Φάκελος- βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης-Μισό κιλό ζελατοδυναμίτιδας περιείχε ο φάκελος

Ένα δέμα με αποστολέα την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέωνκαι παραλήπτη μια πρόεδρο Εφετών, έφτασε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

vomva dikastiria 2

Επικίνδυνο εκρηκτικό μηχανισμό περιείχε ο ύποπτος φάκελος που απεστάλη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, ο φάκελος προοριζόταν για την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Μάλιστα όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο  φάκελος, δεν είχε περάσει τον απαραίτητο έλεγχο και έμεινε επί δέκα μέρες κλειστό πάνω σε ένα γραφείο. Όταν έγινε αντιληπτό ο ύποπτος φάκελος  μεταφέρθηκε στο X-ray της εισόδου, κι αφού οι υπεύθυνοι επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα, κλήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) να τον εξετάσει.

 

Τελικά, όντως περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, η οποία και θα μπορούσε να εκραγεί στα χέρια του παραλήπτη. Οι αστυνομικοί του ΤΕΕΜ προχώρησαν στην εξουδετέρωση της βόμβας ενώ οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τον αποστολέα και τη διαδρομή του φακέλου βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, του Mega ο φάκελος είχε ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, που έφτανε το μισό κιλό. Υπήρχε μικρός πυροκροτητής και καλώδια ενώ η έκρηξη θα μπορούσε να κατεδαφίσει έως και έξι γραφεία.

Αυτό που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, είναι οι αποφάσεις που εξέδωσε η συγκεκριμένη πρόεδρος Εφετών, γιατί ο φάκελος είχε το δικό της όνομα ως παραλήπτη, αλλά και οι κλήσεις που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα και το αν είχε δεχθεί απειλές.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…