Ευθύνες στον Γεωργιάδη για τους τραυματίες της Σαντορίνης επιρρίπτει η Χρυσοβελώνη

cover
NewsRoom 22/04/2014 | 13:02

Ευθύνες στον Άδωνι Γεωργιάδη για την μεταφορά των τραυματιών από το αυτοσχέδιο βαρελότο στην Σαντορίνη το βράδυ της Ανάστασης καταλογίζει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.  Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταγγέλλει πως το νοσοκομείο Σαντορίνης δεν λειτουργεί με ευθύνη του υπουργού Υγείας με αποτέλεσμα να μεταφέρονται οι ασθενείς σε νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Αναλυτικά η καταγγελία της κ. Χρυσοβελώνη:

«Το τελευταίο περιστατικό με τον βαρύ τραυματισμό τριών Αμερικανών και ενός Έλληνα στη Σαντορίνη έφερε ξανά στη δημοσιότητα τις βαρύτατες προσωπικές ευθύνες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την μη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Πρόκειται για μια σύγχρονη νοσηλευτική μονάδα που στοίχισε 13 εκατομμύρια ευρώ, την οποία όμως ο υπουργός Υγείας αρνείται να στελεχώσει καθώς επιδιώκει με κάθε τρόπο να την παραχωρήσει προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες.

Πολύ πρόσφατα (10-4-2014) ο Αδ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση μου στη Βουλή δήλωσε ότι αποκλείει (!) η εν λόγω μονάδα να λειτουργήσει ως δημόσιο νοσοκομείο όπως ζητά η τοπική κοινωνία της Σαντορίνης και προβλέπεται στις προδιαγραφές της. Μάλιστα στην απάντηση του αυτή απειλεί τους κατοίκους πως αν δεν συναινέσουν στην παραχώρηση του νοσοκομείου μέσω σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα «τότε αναμφίβολα θα προκύψει και η λύση του ΤΑΙΠΕΔ»!

Με άλλα λόγια εκβιάζει τους Σαντορινιούς να δεχθούν την λειτουργία του νοσοκομείου τους από επιχειρηματία ή άλλως το δημόσιο αυτό νοσοκομείο θα βγει στο σφυρί από τον κ. Στουρνάρα! Μετά από όλα αυτά γίνεται σαφές γιατί δεν υπήρχε στελεχωμένο νοσοκομείο στην Σαντορίνη για να νοσηλεύσει τους τραυματίες που μεταφέρθηκαν αναγκαστικά στη Κρήτη. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ο υπουργός Υγείας ηθελημένα και συστηματικά εφαρμόζει μιαν εκβιαστική πολιτική ιδιωτικοποίησης της Υγείας σε βάρος της κοινωνίας».