«Φέρτε πίσω τους επαγγελματίες κλέφτες και τα παλιά λαμόγια…»

Αυτό θα μπορούσε να είναι το σύνθημα κλακαδόρων δεύτερης διαλογής του Μητσοτακισμού.

Curruption apaisada

Δυσκολεύονται οι χειροκροτητές της Δεξιάς ρεμούλας να χωνέψουν τα καμώματα του Πάτση, του Χειμάρα, και των λοιπών νεοπαγών τρωκτικών. Όχι γιατί παρανόμησαν, όχι γιατί άρπαξαν, όχι γιατί εξέπεσαν ηθικά, ούτε γιατί πρόδωσαν τις υποτιθέμενες αρχές και τις αξίες της παρατάξεως. Αλλά διότι τους έπιασαν στα πράσα με τα “κλοπιμαία”. Γεγονός
το οποίο δε θα το επέτρεπε ποτέ ο αρχηγός της φαμίλιας και πρώτος διδάξας.

Ένεκα το ονόρε του κόμματος των επαγγελματιών του είδους. Διότι λόγω της εμπειρίας δεκαετιών στον τομέα της αρπαχτής και της αποκτηθείσας τεχνογνωσίας δεν επιτρέπεται να αφήνουν πίσω τους ίχνη τα “λυκόπουλα” της αγέλης!!!
Η παροιμία λέει ότι “από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια…”, μόνο που ούτε οι Πορτοσάλτε και Οικονόμου του ΣΚΑΪ, μήτε ο Ανδρέας Δρυμιώτης είναι μικροί ή τρελοί. Απλά στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ τους ξεφέγουν αλήθειες. Αλήθειες για την “ποιότητα” της αριστείας στην οποία ομνύουν.

Ο αρθρογράφος της “Καθημερινής” και σύμβουλος του Πιερρακάκη, Ανδρέας Δρυμιώτης, επικαλείται ως επιχείρημα τον επαγγελματισμό των κλεπτών για να αναδείξει την υπεροχή της ΝΔ και του Μητσοτάκη έναντι του ερασιτεχνισμού στη διαχείριση κρίσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ! Είπε ο Δρυμιώτης: «Κακά τα ψέματα, αυτή η κυβέρνηση, μπροστά σε πολύ
δύσκολες κρίσεις, έδειξε ότι κάπως τα είχε διαχειριστεί […] Ο επαγγελματίας κλέφτης θα έρθει να κλέψει, δεν θα σε σκοτώσει. Ο ερασιτέχνης θα έρθει να κλέψει και να σε σκοτώσει...». Ο Δρυμιώτης είναι, ως φαίνεται, θιασώτης των επαγγελματιών κλεπτών της κυβέρνησης μιας και ο διάλογος στο πάνελ του ΣΚΑΪ αφορούσε στην κυβερνητική πρακτική. Δε νοιώθει την ανάγκη να αποστασιοποιηθεί από τον …επαγγελματισμό της Δεξιάς στο σπορ της ρεμούλας.

Χωρίς να το εκφράζει ανοικτά, μιλώντας για “ερασιτέχνη (που) θα έρθει να κλέψει και να σεσκοτώσει”, μάλλον  αναφέρεται στον ερασιτεχνισμό κομπιναδόρων τύπου Πάτση και Χειμάρα, λόγου χάριν, που σκοτώνουν την εικόνα του “αμόλυντου” και “άσπιλου” Μητσοτάκη και αμαυρώνουν τον επαγγελματισμό της …καθωσπρέπει αρπαχτής.

Οι Πορτοσάλτε και Οικονόμου απ’ την άλλη, είναι το ίδιο αποκαλυπτικοί. Προκρίνουν τις παλιές καραβάνες στο πειρατικό της Δεξιάς. Αυτούς ξέρουν αυτούς εμπιστεύονται. Ο “εδώ τα λέμε όλα” Πορτοσάλτε συνομιλώντας με τον
έτερο Καππαδόκη Οικονόμου για τα σκάνδαλα Πάτση και Χειμάρα:
Πορτοσάλτε: “Ήταν φάουλ της ΝΔ είναι ότι αυτοί είναι όλοι φρέσκοι, η νέα γενιά. Φέρτε πίσω την παλιά γενιά που τά  ξερε, που ήξερε και τα κόλπα”.
Οικονόμου: “Και να φυλαχτεί κι’ όλας”.
Πορτοσάλτε: “Μπράβο”.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Προς το καφενείο η “Ωραία Ελλάς” του Κυριάκου Μητσοτάκη.
– Απαιτούνται ταχύρρυθμα μαθήματα ασφαλούς κλοπής στους νεοσσούς, στο πλαίσιο της ηθικής και των αρχών της παρατάξεως.
– Επειδή οι κυβερνητικές μέρες σας είναι λίγες, και ενδεχομένως οι ψηφοφόροι δεν επιτρέψουν στην παλιά γενιά των χρυσοδάχτυλων να ξεκοκαλίσουν ξανά τον δημόσιο κορβανά με τα “κόλπα” που ξέρει ο Άρης, φάτε, πιείτε κι ό, τι …αρπάξετε, πριν η κοινωνία σας αρπάξει από τον σβέρκο.
– Να φοβάστε. “Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες”…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…