Ευτράπελα στη Βουλή: Ο Γεωργιάδης σε ρόλο Τζον Γουέιν κι ο Τσακαλώτος σε ρόλο Ιησού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση επικράτησε σήμερα στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί στην προσεχή Κυριακή.

573dd5ed1dc524976b8b51ff

Πρωταγωνιστές υπήρξαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάννης Κουτσούκος από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ο συνήθης ύποπτος Άδωνις Γεωργιάδης.

Τσακαλώτος εναντίον Κουτσούκου για το ΤΑΙΠΕΔ

Η ένταση προκλήθηκε όταν ο κ. Τσακαλώτος αντέδρασε στην κριτική του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας συγκεκριμένα: «μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι σε τρία λεπτά μπορείτε να πείτε τόσες ανακρίβειες. Είπατε ότι τα έσοδα θα πάνε στους δανειστές, ότι 100 χρόνια τα έσοδα θα πηγαίνουν στους ξένους, ότι οι ξένοι βάζουν τρία μέλη και εμείς δύο».

Ο υπουργός εξήγησε ότι «στο Εποπτικό του Ταμείου βάζουμε τρία μέλη. Το ΔΣ που διορίζεται από το Εποπτικό έχει πλειοψηφία δική μας, ελληνική. Στην πλειοψηφία του ΔΣ θα είναι Έλληνες, το Ταμείο θα είναι ελληνικό, διοικείται από την Ελλάδα και η συμφωνία λέει ότι η ιδιοκτησία του Ταμείου είναι ελληνική. Δεν σώζετε το κόμμα σας με ψέματα».

Κάλεσε ακόμη τον Γιάννη Κουτσούκο να πάρει πίσω όσα είπε για το ότι «δίνουμε την περιουσία για 100 χρόνια, ότι το ΔΣ δεν είναι ελληνικό, ότι τα έσοδα θα πηγαίνουν στους ξένους για το χρέος», διότι όπως υποστήριξε τα έσοδα «θα πηγαίνουν 50% για το χρέος και 50% στα δημόσια έσοδα για επενδύσεις».

Απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε, «εκείνο το βράδυ που το διαπραγματευτήκαμε και κερδίσαμε να μην γίνει αυτό που ήθελε ο Σόιμπλε, είμαι βέβαιος ότι και εσείς εκείνο το βράδυ θα το διαπραγματευόσασταν αυτό, όμως η ΝΔ που στηρίζετε δεν θα το έκανε».

Ξεπέρασε το μέτρο ο Γεωργιάδης

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιτέθηκε παράλληλα και στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλος ο οποίος τον διέκοψε, λέγοντάς του ότι επί δύο χρόνια που τον παρακολουθεί δεν έχει διακόψει μια φορά για να πει κάτι σοβαρό. 

Αυτή η αποστροφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προκάλεσε την αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος σηκώθηκε και διέκοψε τον υπουργό.

«Εσύ τι είσαι; ο Τζον Γουέιν που πετάγεσαι;» ρώτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον κ. Γεωργιάδη να βγαίνει έξω από τα ρούχα του και να απαντάει: «μην έχεις ύφος. Τα ξεπουλάς όλα». 

«Δεν έχει τέτοια σήμερα. Θα πιείτε όλο το πικρό ποτήρι γι’ αυτά που κάνατε. Τόσα χρόνια ήσασταν εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων και τώρα ιδιωτικοποιείτε όλη τη χώρα για να μείνετε βουλευτές», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης για να συνεχίσει την επίθεσή του σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντάς τους να καθίσουν κάτω και να μη μιλούν. 


Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…