ΧΚ

Χρήστος Κάτσικας

Φιάσκο χωρίς τέλος με την τηλεκπαίδευση: Σχεδόν τα μεσάνυχτα άλλαξαν το url για το Webex

«Έχετε λάβει νέες οδηγίες για το μάθημα της Δευτέρας. Παρακαλούμε ενημερωθείτε από το email σας στο ΠΣΔ (sch)"»... Άλλη μια «επιτυχία» του ΥΠΑΙΘ τα μεσάνυχτα της Κυριακής

5153304

Πάντως, τούς το αναγνωρίζουμε στο Υπουργείο, μάς κρατάνε συνεχώς σε άγχος και εγρήγορση. Αλήθεια, μπράβο, είναι εργαλεία αυτά για το/ τη σύγχρονο εκπαιδευτικό.

“Έχετε λάβει νέες οδηγίες για το μάθημα της Δευτέρας. Παρακαλούμε ενημερωθείτε από το email σας στο ΠΣΔ (sch)”

Με το παραπάνω μήνυμα που έστειλε το ΥΠΑΙΘ αργά το βράδυ της Κυριακής “ενημέρωνε” δεκάδες χιλιάδες καθηγητές σε διάφορες περιοχές της χώρας ότι «στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της διεξαγωγής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, και σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τον πάροχο της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης υλοποίησε νέα αναβάθμιση του συστήματος σύγχρονης τηλεκπαίδευσης» και ως εκ τούτου “η αναβάθμιση θα επιφέρει αλλαγές σε κάποιους λογαριασμούς WebEx εκπαιδευτικών”.

Τι σήμαινε το μήνυμα αυτό για τους χιλιάδες καθηγητές, πολλοί εκ των οποίων δεν το πήραν καν είδηση, γιατί το έλαβαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα;

Ότι προκειμένου να κάνουν τηλε-«εκπαίδευση» το πρωί της Δευτέρας, έπρεπε τα ξημερώματα της Κυριακής προς την Δευτέρα α. να κάνουν τις  απαραίτητες αλλαγές στον υπολογιστή τους γεγονός που για αρκετούς στάθηκε αδύνατο λόγω της ξαφνικής υπερφόρτωσης του συστήματος και β. να ενημερώσουν τους μαθητές τους και τους γονείς για τη νέα διεύθυνση της ηλεκτρονικής τους τάξης την οποία καλούνταν να παρακολουθήσουν στις 8 πμ της Δευτέρας…

Δεν έφταναν τα προβλήματα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και της πλατφόρμας Webex της καλιφορνέζικης Cisco που ταλαιπωρούν εκατοντάδες χιλιάδες καθηγητές και μαθητές, δεν έφτανε ότι στα περισσότερα σπίτια υπάρχει ένας Η/Υ ο οποίος μοιράζεται μεταξύ παιδιών και γονιών που είναι σε τηλεργασία, δεν έφτανε ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός σε πολλά σπίτια και το εξαιρετικά αργό ίντερνετ, ήρθαν και οι αϋπνίες των φωστήρων του ΥΠΑΙΘ να δώσουν νέα ποιότητα στα τηλεβασανιστήρια που βαφτίστηκαν εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα το ΥΠΑΙΘ ενώ συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο για τα  χιλιάδες ταμπλετ και υπολογιστές που (δεν) μοίρασε σε όλα τα σχολεία και για την επιμόρφωση που (δεν) έκανε σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς, εξακολουθεί να μιλάει για «καθολική τηλεκπαίδευση», όταν η ψηφιακή αίθουσα τείνει να μετατραπεί σε χώρο realitie show με τα «παρατράγουδα» να κυριαρχούν.

Όσο μειώνονται τα τεχνικά προβλήματα της τηλεκπαίδευσης (που δεν μειώνονται), τόσο αυξάνονται τα προβλήματα που προκαλούνται με την έκθεση και παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων από «τρίτους» ή μαθητές με ψευδώνυμο ή με όνομα άλλου συμμαθητή τους που μπαίνουν στις ψηφιακές τάξεις και μετατρέπουν την όποια εκπαιδευτική διαδικασία σε  παρωδία ξεφτιλίζοντας καθηγητές και ανεβάζοντας βίντεο και φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα.

Καθημερινά και αλλεπάλληλα τέτοια επεισόδια «κρασάρουν» την τηλεκπαίδευση που στην πράξη ούτε τηλε είναι ούτε εκπαίδευση.

Σχετικά με την αλλαγή της διεύθυνσης (url) της ηλεκτρονικής τάξης στο Webex

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ανακοίνωσή του, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της διεξαγωγής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, και σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και τον πάροχο της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, υλοποιήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο νέα αναβάθμιση του συστήματος σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Η αναβάθμιση θα επιφέρει αλλαγές σε κάποιους λογαριασμούς WebEx εκπαιδευτικών που έχουν οργανική θέση σε συγκεκριμένες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τις οποίες μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα.

Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετικό ενημερωτικό μήνυμα σήμερα στο email  τους και παρακαλούνται για τη σχετική άμεση ενημέρωση των μαθητών τους ή των γονέων/κηδεμόνων τους για τη νέα διεύθυνση της ηλεκτρονικής τους τάξης.

Οι λογαριασμοί WebEx των εκπαιδευτικών των υπολοίπων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διατηρούν τον ίδιο σύνδεσμο (link) ηλεκτρονικής τάξης.

O εκπαιδευτικός μπορεί να πληροφορηθεί τη νέα διεύθυνση της προσωπικής αίθουσας τηλεδιάσκεψης με σύνδεση του στην πύλη εισόδου της υπηρεσίας στο https://webex.sch.gr

Πηγή: alfavita.gr

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…