Το facebook μπλοκάρει τη Χρυσή Αυγή… και το Κουτί της Πανδώρας επειδή το αναπαρήγαγε

Ο... διαβόητος αλγόριθμος του facebook ουσιαστικά λογόκρινε τον εαυτό του

recharge 2387087 1920

Πείτε το οξύμωρο, πείτε το παράλογο, πείτε το εξοργιστικό… Όπως και να το χαρακτηρίσετε το περιστατικό, μάλλον θα έχετε δίκιο.

Ο… διαβόητος αλγόριθμος του facebook ουσιαστικά λογόκρινε τον εαυτό του, μπλοκάροντας πριν λίγες ημέρες μια παλιότερη ανάρτηση του koutipandoras.gr σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, επειδή… παραβίαζε τους κανόνες σχετικά με επικίνδυνα πρόσωπα και οργανώσεις.

Το αξιοπερίεργο είναι όμως ότι η συγκεκριμένη είδηση, όχι απλώς δεν προέβαλλε τις ναζιστικές θέσεις της Χρυσής Αυγής (πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού η ιστοσελίδα έχει σαφή θέση χωρίς περιστροφές απέναντι σε κάθε τι φασιστικό), αλλά αντιθέτως, αφορούσε το μπλοκάρισμα της Χρυσής Αυγής από το facebook.

Η ανάρτηση, με τίτλο «Έριξε “πόρτα” στη Χρυσή Αυγή το facebook», έγινε τον περασμένο Απρίλιο και μέσα διαβάζουμε: «Το facebook δεν επιτρέπει κοινοποιήσεις από τις επίσημες ιστοσελίδες της Χρυσής Αυγής, καθώς “παραβιάζουν τους όρους της κοινότητας”».

Φυσικά, το συγκεκριμένο σύντομο άρθρο, ανέβηκε και στα social media της ιστοσελίδας. Όμως λίγους μήνες αργότερα, το facebook αποφάσισε να λογοκρίνει την είδηση επειδή ακριβώς… «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας».

Η facebook ενημέρωσε για το μπλοκάρισμα της είδησης χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία για τη φύση της παραβίασης, συνεπώς κάθε εξήγηση είναι μάλλον… θεμιτή.

Το μπλοκάρισμα της είδησης έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την ποινή που επέβαλλαν οι «σερίφηδες» του ελληνικού διαδικτύου στο Κουτί της Πανδώρας για μια… υπογεγραμμένη άποψη του Κώστα Βαξεβάνη. Αν και τα δύο περιστατικά δεν μπορούν τεχνικά να συνδεθούν, εντούτοις προκαλεί ερωτήματα η «ζέση» του facebook να μπλοκάρει μια είδηση που αναρτήθηκε τον Απρίλιο και που στην ουσία δεν είχε καμία αρνητική αιχμή για το ίδιο το facebook, λίγες μόλις μέρες μετά την ποινή των ellinikahoaxes.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…