Newsroom

Newsroom

Το “φάντασμα” του κομμουνισμού υπάρχει ακόμα;

ΠΡΟΣΦΟΡΑ #2

prosfora2

Βιβλίο_1

To Κομμουνιστικό Μανιφέστο

Η μετάφραση του 1919, από τον Αντώνη Δούμα, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια παρουσίασης του «Μανιφέστου» στο ελληνικό κοινό.

Περιέχει εισαγωγή του Αριστ. Σίδερη με πολιτικές και γλωσσικές παρατηρήσεις για την προηγούμενη, ανολοκλήρωτη, έκδοση του Κων Χατζόπουλου (1908).

Το ανάτυπο, 72 σελίδων, με τη μέθοδο της φωτομηχανικής αναπαραγωγής, είναι στο φυσικό μέγεθος και επιτυγχάνει να αποδίδει την ατμόσφαιρα της εποχής. Ταυτόχρονα εμπλουτίζει τη βιβλιοθήκη με ένα συλλεκτικό έργο και δίνει ευκαιρία στον αναγνώστη για αντιπαραβολή με τις πολυάριθμες μεταγενέστερες εκδόσεις.

Το πρωτότυπο προέρχεται από τη συλλογή του «Βιβλιαρχείου» (Ελληνικό Κέντρο Βιβλιογνωσίας). 

(72 σελίδες)

Βιβλίο_2

Η χειρόγραφη πολιτική διαθήκη του Νίκου Ζαχαριάδη

Ο Νίκος Ζαχαριάδης έγραψε το ύστατο πολιτικό του «ευαγγέλιο» –ευανάγνωστα με πένα– σε ένα μοβ σημειωματάριο που στο εξώφυλλο έγραφε «τετράδιο» στα ρωσικά. Το κείμενο γράφτηκε αμέσως μετά το 8ο Συνέδριο του ΚΚΕ που επιβεβαίωσε τη διαγραφή του Ζαχαριάδη, χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρείς υπαινιγμούς και κατηγορίες για προδοσία.

Αντίτυπο του άγνωστου ντοκουμέντου εμπιστεύθηκε πριν από 30 χρόνια στον Κώστα Βαξεβάνη ο Στέλιος Κουλμαντάς. Ενας αυθεντικός αγωνιστής, ένας αυθεντικός κομμουνιστής, που φυλακίστηκε, εξορίστηκε και υπέφερε σιωπηλά σε όλη του τη ζωή. Τα τελευταία του χρόνια έζησε στο χωριό Αγία Παρασκευή της Λέσβου, μαζί με 10-15 γάτες που είχαν σχηματίσει τιμητική φρουρά γύρω του όταν βρέθηκε νεκρός. Υψιστη τιμή για τον Στέλιο Κουλμαντά, που απαρνήθηκε κάθε άλλη τιμή στη ζωή του.

Η απόφαση γι’ αυτή την έκδοση, περισσότερο από ιστορικό και δημοσιογραφικό χρέος δημοσίευσης ενός άγνωστου ντοκουμέντου, είναι και χρέος απέναντι σε αυτό τον άνθρωπο, τον μπαρμπα-Στέλιο. 

(160 σελίδες)

Βιβλίο_3

Ι.Β.ΣΤΑΛΙΝ Ο δάσκαλος και οδηγητής – Ο σύντροφος και φίλος

Παραδίδουμε στα χέρια του αναγνωστικού κοινού ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο. Είναι ένα βιβλίο 48 σελίδων που περιέχει την ομιλία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη που εκφωνήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1949 στην Αλβανία, “σε συγκέντρωση κομμουνιστών και Αγωνιστών της Ελλάδας”. Δηλαδή μπροστά στους άντρες και τις γυναίκες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που είχαν αποσυρθεί στο χωριό Μπουρέλι μετά την ήττα στο τέλος Αυγούστου της ίδιας χρονιάς. Η ομιλία τυπώθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και κυκλοφόρησε με τίτλο “Ι.Β. Στάλιν. Ο δάσκαλος και οδηγητής, ο σύντροφος και φίλος”.

Το ενδιαφέρον του βιβλίου είναι διττό:

Αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα σε δύο φορτισμένες προσωπικότητες τον Νίκο Ζαχαριάδη και τον Ιωσήφ Στάλιν. Επίσης το βιβλίο έχει στόχο να συσπειρώσει τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας προβάλλοντας την μορφή του ανθρώπου που ηγήθηκε της αντιφασιστικής νίκης. Επιλέξαμε τη μέθοδο της φωτομηχανικής αναπαραγωγής για να διασωθεί η (πολυτονική) ορθογραφία της εποχής και η αύρα του παλιού βιβλίο.

(48 σελίδες)

Βιβλίο_4

Οκτωβριανή Επανάσταση 1917-2017

Τι νόημα θα είχε να παραθέταμε αποσπάσματα της επισημοποιημένης «Ιστορίας των μπολσεβίκων» και της «Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας»; Ή, ακόμη χειρότερα, να υποκύπταμε στις ευκολίες του μεταμοντερνισμού ή του αναθεωρητισμού;

Αντιθέτως, προσπαθήσαμε να προσφέρουμε στον αναγνώστη μια πρωτότυπη προσέγγιση υπό το φως των ανατροπών της τελευταίας τριακονταετίας. Χωρίς εξωραϊσμούς αλλά και χωρίς διάθεση μηδενισμού.

Γραμμένο από 16 ειδικούς επιστήμονες, διανοούμενους και καλλιτέχνες που δεν συμφωνούν απαραίτητα μεταξύ τους –και γιατί άλλωστε;– δίνει υλικό για γνώση και έναυσμα για προβληματισμό.

Πολιτική, ιδεολογία, οικονομία, διπλωματία, εκπαίδευση, γυναικεία χειραφέτηση, λογοτεχνία, ζωγραφική, κινηματογράφος. Μια γοητευτική ιστορική περιήγηση που ξεκινά από το νυχτερινό Σμόλνι και μια κριτική ματιά για τις δυνάμεις που εξέτρεψαν –όχι από κάποια προσωπική ιδιοτροπία– τη μεγάλη Επανάσταση. Τοποθετημένη ιστορικά, στο πλαίσιο των αναγκαιοτήτων και των δυνατοτήτων της εποχής.

Γράφουν: Σκαλιδάκης, Χλιουνάκης, Μπαζός, Γάλλος, Φρούντζος, Σερβετάς, Θεριανός, Κατσιαμπούρα, Γληνός (ένα χαμένο κείμενό του), Ανδρίτσος, Αδαμάκης, Απολλωνάτου, Μπουρλάκης, Οικονομίδης, Λάζου, Μπιτσάκης.

(160 σελίδες)

 

Πληροφορίες

Προσφορά #2 – Αποκτήστε τα μοναδικά βιβλία του κομμουνισμού μόνο 17 ευρώ.

– To Κομμουνιστικό Μανιφέστο

– Η χειρόγραφη πολιτική διαθήκη του Νίκου Ζαχαριάδη

– Ι.Β.ΣΤΑΛΙΝ Ο δάσκαλος και οδηγητής – Ο σύντροφος και φίλος

– Οκτωβριανή Επανάσταση 1917-2017

Αντικαταβολή με Courier σε όλη την Ελλάδα χωρίς έξοδα αποστολής.

Η προσφορά ισχύει έως 18/8/2019 ή μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων

*Για να το αποκτήσετε καλέστε στο 211 103 1500 ή στείλτε email στο [email protected]

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…