Φάμελλος: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη κυβέρνηση

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της κυβέρνησης λέγοντας πως «Διαψεύδεται η καταστροφολογία, πάμε καλά και μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα στην αξιολόγηση».

5712522f1dc524534c8b4adc

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ο κ. Φάμελλος, τόνισε πως οι τάσεις των βουλευτών εντός του κόμματος, δεν είναι ανησυχητικό φαινόμενο. «Τα πράγματα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα. Δεν σκεφτόμαστε σαν τα προηγούμενα κόμματα εξουσίας. Για την Αριστερά η ελευθερία έκφρασης και λόγου ήταν και είναι κυρίαρχο στοιχείο» υπογράμμισε. «Κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό της χώρας, όλοι αισθανόμαστε άσχημα αν χρειαστεί να συζητήσουμε για αρνητικά μέτρα, αλλά μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα σχεδιάσουμε, θα αποφασίσουμε και θα διαμορφώσουμε τα τελικά μέτρα. Οι συζητήσεις που γίνονται μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ μόνο καλό κάνουν, διότι συνδιαμορφώνουν τη γραμμή άμυνας της χώρας»

Υπογράμμισε δε, ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης κάποιου βουλευτή. «Γνωρίζουμε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95%. Από Δευτέρα οι θεσμοί θα βρίσκονται εκ νέου στην Αθήνα και θα ολοκληρώσουμε τη συζήτηση μέσα στο καλύτερο δυνατό κλίμα. Το πρωτεύον αυτή τη στιγμή είναι να διορθώσουμε και να ολοκληρώσουμε μια καλή πρόταση. Πάμε καλά και μπορούμε να πάμε καλύτερα».  στην διαπραγμάτευση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί συμφωνούν με τις θέσεις της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος

στην διαπραγμάτευση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί συμφωνούν με τις θέσεις της κυβέρνησης.

«Η προσωπική άποψη του κ. Τόμσεν για επιβολή μέτρων ύψους 8 δις, δεν θα μπορέσει να περάσει, διότι πολύ απλά δεν έχει καμία λογική βάση. Η χώρα είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της και έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της στο εξωτερικό. Δεν κάνουμε πίσω από τη συμφωνία του Ιουλίου-Αυγούστου. Οι δηλώσεις και οι παρεμβάσεις των ξένων ηγετών, από την κ. Μέρκελ, έως τον κ. Ομπάμα συνηγορούν σε αυτό. Επιπλέον, το κλίμα που διαμορφώνεται από την ΕΚΤ, προϊδεάζει για τη λύση του Ελληνικού θέματος».

 «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη κυβέρνηση. Η πρώτη διαπραγματεύεται και πετυχαίνει, ενώ η δεύτερη ήταν ο κακός μαθητής και αποτύγχανε. Πρέπει όλοι, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας, να υπερασπιστούμε την γραμμή του Αυγούστου που λέει, ότι δεν πάμε σε επιπλέον μέτρα, έως το 2018. Στο εξωτερικό, αναγνωρίζουν όλοι τις προσπάθειές μας και τη συνέπειά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Ομπάμα θέτει ως θέμα στην κ. Μέρκελ το Ελληνικό ζήτημα, στη συνάντηση του Ανόβερο, την προσεχή Κυριακή», επεσήμανε. 

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε πως «Έως σήμερα, έχουμε πλήρη διάψευση των σεναρίων καταστροφολογίας που έβλεπαν το προηγούμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας, όπως η κατάργηση της εθνικής σύνταξης, του αφορολόγητου και πολλών άλλων ζητημάτων. Καλούμε όλους τους φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις να υπερασπιστούν τη χώρα μας και όχι τις απόψεις του κυρίου Τόμσεν. Δυστυχώς, στο αγγλικό κείμενο της συνέντευξης του κ. Μητσοτάκη στη Washington Post, που κατέθεσε ο ίδιος χθες στη Βουλή, αποδεικνύεται ότι συμφωνεί με τις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά, τις μεταρρυθμίσεις και την πώληση δημόσιας περιουσίας».

Κλείνοντας κάλεσε όλους να ασχοληθούν με απτά στοιχεία της πολιτικής ζωής, όπως η ψήφιση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, εχθές στη Βουλή, για τη διερεύνηση των δανείων καναλιών και κομμάτων, η προκήρυξη του διαγωνισμού των τηλεοπτικών συχνοτήτων, αλλά και με τις τελευταίες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δείχνουν την πρόθεση της Ευρώπης να επιλυθεί το πρόβλημα της χώρας μας, με την ένεση ρευστότητας και την εισαγωγή των ομολόγων EFSF των ελληνικών τραπεζών στο καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης. «Η καταστροφολογία δεν είναι στην ατζέντα ούτε της χώρας, ούτε του Κοινοβουλίου» ολοκλήρωσε.

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

603

Δολοφονία καρδιολόγου: Γιατί η «μαύρη χήρα» του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη;

Όσα είπε η δικηγόρος της αδελφής του θύματος Κική Πακιρτζίδου - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.