Φεστιβάλ «Βασίλης Μάγγος» ενάντια στα βασανιστήρια της αστυνομίας

Διήμερο φεστιβάλ, ενάντια στα βασανιστήρια από αστυνομικούς, συνδιοργανώνουν στις 23 και 24 Ιουλίου η αναρχική συλλογικότητα «Μασόβκα», η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

notort

«Το Festival θα φιλοξενηθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 23 Ιουλίου (Παρασκευή) και 24 Ιουλίου (Σάββατο) επ’ αφορμής δύο μηνύσεων που κατατέθηκαν ταυτόχρονα για δύο διακριτές μεν αλλά αλληλοσυνδεόμενες δε υποθέσεις βασανιστηρίων. Εκείνων του Άρη και του Όμηρου Μ. από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία λίγο μετά τη μαζική διαδήλωση της Νέας Σμύρνης αλλά και εκείνης της οικογένειας Μάγγου για τα βασανιστήρια που υπέστη ο γιος τους Βασίλειος Μάγγος σε τοπικό Α.Τ λίγο μετά από τη μαζική διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στο Βόλο» αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα των διοργανωτών.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ είναι ένα μήνυμα ενάντια στους βασανιστές και ήρθε για να μείνει ώστε να διατηρεί ζωντανή τη μνήμη των διαχρονικών εγκλημάτων της ελληνικής αστυνομίας απέναντι σε κρατούμενους, πολιτικούς αντιπάλους, μετανάστες, φτωχοδιάβολους που τυγχάνει ανά καιρούς να πέφτουν στα χέρια της και να διατηρεί ζωντανή την συλλογική μας αντίδραση σε αυτά.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι δύο διαδοχικές συναυλίες με παρεμβάσεις σημαντικών μουσικών από όλη την Ελλάδα, τα προγράμματα του φεστιβάλ και οι ακριβείς ώρες, καθώς και το καλλιτεχνικό line up για κάθε ήμερα ξεχωριστά.

Η εκδήλωση στο Facebook εδώ

Συνδιοργάνωση:

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα

Οικογένεια Μάγγου

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…