Newsroom

Newsroom

Φαλτσιανί: Εμπλέκει τη Μαργαρίτα Παπανδρέου στη Λίστα Λαγκάρντ – Με μηνύσεις απαντά το ΚΙΔΗΣΟ

Τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εμπλέκει στη Λίστα Λαγκάρντ, ο Εβρέ Φαλτσιανί εκφράζοντας ταυτόχρονα την…

giorgos pap

Τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρώην Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εμπλέκει στη Λίστα Λαγκάρντ, ο Εβρέ Φαλτσιανί εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός εκβιάστηκε για αυτόν το λόγο να φέρει την Τρόικα στην Ελλάδα. Για βρώμικα πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες κάνει λόγο η πλευρά Παπανδρέου η οποία προχώρησε σε μήνυση και αγωγή.

Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος πίσω από τη Λίστα Λαγκάρντ, Εβρέ Φαλτσιανί, στο βιβλίο του με τίτλο “«La cassaforte degli evasore» («Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων») που κυκλοφορεί την επόμενη βδομάδα και αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corrierre della Sera, αναφέρει ότι η λίστα των χρυσών καταθετών της HSBC χρησιμοποιήθηκε ως “εκβιασμός” για να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας.

Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να έρθει στην χώρα η Τρόικα. Ειδικότερα, όπως εκτιμά, ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την Τρόικα στην χώρα επειδή εκβιάστηκε τόσο από τον πρώην Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σακροζί όσο και από τους εταίρους, για να μην αποκαλυφτεί ότι η μητέρα του Μαργαρίτα διατηρούσε σε λογαριασμό στην HSBC περί τα 500 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Φαλτσιανί, το ποσό είχε βγάλει παράνομα από την χώρα η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Όπως γράφει ο πρώην υπάλληλος της HSBC στο βιβλίο που έγραψε μαζί με τον Ιταλό δημοσιογράφο της Sole 24 Ocre, Angelo Mincuzzi “το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον (σ.σ. πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά) Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου”.

 

Η ανακοίνωση του Κινήματος – Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι ακόμη και ενώπιον της αλήθειας.

Χτίζουν καριέρες και περιουσίες, στις πλάτες άλλων.
Οικοδομούν συνεργασίες με πολιτικά κόμματα, δήθεν προοδευτικά και αριστερά, περιφέροντας τις… εκτιμήσεις τους, που αναγορεύονται σε θέσφατα.
Η αλητεία στο απόγειό της.

Όλα στην υπηρεσία σκοπιμοτήτων και βρώμικων πολιτικών παιχνιδιών.

Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, όσον αφορά την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ερευνήθηκε και υπάρχει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με αυτό, η Μαργαρίτα Παπανδρέου, δεν υπάρχει στη Λίστα Λαγκάρντ, ούτε και σε οποιαδήποτε άλλη λίστα καταθετών.

Όσοι παρά ταύτα, διακινούν τις… εκτιμήσεις τους που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια και την πραγματικότητα, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους. Πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό, κατατίθεται άμεσα μήνυση και αγωγή.

Φτάνει πια.

ΥΓ. Δεν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες όσων διακινούνται, γιατί δεν αξίζει τον κόπο να ερωτηθεί ο διακινών τις εκτιμήσεις του, πως και δεν γνωρίζει ότι, στο μνημόνιο η Ελλάδα δεν μπήκε το 2011, αλλά το 2010. Η αξιοπιστία του καθενός κρίνεται και από τα στοιχεία που χρησιμοποιεί.

ΥΓ2. Παρατίθεται και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο φέρει την υπογραφή του επικεφαλής του.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…