Φαρμακοποιοί: Το υπουργείο Υγείας αύξησε τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα

Διευκρινίσεις για τους λόγους που οι ασφαλισμένοι καλούνται σε ορισμένες περιπτώσεις να πληρώσουν έως και διπλάσια χρήματα για την κάλυψη…

Διευκρινίσεις για τους λόγους που οι ασφαλισμένοι καλούνται σε ορισμένες περιπτώσεις να πληρώσουν έως και διπλάσια χρήματα για την κάλυψη των φαρμακευτικών του αναγκών δίνει με ανακοίνωσή του ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής.

Σύμφωνα με τον ΦΣΑ στο τελευταίο Δελτίο Τιμών του Υπουργείου Υγείας, εκτός της μείωσης των λιανικών τιμών των φαρμάκων, υπήρξε τεράστια μείωση στη τιμή αναφοράς αυτών, στην τιμή, δηλαδή, με βάση την οποία τα ασφαλιστικά ταμεία αποζημιώνουν τα φάρμακα. Έτσι, κατά τον ΦΣΑ, τη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής, καλείται να πληρώσει ο ασφαλισμένος.

Η ανακοίνωση εξεδόθη επειδή τις τελευταίες ημέρες οι ασφαλισμένοι διαμαρτύρονται στους φαρμακοποιούς «θεωρώντας ότι την επιβάρυνση αυτή την επέβαλλαν τα φαρμακεία». «Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο ώστε να διαπιστώσουν αν πράγματι ο φαρμακοποιός κράτησε τη σωστή συμμετοχή ή όχι» σημειώνει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του. 

Παράλληλα, ο ΦΣΑ ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 9 Απριλίου, ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τα φαρμακεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Σε συνέχεια της απόφασης για κλείσιμο των σχολείων στην Αττική

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Σε ένα χολερικό κείμενο, σε αντίθεση με όλα τα δημοσιεύματα που μόνον επαίνους είχαν για…