Φασιστικές επιθέσεις στα ΕΠΑΛ – Σοβαρές καταγγελίες στη δημοσιότητα (Video)

«Η αστυνομία όχι μόνο δεν κίνησε τις διαδικασίες ώστε να συλληφθούν αυτοί οι εγκληματίες αλλά και με την ανοχή της οι φασίστες μπαινόβγαιναν στα σχολεία» επισήμανε ο κ. Τσιαούσης και κατήγγειλε πως «ενώ η αστυνομία γνώριζε ότι ομάδα 50 φασιστών με μαχαίρια, λοστούς, φωτοβολίδες είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο Σταυρούπολης και κατευθύνονταν προς την πλατεία Τερψιθέας, όπου ήταν ορισμένο το συλλαλητήριο της Τετάρτης, την άφησε ανενόχλητη».

Σε συνέντευξη Τύπου εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι παρουσίασαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι επιθέσεις φασιστικών ομάδων συντονίστηκαν μέσα από τα social media και μάλιστα με την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ.

Εργατικά σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι και η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ), σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα αποδεικνύουν με στοιχεία ότι πρόκειται για καλά οργανωμένη δράση φασιστών, αναφερόμενοι στις επιθέσεις των τελευταών ημερών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, καθώς και στην τελευταία επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη.

Πρόκειται για οργανωμένες φασιστικές επιθέσεις και με συγκεκριμένο στόχο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιαούση, οι δράστες ήταν οργανωμένοι, δρούσαν σαν τάγμα εφόδου και δεν ήταν «κάποιοι μαθητές», όπως παρουσιάζονται.

«Έχουμε εντοπίσει όσους καθοδηγούσαν τις επιθέσεις οι οποίοι ήταν άνθρωποι έξω από τα σχολεία με συνδέσμους που βρίσκονταν μέσα. Σοκ προκαλούν και οι εικόνες που παρατέθηκαν στις οποίες φαίνονται άτομα «μέσα από τον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης να χαιρετούν ναζιστικά, γεγονός που υποδεικνύει πως οι επιθέσεις εκκινούν από πολιτικά κίνητρα που απορρέουν από τη φασιστική – ναζιστική ιδεολογία», τονίζει ο κ. Τσιαούσης ενώ παράλληλα στο μικροσκόπιο βρέθηκε και η στάση της αστυνομίας, την οποία οι ομιλητές χαρακτήρισαν «το λιγότερο απαράδεκτη».

«Η αστυνομία όχι μόνο δεν κίνησε τις διαδικασίες ώστε να συλληφθούν αυτοί οι εγκληματίες αλλά και με την ανοχή της οι φασίστες μπαινόβγαιναν στα σχολεία» επισήμανε ο κ. Τσιαούσης και κατήγγειλε πως «ενώ η αστυνομία γνώριζε ότι ομάδα 50 φασιστών με μαχαίρια, λοστούς, φωτοβολίδες είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο Σταυρούπολης και κατευθύνονταν προς την πλατεία Τερψιθέας, όπου ήταν ορισμένο το συλλαλητήριο της Τετάρτης, την άφησε ανενόχλητη».

Πρόκειται για «επιθέσεις που συνδέονται μεταξύ τους σε ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης που ξετυλίγεται ειδικά τις τελευταίες μέρες με έναν μόνο σκοπό: Να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο στη νεολαία της πόλης, ειδικά σε μια περίοδο που έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να οργανώσει τον αγώνα της με καλύτερους όρους ώστε να διεκδικεί μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Να χτυπήσουν το πιο πρωτοπόρο κομμάτι του λαϊκού – εργατικού και φοιτητικού – μαθητικού κινήματος».

«Οι επιθέσεις που έχουν γίνει μέχρις στιγμής προσιδιάζουν τη δράση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής» συμπλήρωσε ο ίδιος, όπως μεταφέρει το 902.gr, και επεσήμανε πως το οργανωμένο σχέδιο που υπάρχει «είχε στόχο, κατά τη γνώμη μας, ακόμα και νεκρό».

Σε σχέση με τον διευθυντή του σχολείου σημειώνεται πως «άφησε μαχαιροβγάλτες να σουλατσάρουν στην αυλή του σχολείου και στη συνέχεια τους καλύπτει. Η συμπεριφορά του εγείρει ερωτήματα».

