Φάκελο με τα πεπραγμένα του εκβιαστή εκδότη φτιάχνει πλέον το Μαξίμου

Πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, παρουσίασε το σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

4963509

Ακούστηκε φυσικά σαν ανέκδοτο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο υπουργός που για πολλούς θεωρείται ο αφανής πρωθυπουργός, είναι ο εμπνευστής του επιτελικού κράτους, άρα φέρει την κυρία ευθύνη για την αντιμετώπιση της τεράστιας μάστιγας που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία.

Τελείως καλοπροαίρετα λοιπόν, θεωρούμε ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει, ένας έντιμος ακαδημαϊκός με πολύ καλές προθέσεις που πρέπει πραγματικά να υπηρετήσει τη χώρα. Τους συγχωρούμε και τα ψέματα που εκστόμισε από το βήμα της Βουλής, ότι δήθεν δεν διατηρεί σχέσεις με δημοσιογράφους, αναφερόμενος φυσικά στον Μένιο Φουρθιώτη, εώς ότου ο τελευταίος έδωσε στη δημοσιότητα τα θερμά μηνύματα που αντάλλασσαν οι δυο τους.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτό το ψέμα ήταν μία κακή παρένθεση και πως όντως ο υπουργός επικρατείας δεν έχει σχέσεις με άλλους δημοσιογράφους, εκδότες και φυσικά με τον συγκεκριμένο εκβιαστή – εκδότη που καταγγέλλει σε άρθρο η εφημερίδα Documento. Εκεί λοιπόν ακριβώς προκύπτει το ερώτημα: Πως είναι δυνατόν ένας εκδότης λαθρόβιου εντύπου να επιβιώνει, να θησαυρίζει με εκβιασμούς και να επικαλείται ανοιχτά τις πλάτες που διαθέτει στο μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να έχει γίνει αντιληπτός από τον επικεφαλής του επιτελικού κράτους; Διότι αυτό περιγράφει η εφημερίδα Documento στο σημερινό της φύλλο.

Το δημοσίευμα γράφει με λίγα λόγια ότι ο Συγκεκριμένος εκβιαστής – εκδότης, προσέγγισε μεγάλο όμιλο σουπερμάρκετ, προκειμένου να αποσπάσει διανομή κουπονιών, μέσω του λαθρόβιου εντύπου του. Δεν αναφέρω το όνομα του σουπερμάρκετ, όμως στο άρθρο της εφημερίδας υπάρχει.

Οι πρακτικές με τα κουπόνια, αποτέλεσαν στο παρελθόν μία μέθοδο ξεπλύματος, φοροδιαφυγής και προκάλεσαν απώλεια εκατομμυρίων εσόδων για το Δημόσιο, είναι αυτονόητο λοιπόν πως ένας σοβαρός όμιλος δεν θα δεχόταν πότε να κάνει κάτι τέτοιο, ειδικά με ένα λαθρόβιο έντυπο.

Όπως ήταν επόμενο, οι διευθυντές του ομίλου αρνήθηκαν να συζητήσουν τέτοιο ενδεχόμενο. Ο εκδότης όμως αποδεικνύεται πολυτάλαντος, καθώς αντιπρότεινε συνεργασία του ομίλου με εταιρεία συμφερόντων του, όσον αφορά την  μεταφορά προϊόντων. Ο όμιλος επίσης αρνήθηκε την προσφορά του εκδότη.

Και τότε ο πολυτάλαντος εκβιαστής, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, είπε στους εμβρόντητους διευθυντές του ομίλου, ότι η συγκεκριμένη πρόταση του είναι κάτι που θέλει και το μέγαρο Μαξίμου και αν ο όμιλος δεν την δεχτεί, τότε θα ξεκινήσουν πόλεμο!

Έλα όμως που ο συγκεκριμένος όμιλος έχει απευθείας επαφή με το Μαξίμου, πράγμα απολύτως αναμενόμενο αφού πρόκειται για επιχείρηση με χιλιάδες εργαζόμενους και τεράστιο κύκλο εργασιών. Οι άνθρωποι του ομίλου λοιπόν επικοινώνησαν με το μέγαρο Μαξίμου μεταφέροντας ακριβώς τι είχε συμβεί.

Το Μαξίμου λοιπόν τους ενημέρωσε ότι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν έχει καμία σχέση, πως ήδη έχουν σχηματίσει φάκελο με τα πεπραγμένα του και πως όμιλος σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να ενδώσει στον εκβιασμό. Όλα αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Documento.

Ποιος τώρα από το μέγαρο Μαξίμου φτιάχνει τον «φάκελο», αυτό οπωσδήποτε θα το γνωρίζει ο υπουργός επικρατείας, διότι είναι και ο «επικεφαλής» του επιτελικού κράτους. Διότι εάν δεν το γνωρίζει, τότε υπάρχει πρόβλημα. Πάντως, τίποτα δεν θα μείνει κρυφό.

Πηγή: Newsbreak 

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…