Newsroom

Newsroom

Φεμινιστική ομάδα “Sabbat”: 4 καταγγελίες σεξουαλικής βίας για Έλληνα rapper

«Προειδοποιούμε οτι οι 4 καταγγελίες που επισυνάπτονται σε αυτό και το προηγούμενο πόστ περιγράφουν πολύ σκληρά περιστατικά σεξουαλικής βίας, ψυχολογικής κακοποίησης, bullying ακραίου βαθμού και ξυλοδαρμού». 

272392120 841810783304561 7811745807091645205 n 0

Η φεμινιστική ομάδα “Sabbat” αναδημοσίευσε στο μέσα κοινωνικού δικτύου, σωρεία καταγγελιών σεξουαλικής και ψυχολογικής βίας εις βάρος του Harry Hazel. Πρόκειται για γνωστό rapper στην ελληνική αντιεξουσιαστική ραπ σκηνή, με το όνομα “λαστλαιν πρότζεκτ”.

Οι φεμινιστικές ομάδες δημοσίευσαν τη Δευτέρα (17/01) ανάρτηση στην οποία συγκαταλέγεται η μία από τις τέσσερις καταγγελίες. Ωστόσο στη συνέχεια, η ομάδα έλαβε και άλλες τρεις καταγγελίες. «Μετά την πρώτη καταγγελία για σεξουαλική βία απο τον Harry Hazel που λάβαμε και δημοσιεύσαμε πρόσφατα, άλλες 3 επιζώσες βρήκαν το θάρρος να μοιραστούν δημόσια τις τραυματικές τους εμπειρίες απο τις σχέσεις τους με τον κακοποιητή», σχολιάζει η φεμινιστική ομάδα. 

Οι παρακάτω πληροφορίες, απλώς ενισχύουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε: Πως η κουλτούρα βιασμού και κακοποίησης υπάρχει παντού, σε κάθε κοινωνικό χώρο.

«Καλούμε όσες γυναίκες έχουν παρόμοιες εμπειρίες με τον Harry Hazel αλλά και όλες και όλους που γνώριζουν τέτοια περιστατικά να σπάσουν τη σιωπή. Καλούμε όλες, όλα και όλους να σταματήσουν να αναπαράγουν τη μουσική του», γράφει η ομάδα στο προφίλ της στο Facebook.

Οι καταγγελίες που αφορούν το ίδιο άτομο, τον Harry Hazel, σοκάρουν και προκαλούν οργή. Ο γνωστός rapper, φέρεται πως μετά τις καταγγελίες έκανε ό,τι περνάει από το χέρι του για να «εξαφανίσει» τα ίχνη του στα διαδίκτυο, καθώς οι περισσότερες σελίδες του στα social media, συμπεριλαμβανομένου του καναλιού του στο YouTube, δείχνουν να έχουν κατέβει.

Ακολουθεί το κείμενο της φεμιν. ομάδας Sabbat:

«Καταγγελίες για σεξουαλική βία, ψυχολογική κακοποίηση & ξυλοδαρμό

– Μετά την πρώτη καταγγελία για σεξουαλική βία απο τον Harry Hazel που λάβαμε και δημοσιεύσαμε πρόσφατα, άλλες 3 επιζώσες βρήκαν το θάρρος να μοιραστούν δημόσια τις τραυματικές τους εμπειρίες απο τις σχέσεις τους με τον κακοποιητή. 

– Προειδοποιούμε οτι οι 4 καταγγελίες που επισυνάπτονται σε αυτό & το προηγούμενο πόστ περιγράφουν πολύ σκληρά περιστατικά σεξουαλικής βίας, ψυχολογικής κακοποίησης, bullying ακραίου βαθμού και ξυλοδαρμού. 

-Δεν θέλουμε καμία αδελφή μας να επανατραυματιστεί διαβάζοντας τις  καταγγελίες. Επιδιώκουμε να είμαστε ένας ασφαλής και ανοιχτός χώρος όπου γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορούμε να μοιραζόμαστε τα βιώματα μας και συλλογικά να αποκτούμε τη δύναμη να ξεπερνάμε το τραύμα μας. Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση γυναικών και θηλυκοτήτων και να κάνουμε ξεκάθαρο σε όποιους νομίζουν οτι δικαιούνται να ασκούν βία στα σώματα μας ότι θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους.

– Καλούμε όσες γυναίκες έχουν παρόμοιες εμπειρίες με τον Harry Hazel αλλά και όλες και όλους που γνώριζουν τέτοια περιστατικά να σπάσουν τη σιωπή. Καλούμε όλες, όλα και όλους να σταματήσουν να αναπαράγουν τη μουσική του.

-Καμία Μόνη | Κανένα Λιγότερο».

Προσοχή – Σκληρό περιεχόμενο

Οι τέσσερις καταγγελίες

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…