Ακολουθούν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων που δείχνουν πως πρόκειται για οργανωμένα εγκλήματα:

Επιθέσεις καθοδηγημένες με ανθρώπους από έξω και μέσα στο σχολείο

«Όλες τους οι επιθέσεις και αυτές της προηγούμενης εβδομάδας και η χθεσινή σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήταν ταχύτατες, «καταδρομικού» χαρακτήρα, με δολοφονικά εργαλεία, χτυπούσαν και έφευγαν, όπως ακριβώς έκαναν και τα τάγματα εφόδου της ΧΑ. Σας αποκαλύπτουμε ότι έχουμε στην κατοχή μας στοιχεία και έχουμε εντοπίσει όλους όσοι καθοδηγούσαν τις επιθέσεις.

Οι επιθέσεις όλες, ειδικά στα σχολεία, ήταν καθοδηγημένες με ανθρώπους που βρίσκονταν από έξω και με άλλους «συνδέσμους» τους που βρίσκονταν μέσα. Καλούμε την Αστυνομία και την ελληνική κυβέρνηση να τους συλλάβουν εδώ και τώρα, αλλιώς θα αρχίσουμε να δημοσιεύουμε και άλλα στοιχεία. Η καθοδήγηση των επιθέσεων αυτών γινόταν από ανθρώπους με συγκεκριμένη φυσιογνωμία. Κυρίως έξω από το σχολείο όπου διαδραματιζόταν η επίθεση έδιναν οδηγίες και κατευθύνσεις. Οι φασίστες αυτοί έχουν ταυτοποιηθεί! Δεν πρόκειται για τίποτα άλλο παρά για εγκληματίες του Κοινού Ποινικού Δικαίου!».

Η στάση της ΕΛ.ΑΣ

«Η στάση των αστυνομικών αρχών προσιδιάζει απόλυτα σε όσα έχουμε διαβάσει στις δικογραφίες της δίκης της ΧΑ. Στάση ανοχής, κωλυσιεργίας, μέχρι και επίθεση προς όσους αντιστέκονται στο φασιστικό τέρας! Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης και της Αστυνομίας. Η τελευταία μάλιστα όχι μόνο δεν έχει κινήσει τις διαδικασίες ώστε να συλληφθούν αυτοί οι εγκληματίες, με συνέπεια να υπάρχει ορατός ο κίνδυνος για νέες επιθέσεις, αλλά και με την ανοχή της οι φασίστες μπαινόβγαιναν στα σχολεία!!!

Όταν μάλιστα έγιναν οι επιθέσεις η στάση των αστυνομικών αρχών ήταν το λιγότερο απαράδεκτη! Έφτασαν στο σημείο να πετάνε χημικά στους φοιτητές και να αφήνουν ανενόχλητους τους φασίστες να πετάνε μολότοφ. Είναι επίσης πολύ χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που δείχνουν τους εξωσχολικούς να μπαίνουν και να βγαίνουν στο σχολείο από την πίσω πόρτα μπροστά στους άντρες της Ασφάλειας. Το ίδιο έκαναν και πριν το μεγάλο συλλαλητήριο της Τετάρτης όπου υπήρχε οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της πορείας, το οποίο ο λαός ακύρωσε κατηγορηματικά.

Αποκαλύπτουμε σήμερα ότι: Η Αστυνομία ενώ ήξερε για ώρα ότι ομάδα 50 φασιστών με μαχαίρια, λοστούς, φωτοβολίδες είχε συγκεντρωθεί στο Δημαρχείο Σταυρούπολης και κατευθυνόταν προς την πλατεία Τερψιθέας, όπου ήταν ορισμένο το συλλαλητήριο, την άφησε ανενόχλητη. Μάλιστα απορία προκαλεί ότι από τις 17.30 έως τις 17.50 είχαν απομακρυνθεί όλες οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλατεία. Η ομάδα φασιστών κινούνταν επί της οδού Ρόδου, ενώ η Αστυνομία, που υποτίθεται τους παρακολουθούσε, επί της οδού Αμπελοκήπων. Άφησε δηλαδή τους φασίστες ανενόχλητους να έρθουν προς την πλατεία για να επιτεθούν στους διαδηλωτές. Αν δεν υπήρχε η αποφασιστική παρέμβαση της περιφρούρησης, ίσως εκείνο το απόγευμα να είχαμε θύματα. Η στάση της Αστυνομίας είναι εγκληματική».

