Newsroom

Newsroom

F1 – Καναδάς: Ο Φερστάπεν στην pole position

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την "pole position" για το γκραν πρι του Καναδά, το οποίο είναι ο ένατος αγώνας της χρονιάς στην Φόρμουλα 1. 

image 4

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την δεύτερη pole του για φέτος στο Μόντρεαλ. Ο πρωταθλητής ήταν κυρίαρχος από την αρχή του τριημέρου και δεν άφησε περιθώρια στον ανταγωνισμό ούτε στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά, τα οποία άρχισαν υπό βροχή, και θα βρίσκεται στην πρώτη θέση της εκκίνησης. Όμως, την παράσταση έκλεψε η δεύτερη θέση του Αλόνσο  με Alpine, ενώ στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν οι  Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ με Ferrari και ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes.

Λόγω της βροχής οι οδηγοί «έτρεξαν» στο πρώτο μέρος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών με «φουλ» βρόχινα ελαστικά, ωστόσο στη συνέχεια η βροχή σταμάτησε και η πίστα άρχισε να στεγνώνει σιγά-σιγά, με αποτέλεσμα να «φορέσουν» τα ενδιάμεσα. Λίγο πριν το τέλος του τρίτου και τελευταίου μέρους των επίσημων δοκιμαστικών ο Τζορτζ Ράσελ με τη δεύτερη Mercedes πήρε το ρίσκο να χρησιμοποιήσει σλικ (μαλακά) ελαστικά, ωστόσο δεν δικαιώθηκε στην επιλογή του, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην όγδοη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη δεύτερη Ferrari και ο Γιούκι Τσουνόντα με AlphaTauri θα εκκινήσουν από την τελευταία σειρά στο καναδικό γκραν πρι, καθώς άλλαξαν μονάδα ισχύος, ενώ ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull είχε ένα ατύχημα στο δεύτερο μέρος των επίσημων δοκιμαστικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί το Q2 και ο Μεξικανός να εγκαταλείψει.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…