Φάρσα ή λάθος; Ο Τραμπ μιλά με φόντο «πειραγμένο» έμβλημα της αμερικανικής προεδρίας

Ο αμερικανικός αετός έγινε... ρώσικος και τα βέλη μετατράπηκαν σε μπαστούνια του γκολφ

AP 19204567876940

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ ύστερα από ένα περιστατικό που από πολλούς χαρακτηρίζεται «ανεξήγητο» και έχει ως πρωταγωνιστή τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ την περασμένη Τρίτη βρέθηκε μπροστά σε ένα νεανικό κοινό στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο εκδήλωσης της συντηρητικής οργάνωσης Turning Point USA. Η ομιλία του προέδρου μπορεί να μην έδωσε κάποια σοβαρή είδηση, όμως όπως φαίνεται θα μείνει ιστορική όχι για το περιεχόμενό της αλλά για το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με φόντο ένα… «πειραγμένο» έμβλημα της προεδρίας που είχε έμμεσες αναφορές σε δύο ζητήματα για τα οποία ο Τραμπ δέχεται έντονη κριτική από την αρχή της θητείας του.

Πιο συγκεκριμένα, το έμβλημα της προεδρίας των ΗΠΑ κανονικά απεικονίζει έναν αμερικανικό φαλακρό αετό που κρατάει στο ένα του πόδι ένα κλαδί ελιάς και στο άλλο 13 βέλη.

Όμως στην εκδήλωση του Turning Point το έμβλημα που προβλήθηκε στη γιγαντοοθόνη πίσω από τον αμερικανό πρόεδρο ήταν αρκετά διαφορετικό.

Αφενός ο αετός ήταν δικέφαλος, κάτι που αρκετοί ταυτίζουν με το βυζαντινό έμβλημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αφού ο Τραμπ έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές ως «ρωσόφιλος», ενώ η ενδεχόμενη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές που τον ανέδειξαν πρόεδρο των ΗΠΑ ακόμη ερευνάται από τις αμερικανικές αρχές.

Το δεύτερο πειραγμένο στοιχείο που είχε το έμβλημα που προβλήθηκε στην εκδήλωση ήταν τα 13 βέλη που κανονικά θα έπρεπε να κρατά ο αετός. Στη συγκεκριμένη εκδοχή, ο αετός αντί για βέλη κρατά μπαστούνια του γκολφ, τα οποία παραπέμπουν σε ένα ακόμα ζήτημα για το οποίο έχει επικριθεί ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι περνάει πολλές ώρες παίζοντας το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος δήλωσε στην Washington Post που ανέδειξε το θέμα ότι οι υπεύθυνοι δεν είχαν προεγκρίνει τη συγκεκριμένη εικόνα. Παράλληλα, εκπρόσωπος του Turning Point δήλωσε στην εφημερίδα ότι η προέλευση της εικόνας παραμένει άγνωστη. «Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη ποιος το έχει κάνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος συγκεκριμένα.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…