Φεμινιστικό φεστιβάλ ενάντια στο trafficking και την αστυνομική βία στην Ηλιούπολη

Ο χώρος που θα διεξαχθεί το φεστιβάλ βρίσκεται στο 5ο ΓΕΛ Ηλιούπολης στα Πολυκλαδικά, στην διέθυνση Αλ. Παπαναστασίου 12, Ηλιούπολη - Οι λεπτομέρειες της διήμερης εκδήλωσης.

feministiko festival ilioupoli

Διήμερο φεμινιστικό φεστιβάλ ενάντια στο trafficking και την αστυνομική βία διοργανώνει η οργάνωση Witches of the South το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στα Πολυκλαδικά Λύκεια της Ηλιούπολης.

Ο χώρος που θα διεξαχθεί το φεστιβάλ βρίσκεται στο 5ο ΓΕΛ Ηλιούπολης στα Πολυκλαδικά, στην διέθυνση Αλ. Παπαναστασίου 12, Ηλιούπολη

Οι λεπτομέρειες της διήμερης εκδήλωσης

Σε συνεχεία της καμπάνιας στήριξης της αδελφής μας επιζώσας (τραφικινγκ) Ε. , διοργανώνουμε 2ημερο φεστιβάλ στα πολυκλαδικά Ηλιούπολης στις 18-19 Ιουνίου. Στόχος της, η κάλυψη των δικαστικών εξόδων και η διευκόλυνση της κοινωνικής επανένταξης της.

Γιατί το κάνουμε:

Το φεστιβάλ είναι ακόμα μία διεκδίκηση ορατότητάς, ελεύθερης έκφρασης – κίνησης στις γειτονιές μας.

Θα διεξαχθεί στα νότια γιατί η επιλογή αυτή συμβολίζει τον αγώνα επανακοικειοποίησης του δημόσιου χώρου που δομήθηκε από «άλλους» για τους συγκεκριμένους «εκείνους» που ορίζουν και συντηρούν τις καταπιέσεις μας. Δεν ξεχνάμε όλες τις καταγγελίες για τους παραβιαστές στις στάσεις μετρό και στα στενάκια δίπλα στα σπίτια μας.

Γιατί στην Ηλιούπολη:

Η επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος που διαπράχθηκε εις βάρος της Ε. και όχι μόνο, είναι επιστροφή για ενδυνάμωση – πρόσκληση εκείνων που δεν έχουν καταφέρει να διαφύγουν.

Πιο ποιητικά, θα λέγαμε πως επιστρέφουμε γιατί δεν έχουμε φύγει όλες ακόμα και εμείς δεν τις ξεχνάμε – δεν τις προσπερνάμε αλλά δηλώνουμε παρουσία και στήριξη μέχρι να βρούμε τους τρόπους να βρεθούμε.

Γιατί κάλεσμα στήριξης – υλοποίησης:

Μας λένε πως η ευθύνη είναι ζήτημα ατομικό, η επιβίωση ευθύνη των πληττώμενων. Θέλουμε να στήσουμε με τα χέρια μας τους χώρους μας , να βρούμε συλλογικά τα εργαλεία επιβίωσής μας και να κάνουμε τα συνθήματα μας πράξη.

Σε ποιες – ποιους απευθήνεται το κάλεσμα:

Στον κόσμο της γειτονιάς που στήριξε με την παρουσία του μία από τις μεγαλύτερες πορείες γειτονιάς που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια (ΑΤ Ηλιούπολης).

Στις μαθήτριες- μαθητές των νοτίων.

Σε φεμινιστικές συλλογικότητες, ΛΟΑΤΚΙΑ+ συλλογικότητες, τοπικές και μή συνελεύσεις μεταναστριών-ων, αντιφασιστικές συλλογικότητες, κοινότητες ομάδες γειτονιάς που παλεύουν ενάντια σε σεξισμό και εκφασισμό.

Πού και γιατί θα βρεθούμε:

Οι συλλογικότητες και τα άτομα που επιθυμούν να ενισχύσουν με την παρουσία τους το φεστιβάλ , θα συζητήσουν τους στόχους και την φυσιογνωμία του φεστιβάλ για να στηθεί στην γειτονιά.

Η καρδιά μας χτυπάει στην επαρχία:

Ελπίζουμε να μπορέσουν να παραβρεθούν στο φεστιβάλ οι φεμινιστικές συνελεύσεις την επαρχίας. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα θέλαμε να μας αποσταλούν κείμενα ή άλλα υλικά για να διακινηθούν στο φεστιβάλ στο «επαρχιώτικο φεμινιστοπερίπτερο».

Υ.Γ.: Το πρόγραμμα του φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις του θα δημοσιευθούν σύντομα.

Update:

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη ημέρα 19-06 στις επτά  και όχι την ημέρα της πορείας περηφάνιας #PrideAth. Αυτό, για να μπορέσει η κοινότητα να στηρίξει με την παρουσία της το βράδυ τον αγώνα της Ε.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…