Newsroom

Newsroom

Το Facebook νίπτει τα χείρας του για τον "Παστίτσιο"

Η επίσημη απάντηση του υπεύθυνου για την Ευρώπη της μεγαλύτερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook στον κόσμο αναφορικά με την παράδοση…

Η επίσημη απάντηση του υπεύθυνου για την Ευρώπη της μεγαλύτερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook στον κόσμο αναφορικά με την παράδοση των προσωπικών δεδομένων του χρήστη «Γέροντα Παστίτσιου» είναι αποκαλυπτική: Το Facebook παρέδωσε τα στοιχεία του συγκεκριμένου χρήστη στις Ελληνικές Εισαγγελικές Αρχές χωρίς να εξετάσει καν για ποιο λόγο ζητείται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Με αυτόν τον τρόπο ταυτοποιήθηκε ο 27χρονος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για βλασφημία και εξύβριση.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Iain Mackenzie, υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας Facebook στην Ευρώπη στο περιοδικό The Christian Science Monitor και την ανταποκρίτρια Νικολία Αποστόλου εγκαινιάζοντας μια νέα «χαλαρή» πολιτική όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων κάθε χρήστη του Facebook που χρησιμοποιεί ψευδώνυμο και όχι το πραγματικό του ονοματεπώνυμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγματικά προβλεπόμενη διαδικασία για τον περιορισμό του απορρήτου των επικοινωνιών αφορά σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα “ιδιαιτέρως σοβαρά εγκλήματα”. O συγκεκριμένος καθορισμός των ιδιαιτέρως σοβαρών εγκλημάτων προσδιορίζεται από τον κοινό νομοθέτη, ο οποίος σεβόμενος το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος περιέλαβε στον σχετικό κατάλογο μόνο ορισμένα σοβαρά κακουργήματα.

Τα αδικήματα της κακόβουλης βλασφημίας, της καθύβρισης θρησκευμάτων και της εξύβρισης νεκρού είναι πλημμελήματα, επομένως δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των εγκλημάτων για τα οποία επιτρέπεται η άρση του απορρήτου. Σημειωτέον ότι επειδή το απόρρητο των επικοινωνιών είναι συνταγματικό δικαίωμα, ο συνταγματικός νομοθέτης έχει ορίσει τις δικαστικές αρχές ως αρμόδιες για να διατάξουν την σχετική άρση.

Διαβάστε στο HOTDOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη 3 Οκτ. Ο «Γέρων Παστίτσιος», το facebook και το απόρρητο των επικοινωνιών

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη του «Γέρων Παστίτσιου» στον Κώστα Βαξεβάνη

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…