Φαίη Ξυλά για #MeToo: Κάποιοι νιώθουν μικροί Θεοί (video)

Η Φαίη Ξυλά μίλησε για το ελληνικό #MeToo και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

NewsRoom 23/11/2021 | 14:48

Καλεσμένη στο The 2Night Show βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας η Φαίη Ξυλά όπου τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για το ελληνικό me too.

"Θα καθαρίσει το τοπίο, είμαι πολύ υπέρ και έχω απεριόριστο θαυμασμό σε όλα τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν. Θεωρώ ότι θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα από εδώ και πέρα και πιστεύω ότι κάποιοι θα κωλώσουν. Εγώ δεν έχω δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση. Μιλάμε για κακή συμπεριφορά κατ’ εξακολούθηση. Στο Εθνικό η σχολή ήταν αυστηρή, αλλά είναι άλλο από το να προσβάλει κάποιος ή να χειροδικεί. Σε εμένα δεν έχει συμβεί το δεύτερο, γιατί μάλλον έθεσα τα όριά μου και αντιστάθηκα. Τόλμησα να αντισταθώ και ούτε αυτό είναι εύκολο", είπε η ηθοποιός.

"Έχω βρεθεί και από τις δύο πλευρές. Όταν κάποιος είναι επικίνδυνος για τους γύρω του και το μέγεθος του κακού είναι τόσο μεγάλο, ακυρώνει οτιδήποτε καλό έχει κάνει. Ο συνδυασμός αλαζονείας, χαμηλής αυτοεκτίμησης και η κατάχρηση εξουσίας τους κάνει να νιώθουν μικροί Θεοί, ότι δε θα τιμωρηθούν ό,τι και να κάνουν. Έχει τύχει να συνεργαστώ με κάποιους από αυτούς και να έχω καλή συνεργασία μαζί τους, αλλά ακόμα και αυτό συνέβη χειριστικά. Τα νέα παιδιά δεν πρέπει να ανέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές", συμπλήρωσε η Φαίη Ξυλά.