Newsroom

Newsroom

Fake video παρουσίασε ο Κυρανάκης από το LSE, για την δήθεν «αποστομωτική» απάντηση σε φοιτήτρια

Αντικείμενο ακραίας φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας έγινε η ερώτηση που έθεσε Ελληνίδα στον Κ. Κυρανάκη σε ημερίδα του LSE για την επιστροφή νέων επιστημόνων από το εξωτερικό στην Ελλάδα.

kiranakis

Το viral βίντεο του Κ. Κυρανάκη στο LSE και όσα δημοσιεύτηκαν που “εκθείαζαν” την “αποστομωτική” απάντηση που έδωσε στην υποτιθέμενη φοιτήτρια, όπως φαίνεται βρίσκονται στα όρια της μυθολογίας-παραφιλολογίας. 

Ο Κ. Κυρανάκης όντως βρέθηκε στο LSE και στη συζήτηση «Brain Gain: an exciting future for Greece», μόνο που  τα σχετικά δημοσιεύματα και τα όσα ειπώθηκαν εκεί ήταν ψευδή,  και εντελώς διαφορετικά από όσα μετέφεραν αρκετά ΜΜΕ στην Ελλάδα. Ενδεικτικοί μάλιστα είναι οι τίτλοι: «LSE: Η αποστομωτική απάντηση Κυρανάκη σε φοιτήτρια που διαμαρτυρήθηκε για την αστυνομική βία» «Κυρανάκης καρπάζωσε αριστερή που οι λεφτάδες γονείς την έστειλαν να σπουδάσει στο Λονδίνο».

Όμως η ανάρτηση-κείμενο-μαζί με βίντεο του τι συνέβη πραγματικά, δημοσίευσε η φοιτήτρια και έδειξε τι ειπώθηκε ανάμεσα σε εκείνη και τον Κ. Κυρανάκη, καθώς ο ίδιος στο βίντεο που ανήρτησεδεν ακούγεται ούτε το όνομα της κοπέλας, ούτε ολόκληρη η συζήτηση.

Η απομαγνητοφώνηση της “φοιτήτριας” που απηύθυνε το ερώτημα για το οποίο την “αποστόμωσε” ο Κ. Κυρανάκης: (21:38)

Το όνομά μου είναι Νικόλ Ερίνη, είμαι κοινωνική λειτουργός και κοινωνιολόγος. Θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Κυρανάκη, επειδή αναφέρθηκε σε «φιλικό περιβάλλον» και σε «ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο».

Πρόσφατα η Βουλή με σύσσωμη τη Νέα Δημοκρατία απέρριψε την πρόταση για αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να συμπεριλάβει τα δικαιώματα πολιτών – όπως οι LGBTQ – για τους οποίους δεν υπάρχει ισότητα στην Ελλάδα. Αυτό βρίσκει σύμφωνη και την εκκλησία η οποία ακόμα, στον 21ο αιώνα, έχει δύναμη και επιρροή στις νομοθεσίες και στην κοινή γνώμη. Οπότε υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φεύγουν από την Ελλάδα ακριβώς επειδή το περιβάλλον δεν είναι πολιτιστικά (;) φιλικό.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=HtwrpCUQjGs&feature=emb_logo

 

Επίσης πρόσφατα ακούσαμε τον κ. Βορίδη να τάσσεται υπέρ της αστυνομικής βίας.

Πώς ακριβώς αυτό αποτελεί φιλικό περιβάλλον; Πώς η ενίσχυση συντηρητικών χριστιανορθοδοξων αξιών συμβαδίζει με τον φιλελευθερισμό;

Η γυναίκα που κάνει την ερώτηση στον Κ. Κυρανάκη, δεν είναι φοιτήτρια, αλλά κοινωνική λειτουργός και κοινωνιολόγος, όπως η ίδια δηλώνει δυνατά και καθαρά στο σχετικό απόσπασμα. Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει και από μόνος του, η γυναίκα αυτή έκανε μία συγκεκριμένη ερώτηση, η οποία δεν ήταν για τα ελληνικά πανεπιστήμια, αλλά για την κατοχύρωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως της κοινότητας των LGBTQ. Επίσης, αναφέρθηκε στην υπεράσπιση της αστυνομικής βίας από τον υπουργό Βορίδη, καθώς και για την «ενίσχυση συντηρητικών χριστιανορθοδοξων αξιών» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ακολουθεί η απάντηση του Κ. Κυρανάκη, απομαγνητοφωνημένη και πάλι, λίγα λεπτά αργότερα, όταν ήρθε η ώρα να απαντήσει ο βουλευτής σε ερωτήσεις: ( 32:04)

