Newsroom

Newsroom

FAZ: Κέρδη για τη Fraport από την αύξηση των επιβατών στα 14 ελληνικά αεροδρόμια

Στις πολύ καλές επιδόσεις που καταγράφει ο γερμανικός επιχειρηματικός όμιλος Fraport λόγω της αυξημένης κίνησης επιβατών στα αεροδρόμια, όπως των 14 περιφρειακών στην Ελλάδα, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

5984df331dc52462708b4615

Παρά το γεγονός ότι η Fraport έχει αυξημένα κέρδη και λόγω της αύξησης της επιβατικής κίνησης στα 14 περιφερειακά ελληνικά αεροδρόμια, ο γερμανικός επιχειρηματικός όμιλος καταγράφει σε σύνολο κύκλων εργασιών καθαρές απώλειες, που αποδίδονται στις επενδύσεις που έγιναν για την έναρξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας στα εν λόγω αεροδρόμια, επισημαίνεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που φιλοξενείται στις επιχειρηματικές σελίδες της εφημερίδες, με τίτλο «H Fraport αναπτύσσεται στην Ελλάδα» και υπότιτλο «Ανθούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό της εταιρείας του κλάδου των αερολιμένων», η καλή επίδοση που καταγράφει η Fraport αποδίδεται στην αυξημένη κίνηση επιβατών τόσο στα εντός Γερμανίας αεροδρόμια που ελέγχει όσο και σε αυτά στην αλλοδαπή.

Όπως σημειώνεται, για το πρώτο μισό του 2017 η εταιρεία καταγράφει κύκλο εργασιών ύψους 1,4 δισ. ευρώ, αυξάνοντας τον τζίρο της κατά 12,2% και 241 εκατομμύρια ευρώ.

Διευκρινίζεται πως η αυξημένη επιβατική κίνηση δεν αφορά μόνον τα μεγάλα αεροδρόμια γερμανικών πόλεων όπως η Φρανκφούρτη, αλλά στα αυξημένα κέρδη έχουν συντελέσει και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην ελληνική επικράτεια που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Fraport.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, οι νέοι αυτοί αερολιμένες καταγράφουν ως τα μέσα του τρέχοντος έτους μία αύξηση της επιβατικής κίνησης της τάξης του 11,9% με το συνολικό αριθμό μετακινούμενων επιβατών να φτάνει τα 9,6 εκατομμύρια.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι με συνολικό κύκλο εργασιών 58,2 εκατομμυρίων ευρώ, η εταιρεία καταγράφει καθαρές απώλειες ύψους 3,6 εκατομμυρίων που θα πρέπει να αποδοθούν στις επενδύσεις που έγιναν για την έναρξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας στα εν λόγω αεροδρόμια.

Η Μελάνια έσωσε τον Τραμπ από διπλωματική γκάφα στην κηδεία του Πάπα – Οι 4 λέξεις που του ψιθύρισε

Τραμπ

Η Μελάνια έσωσε τον Τραμπ από διπλωματική γκάφα στην κηδεία του Πάπα – Οι 4 λέξεις που του ψιθύρισε

Σε βίντεο από τη νεκρώσιμη ακολουθία, φαίνεται ο Ντόναλντ Τραμπ να παρακολουθεί αμήχανα την τελετουργία,…

Λεβίδι: Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα – Η στιγμή που ο 83χρονος πέφτει πάνω στο αγροτικό

image 71

Λεβίδι: Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα – Η στιγμή που ο 83χρονος πέφτει πάνω στο αγροτικό

Όλα συνέβησαν όταν το ΙΧ που οδηγούσε ο 83χρονος, στο οποίο επέβαινε και η 70χρονη…

Σοκ στον Πύργο: 48χρονος ξυλοκόπησε, έγδυσε και παράτησε 33χρονη – Την έδεσε με σκοινί και την έσερνε

viasmos 1 1 2 1

Σοκ στον Πύργο: 48χρονος ξυλοκόπησε, έγδυσε και παράτησε 33χρονη – Την έδεσε με σκοινί και την έσερνε

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (27/04) όταν ο δράστης γνώρισε την 33χρονη σε νυχτερινό…

Γιατρός ξεσπά για τις τραγικές συνθήκες στο ΕΣΥ: Περιστέρια τρώνε το φαγητό των ασθενών (video)

5278890

Γιατρός ξεσπά για τις τραγικές συνθήκες στο ΕΣΥ: Περιστέρια τρώνε το φαγητό των ασθενών (video)

«Ως γιατρός πρώτης γραμμής ντρέπομαι», σημειώνει οργισμένος ο Απόστολος Ανθόπουλος

Ο πατέρας της δολοφονημένης Γεωργίας κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό: Μεγαλώνει την 13χρονη κόρη της

f6ae110b3afc48348a0580fa578ed5ec

Ο πατέρας της δολοφονημένης Γεωργίας κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό: Μεγαλώνει την 13χρονη κόρη της

«Όταν συνέβη αυτό με τη Γεωργία ζήτησα βοήθεια. Η απάντηση ήταν μην αγχώνεστε, δεν θα…