Ευθεία σύγκρουση Ιάσωνα Αποστολόπουλου με Άδωνη: «Λίγοι θα πατούσαν πάνω σε 75 νεκρούς» (video)

«Ανόητοι Αποστολόπουλοι...»

My project 5

Σε προσωπική διαμάχη εξελίσσεται η εμμονή κυβερνητικών στελεχών με τον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο που επισημαίνει εδώ και μήνες σε όλους τους τόνους τις παράτυπες συμπεριφορές των ελληνικών αρχών στα θαλάσσια σύνορα που αποτελούν πύλες εισόδου μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη.

Το τελευταίο «κρούσμα» όμως της κυβερνητικής επιθετικότητας κατά του διασώστη ήρθε σε προσωπικό ύφος από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΙ μίλησε με υποτιμητικό ύφος για τον κ. Αποστολόπουλο, υποστηρίζοντας ότι το Λιμενικό σώζει ζωές στο Αιγαίο.

«Να πουμε συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που βραδιάτικα παραμονής Χριστουγέννων προς Χριστούγεννα ήταν εκεί και έσωσαν πολλές ανθρώπινες ζωές. Το Λιμενικό κατηγορείται από διάφορους ανόητους ότι δήθεν σκοπίμως σκοτώνει ανθρώπους και διάφορα τέτοια που λένε κάτι Αποστολόπουλοι, κάτι τέτοιοι, Ιάσωνας, πώς λέγεται αυτός ο τύπος, και η άλλη η κυρία με το καπέλο που πήγε στο Μαξίμου. Όμως η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό λιμενικό σώζει ζωές, όπως έσωσε και χθες το βράδυ και αυτούς τους ανθρώπους που αναποδογύρισε η βάρκα τους και ήταν εκεί για να τους σώσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Η αφοπλιστική απάντηση ήρθε σήμερα από τον ίδιο τον Ιάσωνα Αποστολόπουλο, που σε ανάρτησή του όπου παραθέτει το σχετικό βίντεο του Άδωνη Γεωργιάδη, αναφέρει: 

«Ευχαριστώ τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για τα καλά του λόγια. Η αλήθεια είναι ότι λίγοι θα είχαν τα άντερα να πατήσουν πάνω σε 75 νεκρούς πρόσφυγες σε 3 μέρες για να ξεπλύνουν την κυβερνητική μεταναστευτική πολιτική. 
Φυσικά για έναν τύπο με 0% ηθικές αναστολές και 100% επαγγελματική εμπειρία στο να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αυτά είναι business as usual. 

Μόνο που οι ανόητοι στους οποίους αναφέρεται είναι οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης του. 

Ο υπουργός Ναυτιλίας Πλακιωτάκης στις 24 Δεκέμβρη δήλωσε ότι μέσα στο 2021, το ελληνικό λιμενικό διέσωσε 29.000 πρόσφυγες σε περισσότερες από 1450 επιχειρήσεις διάσωσης. 

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης δείχνουν ότι μέσα στο 2021, 8.616 πρόσφυγες μπήκαν σε ελληνικό έδαφος, και από αυτούς οι μισοί ήρθαν δια θαλάσσης, 4.109 άνθρωποι. 

Άρα τι απέγιναν οι 29.000-4109= 24.891 πρόσφυγες που υποτίθεται ότι διέσωσε το ελληνικό λιμενικό; 

Γιατί δεν καταγράφηκαν στις αφίξεις; 
Μήπως επειδή απήχθησαν, βασανίστηκαν και πετάχθηκαν στην μέση του Αιγαίου μέσα σε πλωτές σκηνές;

Παρόμοια απόκλιση περίπου 18.000 ανθρώπων υπάρχει και στα στοιχεία του 2020 μεταξύ όσων διασώθηκαν και όσων καταγράφηκαν. 

Σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος, η κυνική ομολογία εξαφάνισης 25.000 ανθρώπων θα είχε προκαλέσει σάλο. 

Εδώ βγαίνουν και επαινούν τους εαυτούς τους. 
Επίδειξη δύναμης ή κυβερνητικό τσίρκο;;
Μικρή σημασία έχει για τους ανθρώπους που χάθηκαν, βασανίστηκαν και βίωσαν τον τρόμο της συνοριακής επαναπροώθησης. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…