Τώρα, η ερώτησή σας για τις συνταγματικές αλλαγές για τα δικαιώματα των LGBT
-Αναφέρθηκα στα ανθρώπινα δικαιώματα γενικότερα, ακούγεται να του απαντά η κοπέλα από το κοινό.
-Συγνώμη; Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως προστατευόμενα από το ελληνικό Σύνταγμα και υπάρχουν συγκεκριμένοι που προστατεύουν τα δικαιώματα των LGBT. Αν θέλουμε το περιεχόμενο των υπάρχοντων νόμων για τα δικαιώματα των LGBT να μπουν και στο Σύνταγμα, αυτή είναι μία άλλη συζήτηση, μπορούμε να την κάνουμε, αλλά ας μην παριστάνουμε ότι ένα δικαίωμα LGBT δεν προστατεύεται εάν δεν είναι στο Σύνταγμα. Υπάρχει νομοθεσία γι’ αυτό. Κατά τη γνώμη μου, ισχυρή νομοθεσία. Θα μπορούσε να είναι ισχυρότερη, αυτό είναι συζητήσιμο, αλλά απλώς το γεγονός πως δεν ψηφίστηκε στο Σύνταγμα, δεν σημαίνει πως προστατεύει τα δικαιώματα LGBT.

(και συνεχίζει ο κυβερνητικός βουλευτής)

Σχετικά με την αστυνομική βία θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση:
(ο συντονιστής του υποδεικνύει «ας μείνουμε σε ρητορικό επίπεδο»)

Αν εσείς ρίχνατε μία μολότωφ ακριβώς έξω από το LSE, θα χρησιμοποιούσε η αστυνομία βία ή όχι;

Δεν αναφέρθηκα ειδικά στα πανεπιστήμια αλλά γενικά στην αστυνομική βία, του ξεκαθαρίζει και πάλι η Ν. Ερίνη, όπως είναι το όνομά της, με τον Κυρανάκη να συνεχίζει απτόητος.

-Εγώ θέλω τα ελληνικά πανεπιστήμια να μοιάζουν με το LSE. Καθαρά, κανονικά, ξέρετε… Σύγχρονα. (στο σημείο αυτό ο ήχος του Livemedia που μετέδωσε την εκδήλωση χάνεται για λίγα δευτερόλεπτα, για να επιστρέψει αφού καταχειροκροτείται:)
Δεν θέλω το πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ να είναι το αρχηγείο για την κατασκευή βομβών μολότοφ. Τα πανεπιστήμια δεν είναι το μέρος για κάτι τέτοιο. Οπότε, αυτά με την ερώτησή σας.

 

O διάλογος… κατά Κυρανάκη πλευρά όπως την δημοσίευσε το φιλοκυβερνητικό μέσο της ΝΔ, parapolitika 

– Φοιτήτρια: Είναι δυνατόν στελέχη σας να υποστηρίζουν την αστυνομική βία στα Πανεπιστήμια; Αυτό το ονομάζατε φιλελεύθερη πολιτική;

– Κυρανάκης: Να σας κάνω εγώ μια ερώτηση; Αν εδώ έξω από το LSE βγείτε τώρα και πετάξετε μια μολότοφ, τι περιμένετε ότι θα σας κάνει η Βρετανική Αστυνομία;

– Φοιτήτρια: Άλλο το LSE!

– Κυρανάκης: Εγώ θέλω τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια να είναι όπως το LSE. Καθαρά, κανονικά, ασφαλή, σύγχρονα. Δεν θέλω να λειτουργούν ως εργαστήριο κατασκευής μολότοφ. Είναι τόσο απλό.

Η φοιτήτρια δεν απάντησε κάτι στον κ. Κυρανάκη.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…