Newsroom

Newsroom

«Φεγγάρι των Λουλουδιών»: Απόψε η Ροζ υπερ-πανσέληνος

Η δεύτερη αυτή υπερπανσέληνος του 2021 θα είναι πιο εντυπωσιακή από την πρώτη του Απριλίου, επειδή η Σελήνη θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη κατά περίπου 157 χιλιόμετρα.

AP18031645255986

Σπάνιο υπερθέαμα απόψε, με την Ροζ υπερ-πανσέληνο να φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό. Γνωστή ως το «Φεγγάρι των Λουλουδιών», είναι η δεύτερη στη σειρά από τις συνολικά τρεις υπερπανσέληνους.

Παράλληλα πραγματοποιείται και μια ολική σεληνιακή έκλειψη η οποία όμως δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα, εξού και η αγγλική ονομασία του φαινομένου ως, ” Super Flower Blood Moon eclipse”. Είναι το φαινόμενο όπου η συζυγία Γης-Ήλιου-Σελήνης φέρνει τον πλανήτη μας στην μέση ανάμεσα στα άλλα δύο σώματα, και πρόκειται για την πρώτη έκλειψη μετά από δύο έτη.

Η πανσέληνος υπλογίζεται να έχει φθάσει στην κορύφωση της σήμερα από το μεσημέρι αλλά μερικές ώρες νωρίτερα. Από χθες το βράδυ της Τρίτης 25 Μαΐου, η Σελήνη βρέθηκε πιο κοντά στη Γη κατά περίπου 157 χιλιόμετρα.

Η δεύτερη αυτή υπερπανσέληνος ήταν γνωστή στους αυτόχθονες της Αμερικής ως «Ροζ Φεγγάρι» και «Φεγγάρι των Λουλουδιών» καθώς σηματοδοτούσε τον ερχομό της άνοιξης και της μεγάλης άνθησης με την εμφάνιση ενός φυτού με ροζ λουλούδια. 

Η ολική έκλειψη της 26ης Μαΐου θα είναι ορατή μόνο από τον Ειρηνικό Ωκεανό και τμήματα της Ανατολικής Ασίας, Ιαπωνίας, Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας, Κεντρικής, Νότιας και Βορειοδυτικής Αμερικής, σύμφωνα με τη NASA.

Η επόμενη τρίτη και τελευταία υπερ-πανσέληνος του 2021 θα συμβεί στις 24 Ιουνίου.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…