Φάμελλος: Άγνοια ή ψέματα της κυβέρνησης για το Ελληνικό;

Σε ακόμη μία τροπολογία  της κυβέρνησης για το Ελληνικό, που εισήχθη σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που συζητείται σήμερα, επικεντρώθηκε η τοποθέτηση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, στην Ολομέλεια της Βουλής.  

Φάμελλος

«Θέλω αρχικά να συγχαρώ την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών που παραδέχτηκε σήμερα, με παρρησία, ότι η επένδυση στο Ελληνικό δεν έχει αρχίσει ακόμη. Χρειάζεται θάρρος, ίσως και θράσος για να παραδεχτούν ότι ο Πρωθυπουργός παρέστη σε μία ψεύτικη (fake) εκδήλωση γιατί εγκαινίασε ένα έργο για το οποίο, όπως μάς είπαν σήμερα, δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η διανομή του ακινήτου.

Πρέπει λοιπόν να ενημερωθεί ο κύριος Γεωργιάδης για να κατέβει από τις μπουλντόζες και να μην κάνει τον «μαθητευόμενο μπουλντοζιέρη».

Πρέπει όμως να σας πούμε ότι η κοινωνία δεν τρώει σανό και έχει αντιληφθεί ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μία κυβέρνηση πολιτικής απάτης. Δεν περιμένατε ούτε να περάσουν δέκα μέρες από το σώου κατεδαφίσεων για να φέρετε άλλη μία τροπολογία για το Ελληνικό στη Βουλή. Με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύεται η αναξιοπιστία της κυβέρνησης ΝΔ, η οποία είχε δεσμευτεί ότι το έργο θα ξεκινούσε έως τα τέλη του 2019 και ότι όλα τα θέματα θα είχαν λυθεί μία εβδομάδα μετά την εκλογή της. Και σήμερα, ένα χρόνο μετά, συζητάμε για άλλη μία τροπολογία για το Ελληνικό», δήλωσε στην αρχή της τοποθέτησής του.

Αναρωτήθηκε στη συνέχεια πώς ένας Υπουργός της κυβέρνησης, ο κύριος Σταϊκούρας εν προκειμένω, μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος όταν πέντε μήνες από τη δήλωσή του ότι έχει ολοκληρωθεί η διανομή του ακινήτου μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό, όπως δήλωσε σε δημοσίευμα της 11ης Φεβρουαρίου του 2020, το οποίο ο Σ.Φάμελλος κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, σήμερα, νομοθετεί για αυτό ακριβώς το ζήτημα.

«Χρειάζεται θάρρος και θράσος να μάς λέτε σήμερα ότι θα προχωρήσετε σε ειδική ρύθμιση, χωρίς να τηρηθεί ο απαιτούμενος συμβολαιογραφικός τύπος για τη διανομή του ακινήτου και θα χρειαστεί να ξαναέρθετε εδώ στη Βουλή για να φέρετε προς κύρωση αυτή τη διανομή για το Ελληνικό. Τελικά η δέσμευση για μπουλντόζες σε μία εβδομάδα ήταν αποτέλεσμα άγνοιας ή μήπως ψέμα; Και τα δύο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα καθώς ο κ. Μητσοτάκης είτε δεν ήξερε ή επέλεξε να πει ψέματα στον ελληνικό λαό»

«Είμαστε ακόμη βέβαιοι πως ό,τι και να ζητήσει η Lamda Development θα το φέρετε προς νομοθέτηση στη Βουλή. Είμαστε ακόμη βέβαιοι ότι θα συνεχίσετε να ξεψηφίζετε ρυθμίσεις που έχετε νομοθετήσει οι ίδιοι, κατά τη συνήθη πλέον σε εσάς τακτική, όπως την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Σεπτεμβρίου του 2019 την οποία έχετε τροποποιήσει τουλάχιστον τρεις (3) φορές.

