Εύθραυστη η εκεχειρία στην Ουκρανία, εκρήξεις τη νύχτα στη Μαριούπολη

Από μια κλωστή κρέμεται η κατάπαυση πυρός που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην ουκρανική κυβέρνηση και τους αυτονομιστές. Χθες το βράδυ, κοντά…

ukraine 15

Από μια κλωστή κρέμεται η κατάπαυση πυρός που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην ουκρανική κυβέρνηση και τους αυτονομιστές. Χθες το βράδυ, κοντά στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Μαριούπολης, οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις δέχθηκαν παρατεταμένα πυρά πυροβολικού.

Δημοσιογράφος του Reuters ανέφερε ότι στην περιοχή όπου τις προηγούμενες ημέρες εκτυλίσσονταν σφοδρές μάχες ανάμεσα στις δύο πλευρές, μια βιομηχανική εγκατάσταση ένα φορτηγό και ένα βενζινάδικο εντός των ορίων της πόλης τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ο δημοσιογράφος είδε επίσης φορτηγά να σπεύδουν προς τα ανατολικά προάστια μεταφέροντας εθελοντές φιλοκυβερνητικούς πολιτοφύλακες. Αρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κινήθηκαν επίσης προς την ίδια κατεύθυνση.

«Υπήρξε μια επίθεση πυροβολικού. Εχουμε κάποια προβλήματα αλλά δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με θύματα» είπε ένας Ουκρανός αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.Μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή επικρατούσε ηρεμία αλλά πολλοί κάτοικοι και μαχητές τόσο στη Μαριούπολη όσο και στο Ντόνετσκ το άλλο βασικό σημείο σύγκρουσης είχαν εκφράσει αμφιβολίες ότι η εκεχειρία μπορεί να διαρκέσει.

Για παραβίαση της εκεχειρίας είχαν μιλήσει οι Ουκρανοί και στο Ντόνετσκ, όπου υπήρξαν σποραδικά πυρά κοντά στο αεροδρόμιο, το οποίο παραμένει στα χέρια της ουκρανικής κυβέρνησης.«Η κατάπαυση του πυρός ισχύει αλλά ξέρουμε ότι (η ουκρανική πλευρά) τη χρησιμοποιεί για να φέρει εδώ περισσότερες δυνάμεις και πυρομαχικά και στη συνέχεια, να μας χτυπήσει με ισχυρές δυνάμεις» είπε ένας διοικητής των ανταρτών στο Ντόνετσκ.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…