Eυθεία γραμμή…. η αντίδραση της Κυβέρνησης-ΜΜΕ στην σοβαρή καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη

«Σιγή ασυρμάτου» επικρατεί στην κυβέρνηση παρά τις έντονες αντιδράσεις στα social μετά την σοβαρή καταγγελία του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, για απειλή της ζωής του. Ίδια στάση και από τα κυβερνητικά ΜΜΕ-Απούσα  η ελάσσονα αντιπολίτευση 

αρχείο λήψης 0

H  ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα επί κυβέρνησης ΝΔ για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι αλα καρτ. Ο Δημοσιογράφος -εκδότης-του Documento καταγγέλλει με στοιχεία συμβόλαιο θανάτου εναντίον του και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, που έστελνε στελέχη της να δηλώσουν την στήριξη τους σε παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα σε σπίτι δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, αναφέροντας ότι οι επιθέσεις στον τύπο “αποτελούν πλήγμα για την Δημοκρατία”.

 

Την ίδια στιγμή, τα  αντανακλαστικά της δεν λειτούργησαν τόσο αστραπιαία,  τόσο στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβαζ, όσο και στην σοκαριστική καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη. Μετά από την κατακραυγή στα social media και με αρκετή καθυστέρηση, αρκέστηκε να βγει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δηλώσει ότι θα παρέχει προστασία στον δημοσιογράφο, και θα διερευνηθεί η υπόθεση. Φυσικά στην περίπτωση του Γιώργου Καραιβάζ, και η μετέπειτα ενεργοποίηση της κυβέρνησης,  αποδείχθηκε μάταιη καθώς ο δημοσιογράφος εκτελέστηκε, στην περίπτωση του Κώστα Βαξεβάνη, ο δημοσιογράφος πρόλαβε και  το κατήγγειλε δημόσια,  ζητώντας την προστασία… όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τους πολίτες που έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και αναπαρήγαν γρήγορα την είδηση -δηλώνοντας την στήριξη τους- αφήνοντας έκθετη για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση, καθώς την καλούσαν να διερευνήσει την υπόθεση.  Και τα κατάφεραν, καθώς  δόθηκε εντολή από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, να ξεκινήσει έρευνα με αντικείμενο την καταγγελία του δημοσιογράφου-εκδότη 

Ένα ακόμη Σάββατο… για τα ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα»

«Σιγή ασυρμάτου» και από τα περισσότερα φίλα προσκείμενα μέσα στην κυβέρνηση.  Καμία αναφορά, κανένα εκτενές ρεπορτάζ, ενώ παρουσιάζουν ως πρώτο θέμα τα μπλόκα της αστυνομίας στα διόδια. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα από το κανάλι του Φαλήρου, όπου  διαφημίζει την εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» του τηλεπαρουσιαστή που ερευνάτε από την εισαγγελία για 3 σοβαρά αδικήματα.   

Η εικόνα της χώρας σε μια πρόταση 

Χαρακτηριστικά αργή ήταν και η αντίδραση από την ελάσσονα αντιπολίτευση, που με ανακοινώσεις στελεχών των κομμάτων και όχι επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος (πλην ΣΥΡΙΖΑ) καταδίκασαν το γεγονός 

«Τελικά, πόσο πάει η τιμή της δημοσιογραφίας; Μια λίστα Πέτσα ή δολοφονία χαρακτήρα; Μια μαφιόζικη εκτέλεση; Όταν συνθέτεις το παζλ βλέπεις την πιο σκοτεινή ώρα μέσα στην πιο δύσκολη συγκυρία, την οποία εργαλειοποιούν μηχανισμοί για να επιβληθούν. Με συκοφαντία ή με αίμα;»  όπως πολύ σωστά αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δημοσιογράφος Θανάσης Καραμπάτσος.  

Πηγές ΕΛΑΣ : «Κουμπώνουν» οι καταγγελίες Βαξεβάνη

Οι λεπτομερείς καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη για το “συμβόλαιο θανάτου” που είχε «παραγγείλει» ο Μένιος Φουρθιώτης εναντίον του, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. έστω και με καθυστέρηση, με τα επιμέρους στοιχεία να αρχίζουν να “κουμπώνουν”, όπως φαίνεται από τις πρώτες έρευνες  και δεν είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, όπως έσπευσαν ορισμένα δεξιά τρολ να δηλώσουν στα social. Συγκεκριμένα  ο Κώστας Βαξεβάνης προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, στην ανάρτησή του, είχε παραθέσει δύο γεγονότα που προηγήθηκαν: το πρώτο είναι η επίθεση με καλάσνικοφ στη σκοπιά έξω από το σπίτι του παρουσιαστή την περασμένη Παρασκευή και το δεύτερο η προσπάθεια ενός ατόμου να παραβιάσει τα γραφεία της εφημερίδας «Documento».

Αναφέρεται ακόμα στην ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τους επιβάτες μοτοσικλέτας τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στα Βόρεια Προάστια και εκτιμά ότι και αυτό το συμβάν σχετίζεται με τα παραπάνω.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της Καθημερινής,  αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από  έρευνες της ΕΛ.ΑΣ,  προέκυψε συσχέτιση της καταδίωξης με τα καταγγελλόμενα του δημοσιογράφου για την υπόθεση Φουρθιώτη.

Ο τελευταίος είχε επισκεφθεί μεσοβδόμαδα τα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας, που έχει αναλάβει την έρευνα για την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του.  Σημειώνεται ότι οι δράστες της συμπλοκής με τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. είχαν πετάξει στο σημείο ένα σακίδιο το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και, κατά πληροφορίες, από την εξερεύνηση προέκυψαν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Εμετική ανάρτηση από Τζήμερο και δεξιά Τρολ

Την ώρα που οι αντιδράσεις για την απειλή της ζωής του Κώστα Βαξεβάνη πληθαίνουν, την ίδια στιγμή (ακρο)δεξιά τρολ -χρήστες- έκαναν την εμφάνιση τους στα social media όχι μόνο για να υποβαθμίσουν το γεγονός, αλλά με τις τοποθετήσεις του  δίνουν άλλοθι στους δολοφόνους.  Για κακή τους τύχη όμως η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό, καθώς υπήρξε γενική κατακραυγή από τους εκατοντάδες χρήστες. 

Συγκεκριμένα, εμετική μπορεί να χαρακτηριστεί η νέα επίθεση που εξαπέλυσε -ο φερόμενος ως πολιτικός- Θάνος Τζήμερος, στην καταγγελία του δημοσιογράφου. Στην χυδαίες αναρτήσεις του ο Θάνος Τζήμερος για να κερδίσει 5΄΄ δημοσιότητας που του αναλογούν, εκφράζει τα πιο σκοτεινά-νοσηρά του συναισθήματα κατά του Κώστα Βαξεβάνη

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γνωστός για τα κυβερνητικά του συναισθήματα, Νίκος Σωτηρόπουλος

Η στήριξη του κόσμου

Όπως είχε αναφέρει σε ανάρτηση του ο δημοσιογράφος-εκδότης- του Documento, σκοπό της καταγγελίας ήταν γιατί ο κόσμος είναι η μοναδική ουσιαστική προστασία. Φυσικά άπαντες οι αναγνώστες-χρήστες, στα social έδειξαν την συμπαράσταση τους, δείχνοντας ότι μπορεί να μην συμφωνούν  πολιτικά, αλλά θέλουν να διαφωνούν χωρίς φόβο.

 

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…