Newsroom

Newsroom

Φεστιβάλ Αναιρέσεις: Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις μας καλεί στον χώρο της Γεωπονικής Σχολής, 9, 10 και 11 Ιουνίου, με κεντρικό σύνθημα «Να ηχήσουν οι δρόμοι τραγούδια νέων εξεγέρσεων!», με ενδιαφέρουσες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναζητήσεις, συζητήσεις, δυνατή μουσική.

αναιρεσεις

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 9/6 με μια διαφορετική σκηνή για φέτος, που ξεπερνά το καθιερωμένο hip hop.

Δύο αγαπημένες και πολλά υποσχόμενες γυναικείες φωνές της ελληνικής hip hop σκηνής, ΕΧΡΕ και Χαρά, θα ξεκινήσουν τη βραδιά. Θα ακολουθήσει η φωνή της επαναστατημένης Χιλής, η φωνή ενάντια στην έμφυλη βία, Ana Tijoux, που θα βρεθεί μαζί μας για να χορέψουμε σε λάτιν ρυθμούς και να μας προετοιμάζει για το κλείσιμο με ξεσηκωτικά beats, άγριο φλόου, φεμ μπάρες και πάρτι με την Dolly Vara, που θα μας υπενθυμίσει πως η «ματσίλα» δεν χωράει πουθενά.

Στη δεύτερη σκηνή, τον κόσμο θα αναλάβουν να διασκεδάσουν οι εκπληκτικές κωμικοί Χρύσα Κατσαρίνη, Ήρα Κατσούδα, Δήμητρα Νικητέα και ο Αριστοτέλης Ρήγας, όπως αυτοί ξέρουν. Στη συνέχεια, ο τύπος που σκηνοθετεί με τους πιο ευφάνταστους τρόπος τα μουσικά του βίντεο, αλλά που κυρίως έχει γράψει και τραγουδήσει πολλά μικρά «διαμάντια», Σπύρος Γραμμένος, θα μας διασκεδάσει και θα προετοιμάσει το έδαφος για ένα ταξίδι στο Αιγαίο με νησιώτικη μουσική, με βιολί και με λαούτο και γλέντι μέχρι το πρωί με τους Νίκο Οικονομίδη και Κυριακή Σπανού.

Η δεύτερη μέρα, αυτή του Σαββάτου 10/5, προορίζεται για δυνατούς χορευτές και χορεύτριες. Από τη μία πλευρά, η παράδοση της χώρας και το λαϊκό τραγούδι και από την άλλη σύγχρονοι ηλεκτρονικοί ήχοι για να συμπληρώσουν το παζλ. Στην πίσω σκηνή, η τρομερή αισθητική θα συναντήσει ένα μείγμα από alternative pop μελωδίες, ενισχυμένες από post κιθάρες αλλά και ηλεκτρονικά στοιχεία, και οι Sworr είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα. Θα συνεχίσει ο ΦΩΝόΠΤΙΚΟΝ εμπνευσμένος από sci-fi, retro και noir κίνηση και εικόνα που θα μας ταξιδεύει στον Λαβύρινθό του. Οι μοναδικοί Lip Forensics θα μετουσιώσουν την εμπειρία τους από την indie εναλλακτική σκηνή της Αθήνας σε κάτι πολύ πολύ φρέσκο, ποιοτικό και φλεγόμενο. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Tendts για να μας ξεκουνήσουν σε ψυχεδέλειες αμερικανικές και αφρικάνικους ήχους σε ηλεκτρονική μορφή και η Μαρία Παπιδάκη σε πιο electronic dance και techno ήχους.

Ταυτόχρονα, η μουσική παράδοση και το λαϊκό τραγούδι θα έχουν την τιμητική τους. Αρχικά, οι Αναφανδόν με τον Άρη Μάθεση θα δώσουν το σύνθημα έναρξης της βραδιάς. Στη συνέχεια θα έχουμε την τιμή και χαρά να φιλοξενήσουμε τη μοναδική Φωτεινή Βελεσιώτου με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις, αλλά και έναν από τους πλέον ταλαντούχους και ελπιδοφόρους ερμηνευτές της γενιάς του, τον Γιάννη Διονυσίου, που ξεχωρίζει για το χρώμα και τη μεγάλη έκταση της φωνής του. Σε ένα τεράστιο πανηγύρι, που θα ολοκληρωθεί με μια βόλτα και από την ελληνική παράδοση, με ένα γλέντι με τα Κιντέρια.

Κυριακή ή αλλιώς τρίτη μέρα και φαρμακερή. Στην πίσω σκηνή, οι Deaf Radio δηλώνουν έτοιμοι να ξεσηκώσουν το κοινό των Αναιρέσεων, έχοντας στις αποσκευές τους τρεις δίσκους –με τον τελευταίο τους Arsenal of Hope να έχει κυκλοφορήσει πριν μερικούς μήνες– με rock, stoner και ψυχεδελικούς ήχους, συνθέτοντας μια εκρηκτική σκηνική παρουσία που θα «ηλεκτρίσει» την ατμόσφαιρα του φετινού φεστιβάλ. Το κοινό θα έχει ήδη προθερμαθεί από τα stoner, heavy rock και alternative metal ακούσματα των Void Droid και Playgrounded.

Την ίδια στιγμή, την Κυριακή 11/5, στα γρασίδια της Γεωπονικής οι Αναιρέσεις παρουσιάζουν το αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του, «Ακόμα και η ζωή μου αποκτά σημασία όταν τη διηγούμαι σε κάποιον άλλον», όπου ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές θα αφηγηθούν τη ζωή του, θα απαγγείλουν ποιήματά του, θα χορέψουν και θα παίξουν μουσική σε στίχους του ποιητή. Η Λένα Πλάτωνος, η Σαβίνα Γιαννάτου με τον Γιάννη Παλαμίδα και ο Στέργιος Τσιρλιάγκος θα μας παρασύρουν στον υπέροχο μουσικό κόσμο τους και η βραδιά θα κλείσει με την εκρηκτική μπάντα The Callas, σε ένα live performance που θα απογειώσει ένα τριήμερο χαράς και διασκέδασης. Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των πολιτικών εκδηλώσεων που θα παρουσιαστεί αναλυτικά σύντομα! Δίνουμε ραντεβού στη Γεωπονική 9-10-11 Ιουνίου, με πλούσιο πρόγραμμα, σημείο συνάντησης ποικίλων καλλιτεχνικών ειδών.

INFO:

Από 9 έως 11 Ιουνίου

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιερά Οδός, Αθήνα

Eισιτήρια:

5€ Ημέρα | 12€ Τριήμερο

anaireseis.gr

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…