Φάμελλος: Κρίσιμο νομοθέτημα στη μάχη για το κλίμα

«Αναμένουμε τη στάση των Ελλήνων ευρωβουλευτών» , αναφέρει σε δήλωση του ο προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Φάμελλος

«Η αυριανή ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου για τον Κανονισμό Αποκατάστασης της Φύσης θα αποδείξει ποιες πολιτικές δυνάμεις, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, βρίσκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» υπογραμμίζει ο Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας λόγο για «ιδιαίτερα κρίσιμο νομοθέτημα στη μάχη για το κλίμα και το περιβάλλον».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει παράλληλα ότι αντίστοιχα με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που έχει αντιταχθεί στην συγκεκριμένη πρόταση «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ενσωματώσει πρόχειρα τους προτεινόμενους ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς και κλιματικούς στόχους».

 

Στην δήλωσή του ο κ. Φάμελλος προσθέτει μεταξύ άλλων ότι η ελληνική κυβέρνηση «αξιοποιεί δε το περιβάλλον ως σημαία ευκαιρίας χωρίς να προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στη διοίκηση. Ως αποτέλεσμα, οι περιοχές προστασίας της φύσης μένουν χωρίς θεσμική θωράκιση και η μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα παραμένει μετέωρη και υπό αμφισβήτηση».

Και καταλήγει σημειώνοντας πως «μένει να δούμε το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας, αλλά και τη στάση που θα κρατήσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ευρωβουλευτές. Ελπίζουμε ότι όλοι και όλες θα αποδείξουν ότι είναι με την πρόοδο, την αειφορία και τη βιωσιμότητα».

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…