"Φαρ Ουέστ" η ιδιωτική εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη-Στη διάθεση του υπουργείου στοιχεία για όργιο παρανομιών

Ανενόχλητοι συνεχίζουν τις παρανομίες αρκετοί σχολάρχες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

580de0f01dc524760a8b4702

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΙΕΛΕ αλλά και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βορείου Ελλάδας (ΣΙΕΛΒΕ) τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν γίνει αποδέκτες δεκάδων καταγγελιών για βαρύτατες παραβιάσεις της εκπαιδευτικής και της εργατικής νομοθεσίας που σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν, όπως λένε οι γνωρίζοντας, να στοιχειοθετήσουν ακόμη και «λουκέτο» σε κάποιες σχολικές μονάδες.

Οι πιο συνηθισμένες παραβιάσεις που κατέγραψαν η ΟΙΕΛΕ και ο ΣΙΕΛΒΕ το διήμερο αυτό είναι:

-Αδήλωτη εργασία, καθώς εργάζονται ως εκπαιδευτικοί άνθρωποι χωρίς νόμιμο διοριστήριο.

-Εξαναγκασμός εκπαιδευτικών σε δήθεν εθελούσια παραίτηση για να εργάζονται με μειωμένο ωράριο.

-Προσλαμβάνονται παρανόμως νέοι εκπαιδευτικοί, ενώ εργάζονται στο ίδιο εκπαιδευτήριο συνάδελφοι της ίδιας ειδικότητας με μειωμένο ωράριο.

-Υπάρχουν δύο μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στη Θεσσαλονίκη που το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού εργάζονται με μειωμένο ωράριο!

-Σε αρκετά δημοτικά σχολεία της πόλης εργάζονται στο δημοτικό εκπαιδευτικοί που έχουν διοριστήριο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

-Σε κάποιες σχολικές μονάδες ασκούν διευθυντικά καθήκοντα εκπαιδευτικοί που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

«Δυστυχώς, και παρά τις προσπάθειες των Διευθύνσεων εκπαίδευσης, η κατάσταση σε πολλά ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης είναι ανεξέλεγκτη. Συγκεκριμένες ιδιωτικές μονάδες λειτουργούν ως απόρθητα Μεσαιωνικά φρούρια όπου δεν μπορεί να φτάσει η εποπτεία της πολιτείας», αναφέρει η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας πως όλα τα στοιχεία των καταγγελιών θα παραδοθούν στις αρμόδιες Διευθύνσεις και στο Υπουργείο Παιδείας. 

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ 2048x1365 1

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας 19χρονης από…