Το φανελάκι και ο χαβαλές: Οι «άπλυτοι» και οι κορρέκτορες, η ουσία και η εξουσία

Ο χαβαλές για το λερωμένο κακόγουστο φανελάκι του Τσιόδρα και για το γεγονός ότι χτύπησε πλαστικό -και όχι ξύλο- που δεν χρειάστηκε ποτέ να εμβολιαστεί για τον Έμπολα είναι η αυθόρμητη φυσιολογική αντίδραση ανθρώπων που ανήκουν σε πολιτικούς χώρους τους οποίους η ξιπασμένη νεοπλουτίστικη-κρατικοδίαιτη αριστοκρατία του τόξου Εκάλη-Φιλοθέη-Κολωνάκι-Βουλιαγμένη για χρόνια τους αποκαλούσε και τους αποκαλεί «άπλυτους», «ταγάρια» κ.α.

5212217

Αυθόρμητη και φυσιολογική η αντίδραση λοιπόν και η κορρεκτίλα, μαζί και οι κορρέκτορες, ας αναπαυθούν στον μικρόκοσμό τους, δεν χρειάζεται να επιβάλλονται σώνει και ναι ως κανόνας σε όσους/ες αντιδρούν αυθόρμητα και φυσιολογικά. Που αντιδρούν ως άνθρωποι δηλαδή.

Κλείνει η παρένθεση, πάμε στην ουσία.

Ποια είναι η ουσία;

Ότι αντί για 1,5 εκατ. δόσεις εμβολίων για τις οποίες έκανε λόγο η τραγική κυβέρνηση των αχρήστων “αρίστων”, έφτασε στη χώρα μία παραλαβή μόλις 9 χιλ. σε δύο κουτιά που χωρούσαν ακόμη και στο παλιό τρίκυκλο του θείου Νώντα.

Ότι γύρω από όλο αυτό, στήθηκε ένα σόου από το αστείο -πραγματικά!-υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λες και συνόδευαν φορτίο με πυρηνικές κεφαλές.

Ότι έγινε «μυστική επιχείρηση» υποδοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης, φύλαξης των εμβολίων με όλα τα κανάλια -ειδοποιημένα εγκαίρως- και τις κάμερες ξοπίσω και ολόγυρα.

Ότι ακόμη και στον εμβολιασμό, έτσι για τον συμβολισμό του πράγματος, της Προέδρου, του πρωθυπουργού, του Μητροπολίτη Ναυπάκτου, του Σωτήρη σκέτο, στήθηκε ένα επικοινωνιακό σόου υπερβολής που η αλήθεια είναι ότι σε κανένα σοβαρό κράτος είδαμε.

Ότι ακόμη και τώρα που το ΕΣΥ τρεκλίζει ως προς τα όρια των δυνατοτήτων του να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες ή τις γενικότερες ανάγκες, αφενός η κυβέρνηση των αχρήστων “αρίστων” έβαλε στον προϋπολογισμό του 2021 περίπου μισό δις ευρώ λιγότερα από ότι το 2020 για τη Δημόσια Υγεία και αφετέρου ξύπνησε μέχρι και ο Κικίλιας για να αρπάξει και κείνος 18 εκατ. ευρώ από το σακούλι του Δημοσίου για να “πετσώσει” τα ΜΜΕ για μία καμπάνια διαφήμισης του εμβολιασμού, την οποία καμπάνια, τα ΜΜΕ μέσα από τον νόμο υποχρεώνονται να την προσφέρουν δωρεάν. Πλιάτσικο πάνω στο χρήμα όλων μας εύκολα και ατιμώρητα, με ταυτόχρονη εξαγορά των παπαγάλων της δημοσιογραφίας.

Χωρίς λοιπόν να κουνάμε το δαχτυλάκι δασκαλίστικα που οι δήθεν “άπλυτοι” και τα δήθεν “ταγάρια” δεκαετιών ολόκληρων, κάνουν τώρα λίγο χαβαλέ που το καύχημα των “αρίστων” εμφανίστηκε σε ζωντανή πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση ως αντί-υπέρκομψος και μπίχλας, ας επικεντρώσουμε στην ουσία.

Διότι στην ουσία κρίνεται η εξουσία, ειδικότερα δε όταν ξαναζωντανεύουν τα σενάρια προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Όλα τα άλλα, είναι να ´χαμε να λέγαμε.

Πηγή:facebook.com/ioannis.moiras 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους