Φάλαγγα τεθωρακισμένων με ρωσόφωνους προελαύνει στο Σλαβιάνσκ (photos-video)

Φάλαγγα τεθωρακισμένων με υψωμένη τη ρωσική σημαία προελαύνει στην ανατολική Ουκρανία, όπου Ουκρανοί στρατιώτες συνεπλάκησαν ακόμα και με ρωσόφωνους κατοίκους…

rws3

Φάλαγγα τεθωρακισμένων με υψωμένη τη ρωσική σημαία προελαύνει στην ανατολική Ουκρανία, όπου Ουκρανοί στρατιώτες συνεπλάκησαν ακόμα και με ρωσόφωνους κατοίκους και διαδηλωτές. Το Κίεβο κατηγορεί τους ρωσόφιλους ενόπλους που δρουν τις τελευταίες μέρες στην ανατολική Ουκρανία πως έχουν εντολή να κάνουν χρήση όπλων και να σκοτώσουν Ουκρανούς στρατιώτες. Επικαλούμενη συνομιλίες που υπεκλάπησαν, η SBU (μυστικές υπηρεσίες) ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν δώσει εντολή στους αυτονομιστές να πυροβολούν στο ψαχνό!

«Οι συνομιλίες μεταξύ των Ρώσων δολιοφθορέων, οι οποίες υπεκλάπησαν, μαρτυρούν ότι οι ενέργειες δολιοφθοράς στην ανατολική Ουκρανία τελούν υπό την καθοδήγηση αξιωματικών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών του στρατού οι οποίοι δίνουν την κυνική εντολή «πυροβολήστε για να σκοτώσετε» Ουκρανούς στρατιώτες», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου των SBU σε ανακοίνωσή της.

Μάχες σώμα με σώμα

Στην πόλη Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπου από την Τρίτη έχουν φτάσει δυνάμεις του ουκρανικού στρατού για να ανακαταλάβουν τις πόλεις που τελούν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών, σημειώθηκαν σήμερα επεισόδια.

Ο φακός του πρακτορείου Reuters κατέγραψε Ουκρανούς στρατιώτες να πιάνονται ακόμα και στα χέρια με φιλορώσους διαδηλωτές. Και όλα αυτά την ώρα που τρία ελαφρά τεθωρακισμένα άρματα και ένα όχημα με ρωσική σημαία που μεταφέρει ενόπλους με στολές χωρίς διακριτικά βρέθηκαν σε δρόμους της πόλης και κατευθύνονταν προς την πόλη Σλαβιάνσκ, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων βόρεια.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax-Ukraina μετέδωσε ότι πρόκειται για οχήματα που συμμετέχουν στην «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» της ουκρανικής ηγεσίας, τα οποία εισήλθαν στην πόλη, αποκλείσθηκαν από φιλορώσους διαδηλωτές και στη συνέχεια κατελήφθησαν.

 

 

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας απάντησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «κανένα τεθωρακισμένο όχημα του στρατού δεν έχει καταληφθεί στο ουκρανικό έδαφος» και παρέπεμψε στο υπουργείο εσωτερικών που αρνήθηκε να κάνει σχόλιο.

Οι άνδρες επί των τεθωρακισμένων αρμάτων φορούσαν στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά, αλλά με τις πορτοκαλί και μαύρες κορδέλες του Τάγματος του Αγίου Γεωργίου, της υψηλότερης διάκρισης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Ορισμένοι φορούσαν μαύρες κουκούλες.

Εντωμεταξύ, στην περιοχή του Λουχάνσκ δύο Ουκρανοί στρατιώτες πιάστηκαν αιχμάλωτοι, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Το περιστατικό συνέβη σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Κράσνι Λουτς, όπου οι δύο στρατιώτες «αιχμαλωτίστηκαν και οδηγήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση από εξτρεμιστές». Οι δύο στρατιώτες είχαν σταματήσει για να επισκευάσουν βλάβη του υπηρεσιακού τους οχήματος, διευκρινίζει το υπουργείο Άμυνας.

Το Τείχος της Ουκρανίας

Η Ρωσία υψώνει ένα νέο τείχος του Βερολίνου στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ, μία ημέρα πριν από την τετραμερή διεθνή συνάντηση της Γενεύης για την ουκρανική κρίση. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σαφές ότι οι γείτονές σας οι Ρώσοι αποφάσισαν να υψώσουν ένα νέο τείχος του Βερολίνου και επιδιώκουν την επιστροφή στον ψυχρό πόλεμο», δήλωσε ο Γιατσενιούκ κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Κίεβο.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τη Μόσχα ότι «εξάγει τρομοκρατία» προς την Ουκρανία χρησιμοποιώντας μυστικές ρωσικές δυνάμεις για να οργανώσουν τους ένοπλους αυτονομιστές, οι οποίοι επετέθησαν εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και κατέλαβαν δημόσια κτίρια. «Η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να ανακαλέσει τις ομάδες αυτές, να καταδικάσει τους τρομοκράτες και να τούς ζητήσει να εγκαταλείψουν τα κτίρια που έχουν καταλάβει. Αυτό θα κάνει η Ρωσική Ομοσπονδία, εάν ενδιαφέρεται για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, πράγμα για το οποίο έχω πολλές αμφιβολίες», κατέληξε.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…