Φάμελλος: Αλλάζουμε το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ελλάδα

«Η παρουσία μου στην Αλεξανδρούπολη είναι συμβολική. Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη αλλάζουμε το μοντέλο διαχείρισης και επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Ελλάδα. Από Μεσαίωνα, περνάμε στον Διαφωτισμό».  

1 1547813018

Με αυτά τα λόγια εξέφρασε την ικανοποίησή του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, την πρώτη σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ο Σωκράτης Φάμελλος βρίσκεται από το πρωί στην πρωτεύουσα του Έβρου, με πρώτη στάση στο πρόγραμμά του τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα του Έβρου, όπου και συνομίλησε με τους εργαζομένους για τον νέο κανονισμό προστατευόμενων περιοχών Natura.

Ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης του έργου, ανάμεσα στον Υπουργό, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Πρόεδρο της ΔΙΑΜΑΘ και Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Διευθυντή της αναδόχου εταιρείας «Μεσόγειος». Τη Δημοτική Αρχή Σαμοθράκης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παπάς.

«Λύνουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων για την Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί, και το Νομό Ροδόπης. Ένα έργο που αλλάζει τα δεδομένα, και έρχεται ως αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας μας με το Υπουργείο και τη ΔΙΑΜΑΘ», επισήμανε ο Βαγγέλης Λαμπάκης, για το έργο που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι με το συγκεκριμένο έργο επιτυγχάνεται απαλλαγή από το φόρο ταφής των απορριμμάτων, χαμηλότερα τέλη για τους δημότες, αλλά και εφαρμογή του χαμηλότερου τιμήματος επεξεργασίας απορριμμάτων πανελληνίως.

Σε ό,τι αφορά το επίκαιρο ζήτημα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, σε ερώτηση του e-evros.gr αναφορικά με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της προσεχούς Κυριακής, τις αντιδράσεις των πολιτών και το εάν η προσπάθεια της Κυβέρνησης για ενημέρωση των Ελλήνων για την Συμφωνία αποτελεί και προσπάθεια ματαίωσης της διαμαρτυρίας, ο Σ.Φάμελλος απάντησε:

«Είναι δικαίωμα το κάθε πολίτη να διαφωνεί και να το εκφράζει δημόσια. Νομίζω ότι έτσι υποσκάπτονται τα εθνικά συμφέροντα, όταν γίνεται αναφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και ακούγονται συνθήματα «στα όπλα, στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια». Χρειάζεται προσοχή στις διατυπώσεις. Το πατριωτικό αίσθημα υπηρετείται από αυτή τη Συμφωνία. Εγώ δεν θα πάω, γιατί δεν είναι συμφέρον για το πολιτικό και πατριωτικό συμφέρον».

Πηγή: e-evros.gr

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…