Περιμέναμε ακόμη οι ξένοι επενδυτές να «τυφλωθούν» από την ακτινοβολία του κυρίου Μητσοτάκη αλλά, τελικά έφυγαν από την επένδυση του Ελληνικού μόλις η ΝΔ εξελέγη κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σ.Φάμελλος αναφέρθηκε στις πλείστες ρυθμίσεις για ένα θέμα που για τη ΝΔ, προεκλογικά, αποτελούσε υπόθεση μίας εβδομάδας, αφού θα «ξεμπλόκαρε» τα πάντα σε αυτό το διάστημα. «Οκτώ (8) νομοθετικές ρυθμίσεις, μία (1) διαπιστωτική πράξη και τέσσερις (4) Υπουργικές Αποφάσεις, με πρώτη, τον Ιούλιο του 2019, από τον Υφυπουργό, κύριο Οικονόμου, και πρώην σύμβουλο της Lamda Development που τροποποιούσε το ύψος των κτιρίων.

Μεταφέρατε ακόμη την αρμοδιότητα κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να ξεκινήσετε τελικά την κατεδάφιση των πέντε (5) εκ των εννιακοσίων (900) αυθαίρετων στο Ελληνικό. Σας αξίζει σίγουρα ένα βραβείο νομοθέτησης και επιτελικότητας. Τελικά η «μία εβδομάδα» ξεπέρασε τον ένα χρόνο».

Τόνισε ότι χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις της σύμβασης, όπου περιλαμβάνεται και η διανομή του ακινήτου, χωρίς να έχει λάβει ούτε ένα ευρώ το ελληνικό δημόσιο, η κυβέρνηση, δηλώνει ότι η επένδυση στο Ελληνικό έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες και έθεσε το ερώτημα εάν οι τμηματικές κατεδαφίσεις-σόου στο Ελληνικό είχαν τελικά την προβλεπόμενη αδειοδότηση ή εάν ο κύριος Μητσοτάκης έκανε φιέστα σε ένα παράνομο εργοτάξιο.  

Κλείνοντας δήλωσε: «Οφείλετε μία συγγνώμη στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ελληνικό λαό, τον οποίο εξαπατήσατε προεκλογικά, επειδή σήμερα παραδεχτήκατε ότι υποτιμήσατε την πολυπλοκότητα του έργου στο Ελληνικό και δηλαδή κακώς κατηγορούσατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Βάσει του προγραμματισμού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το έργο θα είχε ξεκινήσει έως τα τέλη του 2019, αλλά εσείς κάνετε διαρκώς τροποποιήσεις, με τον τουριστικό  λιμένα,  το ύψος των κτιρίων, τις θέσεις στάθμευσης, τους κοινόχρηστους και δημοτικούς χώρους, και σήμερα τροποποιείτε το καθεστώς διανομής του ακινήτου με την εισαγωγή μίας κατ’ εξαίρεσης διαδικασίας, καταστρατηγώντας τις υφιστάμενες διατάξεις καθώς διανέμετε το ακίνητο χωρίς συμβολαιογραφικά έγγραφα, ενώ δεν έχει αποδοθεί ακόμη η κυριότητα των κοινόχρηστων εκτάσεων στους δικαιούχους.

Κανένας συμβολαιογράφος δεν θα δεχόταν να προχωρήσει σε μία πράξη ενώ δεν υπάρχει ξεκάθαρη κατάσταση για τη μορφή, την έκταση και τη θέση των ακινήτων, και ενώ τα ακίνητα τροποποιούνται από τις κατ’ εξαίρεση κατεδαφίσεις.

Προσθέτετε επιπλέον με την τροπολογία έναν ειδικό κανονισμό ώστε να μπορεί ο επενδυτής να τροποποιήσει μονομερώς τον κανονισμό της περιοχής, αμφισβητώντας τις συνθήκες δικαίου και την αξιοπιστία για τους μελλοντικούς αγοραστές, ενώ στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι αυτό θα μπορεί να εφαρμοστεί και στην παραλία και τον αιγιαλό, ενώ ρητά εξαιρούνται από την αρχική σύμβαση.

Αυτές τις προχειρότητες στη νομοθέτηση και στην επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων θα τις βρείτε μπροστά σας στη συνέχεια και θα έρθουν κι άλλες τροπολογίες και πάλι δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Μήπως τέλος δεν είναι τυχαίο ότι η τροπολογία αυτή συζητείται μία μέρα πριν την έκδοση ομολογιακού δανείου της Lamda Development;».   

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

ΕΚΑΒ

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση της 85χρονης που βρέθηκε χωρίς κεφάλι στην Καρδίτσα

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

6028608

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

«Στην πολιτική δεν μπήκα στα 20, μπήκα στα 40 μου. Δεν είναι σκοπός για μένα…

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος