Φασίστες προβοκάτορες και άλλα ξεχασμένα

Μήπως τα ΜΑΤ θα προφυλάσσουν τους φοιτητές από τις οργανωμένες επιθέσεις της ΔΑΠ, ίδιες από την εποχή των Ρέηντζερς και των Κενταύρων

5592295 0

Εγκρίνεται η πανεπιστημιακή αστυνομία από το ΣτΕ. Εγκρίνεται μία μέρα μετά τα ύποπτα γεγονότα στο ΑΠΘ, όπου τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα σε φοιτητές, ενώ σύμφωνα με το βίντεο, ένας ύποπτος μεσήλικας ξεκίνησε προβοκατόρικα να προκαλεί και… εξαφανίστηκε “κύριος”.

Κύριος οίδε, επίσης, τι όνομα μπορεί να δοθεί στο νέο φασισμό. Στην Ευρώπη το λένε alt-right, ακραία Δεξιά, Νέα Δεξιά, πολεμική Δεξιά, απάνθρωπη Δεξιά. Ανανεωμένη. Γιατί ακόμη κι η παλιά “ακραία”, η χούντα, αστυνομία στις σχολές δεν έβαλε. Έβαλε τανκς μία φορά και μετά έπεσε ο Παπαδόπουλος. Μέχρι τότε οι ιδέες διακινούνταν ελεύθερα. Και πριν και μετά και πάντοτε.

Τώρα τι, λοιπόν; Τι θα γίνει στα πανεπιστήμια; Θα απαγορευτούν οι Γενικές Συνελεύσεις; Μήπως τα ΜΑΤ θα προφυλάσσουν τους φοιτητές από τις οργανωμένες επιθέσεις της ΔΑΠ, ίδιες από την εποχή των Ρέηντζερς και των Κενταύρων; Γιατί οι παράνομοι των σχολών, οι οπλισμένοι αυτοί είναι. Όχι οι φοιτητές, όχι τα “φυτεμένα” όπλα του συριακού στρατού -αν είναι δυνατόν!- που, αν και διασύρθηκε, είπε ο Χρυσοχοϊδης πως βρήκε στην ΑΣΟΕΕ.

Μόνο η Κεραμέως τα κατάφερε να φέρει αστυνομία στις σχολές. Ούτε ο Φορτσάκης, που πολύ το ήθελε, ούτε η Μαριέττα Γιαννάκου, ένα κλασικό παράδειγμα πεφωτισμένης δεξιάς, η οποία δεν το διανοήθηκε καν τότε, το 2006, με την τεράστια πανεκπαιδευτική εξέγερση. Μόνο η Νίκη Κεραμέως της κυβέρνησης του Μητσοτάκη.

Είναι μαύρη σελίδα. Από τις σχολές ξεκινούν οι ιδέες και οι εξεγέρσεις, τα κινήματα κι οι ιστορικές αλλαγές. Από τις σχολές όλα. Από τα παιδιά που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Φοβάμαι τι θα κάνουν σε αυτά τα παιδιά, αν πέσουν στα χέρια τους.

Κάποτε οι δρόμοι είχαν το δικό μας αίμα, από το ξύλο, τις κρότου-λάμψης, τα δακρυγόνα. Οι σχολές ήταν το άσυλό μας. Όλης της κοινωνίας δηλαδή. Αν τα νέα παιδιά έχουν χιούμορ, τώρα θα βρίσκουν άσυλο στις εκκλησίες. Εκεί να την δω την Κεραμέως. Αν προλάβει να κρατηθεί στην εξουσία, φυσικά. Που τα ψωμιά της είναι λίγα. Πολύ λίγα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…