«Φακέλωμα» για τους δημοσιογράφους που κάλυψαν το καραβάνι μεταναστών προς τις ΗΠΑ

Μυστική βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τους δημοσιογράφους και τα μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που ακολούθησαν το καραβάνι μεταναστών από την κεντρική Αμερική προς τις ΗΠΑ, δημιούργησαν οι αμερικανικές αρχές, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

migrants2

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αρχές αποκάλυψαν μάλιστα τα διαβατήριά τους ώστε να επισημανθούν στις υπηρεσίες των συνόρων, μετέδωσε το NBC 7, ένα τοπικό κανάλι του δικτύου, επικαλούμενο έγγραφα που ελήφθησαν από πηγή στο υπουργείο Εσωτερικών που ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Στα έγγραφα αυτά καταγράφονται πρόσωπα που έπρεπε να ελεγχθούν στα σύνορα ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Μεταξύ των προσώπων που είναι φακελωμένοι από την συνοριακή αστυνομία, περιλαμβάνονται 10 δημοσιογράφοι, οι επτά από τους οποίους έχουν βορειοαμερικανική υπηκοότητα, ένας αμερικανός δικηγόρος και 47 πρόσωπα προερχόμενα από τις ΗΠΑ ή άλλες χώρες τα οποία χαρακτηρίζονται οργανωτές, υποκινητές ή «άγνωστου» ρόλου.

Η λίστα περιλαμβάνει υποστηρικτές ενώσεων υπεράσπισης μεταναστών όπως η Border Angels (Άγγελοι των Συνόρων) και Pueblo Sin Fronteras (Λαός Χωρίς Σύνορα), διευκρίνισε το NBC 7.

Δεν επισημάνθηκαν μόνο πρόσωπα για να ελεγχθούν, αλλά δημιουργήθηκαν επίσης φάκελοι για καθένα από τα πρόσωπα αυτά, υποστηρίζει η πηγή στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Είμαστε μια υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών, όχι υπηρεσία πληροφοριών. Δεν μπορούμε να φτιάχνουμε φακέλους για ανθρώπους, όμως φτιάχνουν. Πρόκειται για κατάχρηση (του ρόλου των συνοριακών πρακτόρων)», τόνισε μιλώντας στο NBC 7.

Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό κανάλι, ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την εγκυρότητα των εγγράφων που παρουσιάσθηκαν από το NBC 7.

Καραβάνια μεταναστών αναχωρούν τακτικά από την κεντρική Αμερική με κατεύθυνση τις Ηνωμένες Πολιτείες παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ να εμποδίσει την παράτυπη μετανάστευση.

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…