Το Φεστιβάλ στη Θάλασσα τιμά τον Γρηγόρη Μπιθικώτση για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του

Το Φεστιβάλ στη Θάλασσα τιμά τον Γρηγόρη Μπιθικώτση για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του στις 20 Ιουνίου στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας.

Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η φωνή της Ρωμιοσύνης που μεγάλωσε γενιές και γενιές, που όταν αντηχούσε στα ραδιόφωνα γλύκαιναν οι καημοί των ανθρώπων κι οι αναστεναγμοί έβγαζαν φτερά. Ο Γρηγόρης, στον οποίο εμπιστεύτηκαν τις συνθέσεις τους οι μεγάλοι μας συνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μάρκος Βαμβακάρης. Αυτός που με τη βαθιά λαϊκή του σοφία τραγούδησε όπως κανείς άλλος τα λόγια των μεγάλων μας ποιητών, Ρίτσος, Ελύτης, Λειβαδίτης.

Από τη μαρτυρική Καισαριανή ως τη Δραπετσώνα η φωνή του Μπιθικώτση έδινε ζωή, κι ας έλεγαν οι στίχοι το αντίθετο, έδινε το όνειρο, την αχτίδα για να μπορούν οι άνθρωποι να γίνονται ουράνια τόξα, όπως είχε πει και ο ίδιος κάποτε.

Τα παιδιά του μεγάλου ερμηνευτή, Γρηγόρης και Άννα, έρχονται στο Φεστιβάλ στη Θάλασσα και μας καλούν σε μια παράσταση μνήμης, σε ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του αγαπημένου τους πατέρα.

Τις μεγάλες επιτυχίες του λαϊκού μας βάρδου αποδίδει ο γιος του Γρηγόρης Μπιθικώτσης (ο νεότερος) πλαισιωμένος από την Λαϊκή Ορχήστρα «Μπιθικώτση», με τη συντροφιά διακεκριμένων ερμηνευτών, ενώ ανάμεσα στα τραγούδια θα παρεμβάλλονται οι λυρικές αφηγήσεις της Άννας Μπιθικώτση, καθώς και η προβολή οπτικοακουστικού υλικού από το οικογενειακό τους αρχείο, που θα μας ταξιδέψει στους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και του έργου του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή.

INFO: 
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίου:
Είσοδος ελεύθερη