Newsroom

Newsroom

«Φάλτσο» από Τσακαλώτο για τα νέα μέτρα Μητσοτάκη: «Δεν θα μπω στη συζήτηση αν είναι ψίχουλα»

O Ευκλείδης Τσακαλώτος φάνηκε να επιλέγει έναν λιγότερο επιθετικό τρόπο για να σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

tsakalotos 0

«Έχουμε ενεργειακή κρίση και ανακοινώθηκαν νέα μέτρα. Δεν θα μπω στη συζήτηση αν είναι ψίχουλα ή όχι. Όποια μέτρα γίνονται για να βοηθήσουν τον κόσμο που υποφέρει είναι καλό. Δεν θεωρώ ότι επαρκούν» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφερόμενος στα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλυσε την παρούσα κατάσταση και ζήτησε αλλαγή του μείγματος πολιτικής, ο ίδιος φάνηκε να επιλέγει έναν λιγότερο επιθετικό τρόπο για να σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην ανάγκη άσκησης μιας διαφορετικής «πολιτικής συνταγής» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας σε τρόφιμα και ενέργεια, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε:

«Μετά από σχεδόν τρία χρόνια διακυβέρνησης, οι διαχωριστικές γραμμές είναι ξεκάθαρες ανάμεσα σε Αριστερά και Δεξιά που αφορά στο ότι στον καπιταλισμό τίποτα δεν εξασφαλίζει την ποιότητα και ποσότητα των επενδύσεων που χρειαζόμαστε» είπε, και έγινε πιο συγκεκριμένος:

«Τι μάθαμε από την περίοδο 2010-2015; Αν επιτρέψεις τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, και θεωρώ ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν ακούσανε τον κόσμο, δεν λύνεις τα δημοσιονομικά προβλήματα. Αυτό που έχουμε μάθει από την ελληνική κρίση και αλλού, ότι εκ των υστέρων, όταν δημιουργούνται κρίσεις, πρέπει να παρέμβεις γρήγορα, έγκαιρα και αποφασιστικά! Αν το κάνεις σιγά-σιγά το δημοσιονομικό κόστος είναι μεγαλύτερο! Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετώπισε το χρέος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου Τύπου υιοθετεί μια πιο αιχμηρή στάση απέναντι στην Κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «ψίχουλα» και για «αστεία ποσά»

Συγκεκριμένα, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Star Κεντρικής Ελλάδας»,  δήλωσε ότι: «Δεκατρία ευρώ το μήνα για τη βενζίνη είναι πραγματικά αστείο ποσό. Το πρώτο μέτρο που πραγματικά χρειάζεται σήμερα, είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ».

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…