Φασίστες αλυσοδέθηκαν στην καγκελόπορτα Δημοτικού στο Ωραιόκαστρο για να εμποδίσουν τα προσφυγόπουλα

Φασιστικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, προσπαθώντας να εμποδίσουν την ένταξη 9 προσφυγόπουλων. Με ρατσιστικά πανό και συνθήματα πρωτοστάτησαν οι ακροδεξιοί έναντι ανήλικων παιδιών, με κάποιους απ' αυτούς να αλυσοδένονται στην καγκελόπορτα του σχολείου ενόσω η Αστυνομία τους παρατηρούσε.

58a7120d1dc5240b4c8b4623

Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν φτάσουν στο σχολικό συγκρότημα τα 9 προσφυγόπουλα, που διαμένουν στην Δομή φιλοξενίας Δερβενίου- Αλεξίλ, σημειώθηκε ένταση όταν 15 άτομα, επιχείρησαν να αλυσοδεθούν μπροστά από την αυλόπορτα του σχολείου και να αποτρέψουν την είσοδο των παιδιών.



Οι νεοφασίστες αποκαλούσαν τα προσφυγόπουλα «λαθραία», ενώ, από την άλλη πλευρά, εκπαιδευτικοί, γονείς και αντιφασιστικές οργανώσεις που βρίσκονταν στο σημείο είχαν προετοιμάσει υποδοχή για τα παιδιά από τη δομή φιλοξενίας Δερβενίου- Αλεξίλ. 



Άξιο αναφοράς πως οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο όση ώρα οι ακροδεξιοί φώναζαν τα ρατσιστικά τους συνθήματα και έβαλαν το λουκέτο, δεν επενέβησαν. Στη συνέχεια, επικράτησε ένταση μεταξύ της αστυνομίας και των αντιφασιστών, οι οποίοι ζητούσαν να διωχθούν οι ακροδεξιοί από το σημείο και να κατέβουν τα ρατσιστικά πανό.


Ο γενικός γραμματέας του υπ. Παιδείας έκανε λόγο για μεμονωμένη αντίδραση, που προσπεράστηκε γρήγορα. Δεν γνωρίζω αν αυτά τα άτομα ήταν γονείς ή κάτοικοι, αλλά πρόκειται για μεμονωμένη αντίδραση. Το πρόγραμμα προχωράει κανονικά, τα παιδιά μπήκαν στις αίθουσες, έγινε μία ωραία γιορτή, δώσανε στα παιδιά δώρα. Κάθε μέρα ανοίγει ένα ή και περισσότερα σχολεία. Μέχρι το τέλος του μήνα το πρόγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί και όλα τα παιδιά των προσφύγων θα έχουν ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, είναι μία νίκη της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε φασιστικές και ακραίες αντιλήψεις» δήλωσε ο κ. Παντής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…