"Φαρ Ουέστ" η ιδιωτική εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη-Στη διάθεση του υπουργείου στοιχεία για όργιο παρανομιών

Ανενόχλητοι συνεχίζουν τις παρανομίες αρκετοί σχολάρχες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με σχετική καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

NewsRoom 16/02/2017 | 16:05

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΙΕΛΕ αλλά και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βορείου Ελλάδας (ΣΙΕΛΒΕ) τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν γίνει αποδέκτες δεκάδων καταγγελιών για βαρύτατες παραβιάσεις της εκπαιδευτικής και της εργατικής νομοθεσίας που σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν, όπως λένε οι γνωρίζοντας, να στοιχειοθετήσουν ακόμη και «λουκέτο» σε κάποιες σχολικές μονάδες.

Οι πιο συνηθισμένες παραβιάσεις που κατέγραψαν η ΟΙΕΛΕ και ο ΣΙΕΛΒΕ το διήμερο αυτό είναι:

-Αδήλωτη εργασία, καθώς εργάζονται ως εκπαιδευτικοί άνθρωποι χωρίς νόμιμο διοριστήριο.

-Εξαναγκασμός εκπαιδευτικών σε δήθεν εθελούσια παραίτηση για να εργάζονται με μειωμένο ωράριο.

-Προσλαμβάνονται παρανόμως νέοι εκπαιδευτικοί, ενώ εργάζονται στο ίδιο εκπαιδευτήριο συνάδελφοι της ίδιας ειδικότητας με μειωμένο ωράριο.

-Υπάρχουν δύο μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στη Θεσσαλονίκη που το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού εργάζονται με μειωμένο ωράριο!

-Σε αρκετά δημοτικά σχολεία της πόλης εργάζονται στο δημοτικό εκπαιδευτικοί που έχουν διοριστήριο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

-Σε κάποιες σχολικές μονάδες ασκούν διευθυντικά καθήκοντα εκπαιδευτικοί που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

«Δυστυχώς, και παρά τις προσπάθειες των Διευθύνσεων εκπαίδευσης, η κατάσταση σε πολλά ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης είναι ανεξέλεγκτη. Συγκεκριμένες ιδιωτικές μονάδες λειτουργούν ως απόρθητα Μεσαιωνικά φρούρια όπου δεν μπορεί να φτάσει η εποπτεία της πολιτείας», αναφέρει η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας πως όλα τα στοιχεία των καταγγελιών θα παραδοθούν στις αρμόδιες Διευθύνσεις και στο Υπουργείο Παιδείας. 

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.