Newsroom

Newsroom

Fake news από τα Εllinika Hoaxes: Αποκαλούν δημοσιογράφο ψεύτη επειδή αγνοούν το ρεπορτάζ του

Αντιδεοντολογική στάση για μία ακόμη φορά από τους σερίφηδες: Διέψευσαν το ρεπορτάζ δημοσιογράφου του Mega και αρνήθηκαν να δημοσιοποιήσουν την απάντησή του

fs fake

Η αστυνομία του διαδικτύου, τα Εllinika Hoaxes, συνεχίζουν το… έργο τους λογοκρίνοντας κάθετί που ανεβαίνει στο διαδίκτυο ορίζοντας με το δικό τους τρόπο τί είναι ψευδές και τί όχι, ελέγχοντας δήθεν την αξιοπιστία μέσων ενημέρωσης.

Οι σερίφηδες του διαδικτύου αυτή τη φορά τα έβαλαν με τον δημοσιογράφο του Mega, Γιάννη Χρηστάκο ο οποίος αποκάλυψε στο δελτίο ειδήσεων του Mega ότι ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη λόγω της τραγικής, υγειονομικά, κατάστασης που επικρατούσε στην πόλη. 

Ωστόσο, τα Εllinika Hoaxes έσπευσαν να βγάλουν την είδηση ως fake news επειδή όπως αναφέρουν κάτι τέτοιο δεν προκύπτει έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο τύπου της ΓΑΔΑ.

Στο άκουσμα της παραπάνω είδησης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Χρηστάκος αντέδρασε ζητώντας με επιστολή του εξηγήσεις από τα  Εllinika Hoaxes για να πάρει την απάντηση πως δεν μπορεί καν να δημοσιευθεί η απάντησή τους. 

«Στην δική μου περίπτωση επιχειρώ να καταδείξω ότι αυτό που κάνατε σχετικά με την πληροφορία που μετέφερα, ΔΕΝ είναι fact checking και δεν επιτρέπεται να δυσφημείται το όνομά μου από κάποιον που αναλαμβάνει, με την άδειά σας, να βάζει κόκκινες σφραγίδες “fake news” σε δημοσιογράφους επειδή απλά ρώτησε την αστυνομία», τους έγραψε σε μία μακροσκελή επιστολή στην οποία αποδείκνυε με στοιχεία το λάθος τους. Και τους ζήτησε το αυτονόητο, να βάλουν την απάντησή του: «Τέλος σας ενημερώνω ότι ζητώ να αναρτηθεί η επιστολή μου στην ίδια θέση που βρίσκεται και η ανάρτηση του κ. Πουρνή, στην πρώτη σελίδα, ξεχωριστά από την ίδια την ανάρτηση καθώς και οτι ζητώ να συμπεριληφθεί και στην ίδια την ανάρτηση. Επίσης ζητώ να παραμείνει η ανάρτησή μου στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας σας τον ίδιο ακριβώς χρόνο που βρίσκεται αναρτημένο και το πόνημα του κ. Πουρνή το οποίο βλέπω ότι βρίσκεται εκεί ως σήμερα».

Τα Ellinika Hoaxes λοιπόν, όσο αδιανόητο και αν μοιάζει, αρνήθηκαν να την δημοσιεύσουν. Η απάντηση του υπεύθυνου αυτού του site, Θοδωρή Δανιηλίδη ήταν η εξής: «Κύριε Χρηστάκο, Σύμφωνα με τον κανονισμό που διέπει το Πρόγραμμα Ελέγχου Γεγονότων, στο οποίο συμμετέχουμε, έχετε δικαίωμα ένστασης εντός επτά ημερών σε περίπτωση που θεωρείτε εσφαλμένη ή ανακριβή την αξιολόγησή μας σε μέσο ενημέρωσης του οποίου είστε υπεύθυνος. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν προβλέπεται δημοσιοποίηση προσωπικής διαμαρτυρίας ή απόψεων στην ιστοσελίδα μας».

Για ακόμα μία φορά τα Εllinika Hoaxes απέδειξαν πως λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά δημοσιοποιώντας ό,τι τους συμφέρει και δεν τους θίγει  γράφοντας στα παλιά τους τα υποδήματα κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.