Φάμελλος: Μέσα στο Σεπτέμβριο ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα σε Κινέτα και Μάτι

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες σε όλη την Ανατολική Αττική, κοινοποίησε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89 fm» με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μάτι, συνοδεία των αρμόδιων υπουργών.

5b8ee3701dc524425e8b4567

Σχολίασε, δε, ότι η πολεοδόμηση δεν προχωρούσε λόγω πολιτικών και πιέσεων και γιατί υπήρχε άρνηση λίγων ιδιοκτητών να δώσουν εισφορά για τον δρόμο, το πεζοδρόμιο και τις κοινόχρηστες υποδομές της περιοχής τους, ενώ κάποιοι άλλοι διαφωνούσαν γιατί ήταν καταπατητές δασικής έκτασης.

«Ενημερώσαμε κατά τη σημερινή μας επίσκεψη τους πολίτες της περιοχής ότι η καμένη περιοχή κηρύσσεται αναδασωτέα και οριοθετείται, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα εκμετάλλευσης ή κερδοσκοπίας, αναρτούμε δασικούς χάρτες εντός του τρέχοντος μηνός και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αναλαμβάνουμε την πολεοδομική οργάνωση της ευρύτερης περιοχής γύρω από το Μάτι, αναλαμβάνουμε δηλαδή πρωτοβουλίες τις οποίες όφειλε να έχει κάνει εδώ και χρόνια η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση» είπε ο κ. Φάμελλος.

Αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία έως την ερχόμενη άνοιξη να πρασινίσει εκ νέου το Μάτι, μέσω ενός σχεδίου φυτοτεχνικής βελτίωσης και δασικής αναγέννησης, και να προχωρήσει η ανοικοδόμηση της περιοχής.

Ως προς την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι το ΥΠΕΝ ήδη από τις 27 Ιουλίου έχει ξεκινήσει τη μελέτη των αντιπλημμυρικών έργων, τροποποιώντας τον προϋπολογισμό του και η ολοκλήρωση των μελετών και για την Κινέτα και για το Μάτι ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου: «Σήμερα, ανακοινώσαμε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα σε αυτές τις περιοχές είναι ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ η υλοποίησή τους θα ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει τη διευθέτηση της κοίτης των χειμάρρων, ύψους 0,5 εκατ. ευρώ, την κατασκευή κορμοδεμάτων και φραγμάτων, ύψους 1,75 εκατ. ευρώ, και ένα φυτοτεχνικό αντιδιαβρωτικό έργο ύψους 1,25 εκατ. ευρώ, διότι και η φύτευση μας βοηθάει στην αντιμετώπιση της πλημμύρας. Εντός της εβδομάδας θα εγκριθεί και η χρηματοδότηση του έργου αυτού».

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...