Το φάντασμα του Γεωργαλά, εμφανίστηκε στο Μαξίμου

Σκεφθείτε μια αφίσσα η οποία καλεί σε διαδήλωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου γιατί «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διεφθαρμένος και παίρνει μίζες».

5299695

Το περιεχόμενο της αφίσας, αναπαράγεται από τα Μέσα Ενημέρωσης ως βεβαιότητα παρότι οι καταγγέλλοντες είναι ανώνυμοι και οι καταγγελίες αόριστες χωρίς αποδείξεις, οι βουλευτές της χώρας το στέλνουν με μαζικά sms και στα social media, υπουργοί και στελέχη κομμάτων το προωθούν οργανωμένα.

Αυτό είναι ένα υποθετικό σενάριο για το οποίο φαντάζεται κάποιος και τα επακόλουθα. Ο πρωθυπουργός θα κατήγγειλε τους ανώνυμους συκοφάντες και κάποιος Εισαγγελέας θα διέταζε κατεπείγουσα έρευνα.

Ας αφήσουμε τώρα το σενάριο και ας πάμε στην πραγματικότητα. Το μεσημέρι της Δευτέρας, ένας λογαριασμός στο τουίτερ, με την επωνυμία «katalipsiesiea», ανάρτησε μια αφίσα, η οποία με εμφανίζει ως κακό εργοδότη που ασκώ τρομοκρατία στους εργαζόμενους στον Όμιλό μου (ο όρος Όμιλος προφανώς χρησιμοποιείται για να στηρίξει την εικόνα του «αφεντικού» ή μάλλον του «μεγάλου αφεντικού»). Την ανάρτηση δεν υπογράφει κανένας. Δηλαδή πρόκειται για «αγανακτισμένους πολίτες».

Ο λογαριασμός των «αγανακτισμένων ανώνυμων», έχει να κάνει ανάρτηση στο τουίτερ από το 2020, ενώ παραπέμπει στο blog katalipsiesiea.blogapot.com το οποίο δεν υπάρχει καν (το ιστολόγιο έχει καταργηθεί βγάζει σε όποιο κλικάρει). Αμέσως μετά την ανάρτηση, το ποστ αναπαράγει ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο μετακλητός του Δημοσίου Μπάμπης Παπαπαναγιώτου και όλη η ομάδα τρολ της ΝΔ. Η γνωστή Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ, σαν έτοιμη από καιρό, ανεβάζει αμέσως βίντεο με την αφίσα, κάτι που φυσικά δε γίνεται αστραπιαία. Ταυτόχρονα τα site parapolitika.gr και thetoc.gr που έχουν σχέσεις με τη ΝΔ, ανεβάζουν το θέμα με τίτλο «Documento, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία Βαξεβάνη για εργοδοτική αυθαιρεσία» ενώ στο «ρεπορτάζ» γράφουν πως πρόκειται για διαμαρτυρία δημοσιογράφων. Ούτε οι ίδιοι οι «αγανακτισμένοι ανώνυμοι» δεν υποστηρίζουν πως είναι δημοσιογράφοι, αλλά το υποστηρίζουν τα «ρεπορτάζ» του Μαξίμου. Επί 24 ώρες, βουλευτές της ΝΔ, στέλνουν ομαδικά μηνύματα (φυσικά τα έχουμε) με τα δημοσιεύματα στους ψηφοφόρους του.

Και τώρα η ερώτηση είναι: τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Και η απάντηση: το φάντασμα του Γιώργου Γεωργαλά που μπούκαρε στο Μαξίμου και κάνει μαθήματα μαύρης προπαγάνδας.

Όπως ακριβώς στην εποχή του χουντικού Γεωργαλά, που χρησιμοποιούσε το αριστερό παρελθόν του για να συκοφαντήσει όσους έδιναν μάχη για τη Δημοκρατία, έτσι και σήμερα, με ευθύνη του Μητσοτάκη, οι βρώμικες μέθοδοι γίνονται καθημερινότητα.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη επίθεση στο Documento. H πρακτική της συκοφάντησης του Documento ως «εργοδοτική γαλέρα» είχε επιχειρηθεί και πριν από χρόνια, όταν μια κυρία, έγραψε στο facebook ότι στο Documento υπάρχει κακή εργοδοσία γιατί ΘΑ δούλευε στο site της εφημερίδας με 300 ευρώ. Αυτό το ΘΑ, το προσπέρασαν οι
καλοθελητές (ή μήπως οι υποβολείς) και υπήρξαν τα συκοφαντικά δημοσιεύματα. Λίγο αργότερα αποδείχθηκε πως η εν λόγω κυρία ήταν παλιά εθελοντής του Άδωνη. Οι λόγοι που επανέρχονται σήμερα προσπαθώντας να πλήξουν και πάλι το εργοδοτικό προφίλ είναι ευδιάκριτοι. Οι προσπάθειες να μας γονατίσουν δεν έπιασαν.

Αντιθέτως, το Documento, για μια ακόμη φορά απασχολεί τη διεθνή δημοσιογραφική κοινότητα και τα διεθνή ΜΜΕ, ως εφημερίδα που δίνει μάχη κατά της διαφθοράς και αποκαλύπτει τη δυσάρεστη αλήθεια για τον Μητσοτάκη. Προχθές μόλις, έγιναν αναφορές από το Economist. Το συμβόλαιο θανάτου που υπήρξε εναντίον μου, κατέδειξε την αδυναμία της εξουσίας και τη στήριξη του κόσμου. Έπρεπε λοιπόν να επιστρατευτεί κάτι «αριστερό» εναντίον της εφημερίδας και εμένα προσωπικά και έτσι έγινε η πλαγιοσκόπηση τύπου Γεωργαλά. «Ο Βαξεβάνης δεν είναι αυτό που φαίνεται, είναι ένας κακός εργοδότης». Ποιος το λέει; Ποιος το έχει καταγγείλει; Πού το έχει καταγγείλει; Στην ΕΣΗΕΑ; Στην Επιθεώρηση Εργασίας; Κανένας και πουθενά.

Από το Documento έχουν φύγει κατά καιρούς εργαζόμενοι. Όποιος έφυγε, ξέρει γιατί έφυγε. Αλλά (κυρίως), όποιος έμεινε ξέρει γιατί έμεινε. Γιατί πιστεύει σε αυτό που κάνει, στη δημοσιογραφία και την ανάγκη να αλλάξει αυτή η χώρα. Όσοι δουλεύουν στο Documento, ξέρουν γιατί δουλεύουν εκεί και όχι αλλού. Έχουν αντιμετωπίσει αποκλεισμό, μηνύσεις, εκφοβισμό, δημόσιες απειλές, αλλά μένουν. Γιατί; Αυτό το «γιατί» δε μπορεί να καταλάβει το Μαξίμου και αποφάσισε να βάλει στις συσκέψεις του το φάντασμα του Γεωργαλά. Γιατί είμαστε το αντίθετο από εσάς, γι αυτό αντέχουμε όταν οι «δικοί σας» έχουν απλωμένη την παλάμη για να προσφέρουν υπηρεσίες και παριστάνουν το τζουκ μποξ που παίζει τραγούδι με τη ρίψη κέρματος.

Είναι ανόητος όποιος πιστεύει πως δε γνωρίζουμε ποιος κινεί την προβοκάτσια. Ξέρουμε και τον ηθικό αυτουργό και τον φυσικό αλλά και τους χρήσιμους ηλίθιους που δεν καταλαβαίνουν ποιος τους χρησιμοποιεί νεκρανασταίνοντας ανύπαρκτα site και επαναστάσεις του κώλου. Εδώ βρήκαμε πού έχει κρυμμένη την offshore της η σύζυγος Μητσοτάκη και τι έκανε ο φίλος παιδεραστής, δε θα βρίσκαμε ποιος τυπώνει αφίσες στα τυπογραφεία του Μαξίμου;

Στους άγνωστους αγανακτισμένους θα συμπεριφερθούμε όπως αρμόζει. Θα τους λοιδορούμε και θα καταδεικνύουμε τη σχέση τους με την ανώνυμη βρωμιά που βγαίνει από τις τουαλέτες του Μαξίμου. Κατανοούμε την αγωνία τους να συντονιστούν με το αφήγημα του Μαξίμου και την Καλογριτσιάδα, αλλά ο ρόλος μας δεν είναι να ασχολούμαστε με τους Γεωργαλάδες του twitter ούτε με τα γκρουπούσκουλα της ζωής. Είναι να κάνουμε δημοσιογραφία. Κάτι που οι ίδιοι προφανώς δε θα καταφέρουν ποτέ.

Το θέμα όμως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επιλέγει τις μεθόδους που επιλέγει. Δε βάζει σε κίνδυνο μόνο τη Δημοκρατία αλλά και τον εαυτό του. Φαντάζομαι πως όποιος επιχειρήσει να κάνει στον ίδιο αυτό που κάνουν τα τσιράκια του, δεν θα τον αποκαλέσει «κακό εργοδότη». Θα είναι άλλα τα επίθετα και οι καταστάσεις που μπορεί να καταγράψουν οι “ανώνυμοι αγανακτισμένοι”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…