγή: Documento

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

Χατζηπαναγιώτης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

«Αν ήμουν μόνος μου, ίσως το άφηνα να δω αν θα περάσει», ανέφερε στις δηλώσεις…

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

in.gr

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

«Πάντως τα "συμφέροντα" που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο», αναφέρεται…

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

ΕΚΑΒ

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση της 85χρονης που βρέθηκε χωρίς κεφάλι στην Καρδίτσα

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

6028608

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

«Στην πολιτική δεν μπήκα στα 20, μπήκα στα 40 μου. Δεν είναι σκοπός για μένα…

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…