Θρασύδειλες επιθέσεις

«Σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν σημειωθεί αφορούν θρασύδειλες επιθέσεις από πολλά άτομα έναντι λίγων. Γιατί όταν βγαίνουν οι πολλοί, όπως έκανε ο λαός της της πόλης το απόγευμα της Τετάρτης στη Σταυρούπολη συμμετέχοντας στο μεγάλο συλλαλητήριο που είχαν προκηρύξει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τότε τα απολειφάδια αυτά κρύβονται στα λαγούμια τους, επειδή ξέρουν πως μόνο εκεί μπορούν να βρουν θέση οι σάπιες ιδέες τους. Είχε τέτοια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά η επίθεσή τους όταν 10 με 15 άτομα βγήκαν και επιτέθηκαν σε 3 μέλη Φοιτητικών Συλλόγων που μοίραζαν απλά ανακοινώσεις για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής».

 Συντονισμός στα μέσα κοινωνική δικτύωσης

«Σε όλες τις περιπτώσεις, τα χτυπήματα έγιναν κατόπιν συντονισμού που λάμβανε χώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ημερομηνίες και ώρες, συμμετοχή κόσμου και εξοπλισμός όλα ήταν κανονισμένα και οργανωμένα. Τίποτα δεν έγινε κατά τύχη ή εκ παραδρομής. Προσχεδιασμένα χτυπούσαν, προσχεδιασμένα υποχωρούσαν και κρύβονταν για το υπόλοιπο της μέρας στις τρύπες τους. Υπάρχουν οι χαρακτηριστικές συνομιλίες στο διαδίκτυο που δείχνουν πως συντονίζουν την επίθεσή τους, πως δίνουν οι φασιστικές ομάδες μεταξύ τους ραντεβού».

 


 

Δολοφονικά εργαλεία – οπλοστάσιο

«Η ομάδα των φασιστών που τελούσε τις επιθέσεις ήταν οργανωμένη και δρούσε σαν τάγμα εφόδου, βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές εποχές που γνωρίζει πότε ο τόπος μας και ο λαός μας. Δεν ήταν απλά δηλαδή κάποιοι «μαθητές» όπως ήθελαν να τους παρουσιάσουν. Ντυμένα στα μαύρα, με full face και κουκούλες για να μη δείχνουν τα πρόσωπά τους. Οι ιδέες τους προέρχονται από την πιο σκοτεινή ιδεολογία που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα με άμεσο σκοπό να σπείρει το μίσος και τη μισαλλοδοξία στη συνείδηση της νέας γενιάς και του λαού μας.

Πάνω τους εντοπίσθηκαν και κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και κατά την έρευνα που έγινε μετά την προσαγωγή ορισμένων δολοφονικά εργαλεία. Μέσα από το σχολείο πέταξαν δύο μολότοφ προς τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων. Σουγιάδες και στειλιάρια, μολότοφ και αλυσίδες. Ακόμη και τέιζερ είχαν. Όλα αυτά με ένα μοναδικό σκοπό! Να εκφοβίσουν και να χτυπήσουν βάναυσα κάθε αγωνιστή που ορθώνει το ανάστημά του στη σαπίλα που υπηρετούν».

Σαφή πολιτικά κίνητρα

«Οι επιθέσεις είχαν ξεκάθαρα ναζιστικό – φασιστικό χαρακτήρα. Από εκεί προκύπτει και η εγκληματική φύση τους. Οι εικόνες από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου φασίστες μέσα στον αύλιο χώρο του σχολείου χαιρετούν ναζιστικά και φωνάζουν “Χάιλ Χίτλερ” δεν χωρούν παρεξηγήσεις και επιβεβαιώνουν το εξής: Η ομάδα αυτή είναι ναζιστική φασιστική για αυτό είναι και εγκληματική. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν αναμφίβολα πως η εγκληματική δράση όσων συμμετείχαν στις επιθέσεις εκκινεί από πολιτικά κίνητρα που απορρέουν από τη φασιστική ναζιστική ιδεολογία».

