Newsroom

Newsroom

GP Ιαπωνίας: Ξύπνησαν μνήμες από το τραγικό συμβάν του Μπιανκί στην πίστα της Σουζούκα

Οργή έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της FIA να βάλει τον γερανό μέσα στην πίστα της Σουζούκα την ώρα που γίνονταν ο αγώνας της F1 για να απομακρύνει ένα μονοθέσιο, ξυπνώντας μνήμες από το τραγικό συμβάν με τον Ζιλ Μπιανκί πριν από 8 έτη στην ίδια πίστα.

gasly geranos

Χάος στο ιαπωνικό Grand Prix που ξεκίνησε υπό καθεστώς καταρρακτώδους βροχής (ενώ δεν θα έπρεπε) με την συνέχεια να γίνεται τραγική από τις επικίνδυνες αποφάσεις των διοργανωτών. Συγκεκριμένα, κατά τον πρώτο γύρο ο Σάινθ έχασε τον έλεγχο της Ferrari του λόγο της περιορισμένης ορατότητας και προσέκρουσε στον προστατευτικό τοίχο των ελαστικών, με μία διαφημιστική πινακίδα να αποκολληθεί και βρέθηκε στην πίστα, με τον Πιερ Γκασλί να ήταν ο άτυχος οδηγός που θα “μάζευε¨ την συγκεκριμένη πινακίδα.

Η συνέχεια όμως ήταν ακόμα πιο τραγική και επικίνδυνη για τον Γάλλο οδηγό καθώς λίγο πιο μετά είδε – υπό καθεστώς εξαιρετικά χαμηλής ορατότητας – να περνά δίπλα από τον γερανό που απομάκρυνε το μονοθέσιο του Iσπανού οδηγού της Ferrari. To συμβάν θύμισε σε όλους το τραγικό συμβάν με τον Ζιλ Μπιανκί πριν από 8 έτη στην ίδια πίστα.

Χαρακτηριστικός ο διάλογος του Πιερ Γκασλί με την ομάδα του:

“Τι είναι αυτό; Ένας γερανός στην πίστα; Πέρασα ακριβώς δίπλα του. Είναι ανεπίτρεπτο. Θυμηθείτε τι είχε γίνει. Δεν το πιστεύω” ακούγεται να λέει στο team radio. Αν στο παραπάνω προσθέσουμε τη στενή φιλική σχέση που είχαν ο Γκασλί με τον Μπιανκί καταλαβαίνει κανείς εύκολα το λόγο που ήταν έξαλλος ο Γάλλος.

 


Φυσικά το απαράδεκτο συμβάν με την παρουσία γερανού στην πίστα της Σουζούκα πριν φθάσουν όλα τα μονοθέσια στο pit lane, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο εντός πίστας με τους περισσότερους οδηγούς να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την ασφάλεια τους, αλλά και τους χρήστες στα social που κάνουν λόγο για ύμνο στην γελοιότητα την απόφαση των διοργανωτών να προβούν σε μια τέτοια απόφαση.

Πρώτος που αντέδρασε ήταν ο πατέρας του αδικοχαμένου οδηγού της Formula 1 . Ο πατέρας Ζιλ, του Φιλίπ Μπιανκί, σχολίασε το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανέβασε τη φωτογραφία με τον Γκασλί να περνά δίπλα από το γερανό και το εξής μήνυμα: «Κανένας σεβασμός στη ζωή του οδηγού και κανένας σεβασμός στην μνήμη του Ζιλ. Απίστευτο».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…