Τα θύματα της επίθεσης – Στόχος η αριστερά

«Για αυτό το λόγο και δεν είναι τυχαία τα χαρακτηριστικά των θυμάτων της επίθεσης. Ποιους χτύπησαν: Μέλη Φοιτητικών Συλλόγων και εκλεγμένους σε Διοικητικά Συμβούλια, αγωνίστρια μαθήτρια, εκλεγμένη στο 15μελές και όσους την προστάτεψαν, προσφυγοπούλα μαθήτρια από τη Συρία, μέλη της ΚΝΕ που απλά μοίραζαν φυλλάδια και εφημερίδες. Έχουν δηλαδή συγκεκριμένη στόχευση, δεν είναι απλά τυφλή βία.

Έχουν στόχευση που προκύπτει από τη φασιστική ναζιστική ιδεολογία. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η στόχευση των φασιστών στη μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Εκλεγμένη ήταν στο Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου, αγωνίστρια που πριν από λίγη ώρα προτού δεχθεί τη θρασύδειλη επίθεση από 6 σχεδόν άτομα είχε το θάρρος να καταγγείλει τις ενέργειες αυτές και να τις διαχωρίζει από το οργανωμένο μαθητικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του. Η στόχευση σε μετανάστρια μαθήτρια επίσης διόλου τυχαία είναι. Τέτοιο είναι το μίσος και ο τυφλός φανατισμός αυτών των ανθρώπων που δεν βλέπουν τίποτα άλλο παρά έναν εχθρό».

Η στάση της διεύθυνσης

«Τέλος ευθύνες έχει και ο διευθυντής του σχολείου βέβαια. Η συμπεριφορά του να αφήσει τους μαχαιροβγάλτες να σουλατσάρουν στην αυλή του σχολείου και να τους καλύπτει στη συνέχεια εγείρει ερωτήματα και ευθύνες που οφείλουν άμεσα να διερευνηθούν. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι υπήρχε ομάδα 50-60 ατόμων που έκανε σουλάτσα μέσα στο σχολείο χωρίς τη βοήθεια ή την ανοχή προσωπικού μέσα από το σχολείο.

Σήμερα επίσης θέτουμε το εξής ερώτημα: Η πόρτα του σχολείου ανοίγει με ηλεκτρικό μηχανισμό μόνο με την εντολή του θυρωρού ή της υποδιευθύντριας. Την 1η μέρα της επίθεσης προς τους διαδηλωτές των Φοιτητικών Συλλόγων η πόρτα ως διά μαγείας άνοιξε για να βγει το τάγμα εφόδου μέσα. Τη δεύτερη μέρα που το σχέδιο ήταν η επίθεση μέσα από το σχολείο η πόρτα πάλι ως διά μαγείας ήταν ερμητικά κλειστή. Το αφήνουμε εδώ αυτό και το καταθέτουμε ως ένα τουλάχιστον “περίεργο” περιστατικό».

Δείτε όλη τη συνέντευξη τύπου

 

Πάτρα: Προβλήματα στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας

Πάτρα: Προβλήματα στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας

Προβλήματα στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Αχαΐα.

Σάλος στην Ιρλανδία από τη ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος μικρού κοριτσιού σε αγώνες ενόργανης γυμναστικής

Σάλος στην Ιρλανδία από τη ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος μικρού κοριτσιού σε αγώνες ενόργανης γυμναστικής

Toν γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από αγώνες γυμναστικής στην Ιρλανδία

Κακοκαιρία Elias: Επιδείνωση μέσα στη νύχτα, κορύφωση την Τετάρτη – Αγωνία για Θεσσαλία, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα και βόρεια Πελοπόννησο

Κακοκαιρία Elias: Επιδείνωση μέσα στη νύχτα, κορύφωση την Τετάρτη – Αγωνία για Θεσσαλία, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα και βόρεια Πελοπόννησο

Επελαύνει η κακοκαιρία Elias στη χώρα πριν καλά καλά στεγνώσουν τα απόνερα της κακοκαιρίας daniel.